Hopp til innhold

Kristoff måtte skynde seg hjem etter tredjeplassen: – Kona hadde dobbelbooka

Alexander Kristoff hadde det nesten for travelt til å snakke med norsk presse etter tredjeplassen i Flandern rundt. Årsaken var konas dobbelbooking.

Alexander Kristoff

NUMMER TRE: Alexander Kristoff ble nummer tre i dagens Flandern Rundt.

Foto: Dirk Waem / AFP

Under premieutdelinga gav han også tydeleg uttrykk for at han ville det skulle skje raskt. Han måtte hive seg rundt for å rekke et fly hjem, men rakk å gi en forklaring.

– Kona hadde dobbelbooka og skal til frisøren i morgen tidlig, samtidig som hun skulle fulgt sønnen til tannlegen. Derfor må jeg rekke hjem for å følge min sønn til tannlegetimen. Sånn er det å være tobarnsforeldre, sa Kristoff.

Han var godt fornøyd med tredjeplassen.

– Jeg sa før rittet at jeg ville være fornøyd med topp ti. Tredjeplassen er den nest beste jeg har hatt i dette rittet, sa Alxander Kristoff til NRK.

Italiensk seier

– Jeg skjønner ingen ting. Det har ikke gått opp for meg. Det er min første seier, men nå må alle se opp for den rosa trøya mi, sa Alberto Bettiol etter seieren.

Han stakk noekn kilometer før mål, og hovedfeltet maktet aldri å ta ham igjen.

Vårklassikeren ble som vanlig preget av fall. Fjorårsvinneren Niki Terpstra fikk et uheldig møte med underlaget da han veltet 156 kilometer før mål. Nederlenderen ble sendt til sykehus etter uhellet og fikk dermed ikke muligheten til å forsvare seieren fra i fjor.

VELT: Fem syklister var involvert da Niki Terpstra falt.

Ifølge legen til Direct Énergie går det bra med Terpstra, men han kommer ikke til å sykle Paris-Roubaix neste helg etter den stygge velten tidligere i dag.

Kristoff nummer tre

Alexander Kristoff, som vant Gent-Wevelgem forrige søndag, var regnet som én av kandidatene til å vinne rittet før start. Det så lenge lovende ut for nordmannen, men ingen av rytterne i hovedgruppen tok ansvar for å kjøre inn Bettiol. Kristoff var en av rundt 15 ryttere i den gruppen, helt fram til mål.

– Jeg tror fort jeg hadde vunnet dersom feltet hadde vært samlet, men det er sjeldent i disse rittene her, så jeg er ikke bitter. Det var dårlig samarbeid i feltet.

Alexander Kristoff

NUMMER TRE: Alexander Kristoff ble nummer tre og havnet på pallen.

Foto: Dirk Waem / AFP

– Jeg er ganske sliten. Jeg kjente at jeg ikke hadde ben til å gå ifra, så jeg ble bare sittende så lenge det gikk. Det gikk bedre i bakkene enn jeg hadde trodd, sa Kristoff til NRK.

Alberto Bettiol gikk over målstreken i ensom majestet og noterte sin aller første seier i karrieren.

Italieneren brukte 6 timer og 19 minutter.

Det var totalt fem norske ryttere i aksjon under Flandern Rundt. Da det gjensto 40 kilometer av rittet, som er 270 kilometer totalt, var både Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm i feltet som jaktet teten.

En utrolig prestasjon

En som stjal mye av oppmerksomheten i dag var Mathieu van der Poel. Da det gjensto rundt 60 km av rittet kjørte nederlenderen over et blomsterbed, sykkelen ble ustabil og han mistet fullstendig kontroll.

Dutch cyclist Mathieu Van der Poel
Foto: Kristof Van Accom / AFP

Han måtte til slutt legge seg ned i bakken og fikk store skrubbsår men kom seg opp på sykkelen igjen, og satte i gang å tråkke.

– Nå blir det vanskelig for 24 åringen, for han har ikke noen hjelperytter nå og må klare seg alene, sa TV2s Johan Kaggestad etter velten.

Men plutselig kom han inn i bildet i hovedfeltet igjen og rundet en etter en. Etter 25 minutter var Poel blant de store favorittene igjen.

– Helt utrolig, sa TV2s kommentator Kaggestad.

Poel ble til slutt nummer fire bak Kristoff. Neste ritt er Paris-Roubaix søndag.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal