Hopp til innhold

Start vurderer protest etter cuptap: – Veldig mange rare avgjørelser

Det ble en høydramatisk kamp mellom Start og Tromsø i cupen. Tromsø vant etter straffer, men nå kan det komme en protest.

Rødt kort

Det er sportssjefen i Start, Magnis Fannberg, som opplyser til Fædrelandsvennen at klubben nå vurderer å legge inn en protest. Ifølge NTB må en protest legges inn i løpet av 24 timer etter kampslutt.

Årsaken til protesten er situasjonen da Starts Alagie Sanyang ble utvist, etter å ha sparket Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen. I kjølvannet kom flere Tromsø-spillere til og dyttet til Sanyang, som gikk i bakken.

Blant dem var Kent-Are Antonsen som på det tidspunktet allerede hadde et gult kort. Istedenfor å gi gult kort til ham, delte dommer Sivert Øksnes Amland ut gule kort til Jenssen og Jostein Gundersen.

– Vi får veldig lite hjelp av de som skal sørge for at det blir en rettferdig affære. Vi har en annullert scoring som vi ser er i beste fall tvilsom. Feil gult kort på situasjonen hvor Sanyang fikk rødt kort, hvor de også burde blitt redusert til ti. Et bytte på slutten vekk fra våre fans, uten en advarsel. Det var veldig mange rare avgjørelser som vi måtte håndtere, sier Start-trener Sindre Tjelmeland til NRK.

Tromsø dytt

DYTT: Flere Tromsø-spillere dyttet til Start-spiss Alagie Sanyang etter at han sparket til Ruben Yttergård Jenssen.

Sportssjef for Tromsøs A-lag, Lars Petter Andressen, tar det enn så lenge med knusende ro.

– Vi tenker egentlig ikke så mye over det. Vi regner med at alt skal være i orden og at vi skal møte Lillestrøm neste søndag. Det er det vi forholder oss til, sier han til NRK.

– Det kan være at Antonsen skulle hatt et gult kort. Han som fikk gult kort skulle vel også hatt et gult kort. Men ja, vi mener ikke så mye mer om den situasjonen, sier han.

Utvist etter «fullstendig hodemist»: – Det er så dumt

Scoringer fra Starts Emil Grønn Pedersen og Tromsøs Vegard Erlien gjorde at det sto 1–1 etter 90 minutter.

I snøværet i Kristiansand fikk kampen en uventet vending fem minutter ut i den første ekstraomgangen. Etter en tøff duell ble Start-spiss Sanyang liggende delvis under Tromsø-veteran Ruben Yttergård Jenssen.

Etter å ha kommet seg løs, sparket Sanyang Jenssen i foten.

– Det er fullstendig hodemist, sa fotballekspert Aleksander Schau på NRKs cupsending.

– Kan vi allerede ha sett sesongens rødeste kort? Det er så dumt, sa han videre.

Snøball

Kastet snøball mot Tromsø-spiller

Vegard Erlien var først ut i den påfølgende straffesparkkonkurransen. Foran Start-fansen sendte Tromsø-spilleren enkelt i mål.

I tilløpet ble det kastet et par snøballer mot Erlien, hvor den ene kun landet en meter foran Tromsø-spilleren, mer eller mindre i skuddøyeblikket.

Da tok dommer Sivert Øksnes Amland umiddelbart grep og beordret at de resterende straffene skulle tas foran den andre kortsiden, hvor Tromsø-supporterne var samlet.

Tidligere Start-spiller og fotballekspert i TV 2, Jesper Mathisen, rister på hodet av snøballkastingen.

– Hvem i all verden kastet disse snøballene? Vi lærte jo på skolen at det ikke var lov! Heldigvis snart vår og ingen flere idiotiske snøballer, skriver han på Twitter.

Etter at alle de ni første straffene gikk inn, bommet Starts Henrik Robstad på den tiende. Dermed var det Tromsø som gikk videre.

NM fotball 2022: Start - Tromsø

TIL KVARTFINALE: Tromsø møter Lillestrøm i kvartfinalen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ekspert skremt av Odd-spill: – Ekkelt å se på

Alexander Ruud Tveter sendte Sandefjord i ledelsen allerede etter fire minutters spill og etter to scoringer fra Jakob Dunsby og en scoring fra Danilo Al-Saed var kampen så godt som avgjort etter 26 minutter.

– Det er full slakt, sa Aleksander Schau.

Odd slet stort med eget forsvarsspill, mens Sandefjord kom på farlige bakromsløp gang på gang.

NRKs fotballekspert Andrine Hegerberg var forundret over kroppsspråket til Odd-spillerne.

– Istedenfor å ta tak, er det mer at det blir mer og mer slurv, sa Hegerberg.

Da Sandefjord var nær 5–0 noen minutter senere ble hun nærmest satt ut.

– Det forsvarsspillet Odd holder på med nå er faktisk litt urovekkende. Nei, Odd, det her er litt ekkelt å se på nå. At de ikke klarer å endre på det selv etter å ha spilt i 40 minutter, det er for meg litt overraskende. Det å skulle forsvare seg og holde en rett linje, det skal ikke være så vanskelig, selv om det er tidlig i sesongen, sa Hegerberg.

Odd-veteran: – Er ikke med når det starter

Odds midtstopper Steffen Hagen, som ble byttet inn etter en drøy halvtime, var tydelig i pausen på at lagets prestasjon ikke var god nok.

– Vi er ikke med når det starter. Nå har vi en stor jobb foran oss, sa han i pausen.

På spørsmål om hvorfor forsvaret ikke hang helt sammen, svarte han:

– Det er vanskelig å si. Det fungerer i hvert fall ikke.

NM fotball menn: Sandefjord - Odd

ÅPENT BAKOVER: Odd slet stort med forsvarsspillet.

Foto: Trond R. Teigen / NTB

Odd reduserte én gang i den andre omgangen, men avansementet til Sandefjord var aldri truet. Med 4–1 er de klare for kvartfinalen.

Lehne Olsen avgjorde for Lillestrøm

I den siste 17.00-kampen fikk Lillestrøm en drømmestart borte mot Sogndal, hvor tidligere Sogndal-spiller Akor Adams scoret allerede etter 73 sekunder.

Daniel Arrocha utlignet etter en halvtime, men 20 minutter før slutt stanget Thomas Lehne Olsen Lillestrøm tilbake i ledelsen. Det ble også sluttresultatet og dermed er også Lillestrøm klare for kvartfinale.

I den siste kampen i fjerde runde vant Viking 2–0 hjemme mot Rosenborg, i en kamp hvor Lars-Jørgen Salvesen fikk en drømmedebut for Stavanger-laget.

Tidligere søndag ble det spilt flere kamper i fjerde runde i cupen. Brann vant 3–1 hjemme mot Haugesund, mens både Molde og Stabæk tok seg fint videre etter henholdsvis 3–1 borte mot Skeid og 5–0 hjemme mot Bryne.

Forrige uke tyvstartet Bodø/Glimt på den fjerde runden i cupen med en 4-0-seier borte mot Ranheim.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal