NRK Meny
Normal

Vansummeren: – Det gjør vondt når det går utover andre

Sykkelfesten Flandern rundt ble et mareritt for belgiske Johan Vansummeren (33) da han meide ned en tilskuer i starten av rittet. Den 65 år gamle kvinnen som ble truffet skal ha blitt operert for hodeskader og ligger fortsatt på sykehus.

Johan Vansummeren

Den belgiske Garmin Sharp-rytteren Johan Vansummeren (innfelt) hadde en forferdelig dag på jobben søndag. Flandern rundt ble et mareritt da han kjørte på en tilskuer.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Kvinnen gikk i bakken omlag 60 kilometer ut i den 259 kilometer lange løypa.

En privat mobilvideo på Twitter viser at kvinnen sto på en liten trafikkøy midt i veibanen mens hovedfeltet dundret forbi på begge sider.

Plutselig forsvinner hun fra trafikkøya og de neste bildene viser at hun ligger på bakken noen meter bortenfor der hun sto med sykkelen til Vansummeren over seg.

Bildene er dramatiske.

– Jeg ble skikkelig redd, sier Vansummeren til sykkelnettstedet Cycling News.

Ifølge den belgiske sportskanalen Sporza ble kvinnen operert for hodeskader søndag kveld. Tilstanden hennes skal være kritisk og hun ligger på intensivavdelingen.

Luke Durbridge

Australske Luke Durbridge på Orica Green EDGE-laget.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Måtte sy

Vansummeren ble også sendt til sykehus, men fikk reise hjem til Garmin Sharp-bussen søndag kveld med et par sting og et blått øye.

Han skal være svært preget av det som skjedde, ifølge Cycling News som snakket med 33-åringen søndag kveld.

– Det gjør vondt når det går utover andre. Det plager meg mer at denne damen ble skadet enn at jeg selv krasjet. Kollisjoner er en del av sykkelsporten, men det er virkelig synd for familien hennes, sier den belgiske syklisten.

– Jeg håper virkelig hun blir bra igjen.

Vil ikke spekulere

Han vil ikke spekulere i årsaken til ulykken og sier det bare vil føre til fordeling av skyld, noe som ikke er viktig nå.

– Nå handler alt om at denne damen blir bra igjen, sier belgieren.

De første meldingene gikk ut på at den 65 år gamle kvinnen ble påkjørt mens hun krysset veien. Det stemmer altså ikke.

Mobilvideoen lagt ut av en tilskuer på Twitter viser at kvinnen sto stille på trafikkøyen sammen med tre andre personer da hun ble påkjørt.

– Det skulle bli en fantastisk søndag, men den endte som det motsatte, sier Vansummeren.

Halvparten i mål

Den stygge ulykken var bare én av mange under årets utgave av Flandern rundt.

Bare omtrent halvparten av de omlag 200 startende skal ha kommet i mål.

Johan Vansummeren har gjort seg følgende tanker om årsaken til mannefallet:

– Det er utrolig mange tilskuere langs løypa som er gira fordi det er et så stort ritt. Det er smale veier og hele tiden en hard kamp om posisjoneringen. Hovedproblemet er alle de trafikale hindringene i veibanen.

– Det skjer noe hvert år, sier han.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal