Kan bli norsk hoppuke: – Det hadde vært fantastisk

Det norske skiforbundet håper på en åtte dager lang hoppfest i Norge allerede neste sesong. FIS er positive til forslaget.

Holmenkollen

VIL HA NORSK HOPPUKE: Norges Skiforbund håper å få innført en norsk hoppuke som kan bidra til å øke interessen rundt sporten her i landet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

De norske hopperne har så langt levert en fantastisk sesong, og nå kan det bli enda mer å se frem til for de som er glad i hoppsporten.

Vurderer norsk hoppuke

For selv om søndagens renn i Holmenkollen ble avlyst på grunn av tåke, kan det bli en real hoppfest i Norge allerede til neste år.

Skiforbundet og FIS planlegger nemlig en norsk utgave av den tysk-østerrikske hoppuken. Forslaget skal behandles på sommerens FIS-kongress.

Bråthen

HÅPER PÅ HOPPFEST: Tåken la en demper på festen i Holmenkollen i helgen, men i fremtiden håper sportssjef Clas Brede Bråthen på langt mer enn enkeltrenn i Kollen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi ønsker å lage en norsk hoppuke som blir avslutningen på sesongen, og skaper et høydepunkt på samme måte som den tysk-østerrikske hoppuka er det på starten av sesongen, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen som har store ambisjoner for de kommende årene.

– Vi har ambisjoner om å bli verdens viktigste hoppnasjon. Da er vi nødt til å ha en slik uke, sier han.

Renndirektør i FIS, Walter Hofer, er positiv til tanken på en norsk hoppuke.

– Initiativet kommer fra det norske skiforbundet, og vi er selvsagt villig og forberedt på å hjelpe dem, sier han.

– Ville vært fantastisk

En norsk hoppuke vil bestå av seks renn som vil bli arrangert over åtte dager. Rennene vil foregå i Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og i Vikersund.

Landslagssjef Alexander Stöckl tror et slikt arrangement vil gi norsk hoppsport et stort løft.

– Det hadde vært helt fantastisk. Det å ha en norsk hoppuke vil bety mye. Å ha alle rennene samlet vil gjøre ting lettere med tanke på reiseopplegg, og vi får muligheten til å gjøre noe stort ut av det, sier han og fortsetter:

– Dersom det blir noe av, så vil det være fastsatt i flere år fremover. Det blir ikke bare noen renn neste år, men vi får opp til seks renn de neste fem, seks årene. Det betyr mye med tanke på tilskuere, viktigheten av hoppsporten, og med tanke på inntekter til skiforbundet, sier han.

Også blant utøverne blir forslaget tatt godt i mot

– Det høres ut som en vanvittig morsom ide. Da vil det bli enda flere høydepunkter gjennom sesongen, sier Kenneth Gangnes som ble nummer fire under årets tysk-østerrikske hoppuke.

Sportsnyheter

Oppgitt Sterling reagerte på kritisk spørsmål

Raheem Sterling ble dagens helt for England. Etter kampen måtte han svare på om han fortjente plassen i det stjernespekkede laget.

Siste nytt

 • Stortap for Aalborg i finalen

  Danske Aalborg med norske Sebastian Barthold på laget har gjort furore i meisterligaen i handball for menn denne sesongen, og slo sjølvaste Paris Saint-Germain i semifinalen.

  Men i finalen mot Barcelona søndag blei det stortap med 36-23.

  Aalbrog opna sterkt, og leia 5-2 etter seks og eit halvt minutt. Barthold sette inn målet som gav 2-0.

  Men så rakna det. Åtte minutt seinare hadde Barcelona sxora sju strake og leia 9-5. Katalanarane såg seg aldri tilbake. Ved pause leia dei 16-11, og midt i andre omgang var det 28-18.

  Sebastian Barthold
  Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
 • Djokovic vant Roland-Garros

  Verdensener Novak Djokovic kom under 0-2 i sett mot velspillende Stefanos Tsitsipas, men vendte til 3-2-seier i en minneverdig finale i Roland-Garros.

  Med settsifrene 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 sikret Djokovic sin 19. Grand Slam-tittel i karrieren, og han nektet samtidig grekeren Tsitsipas hans første noensinne.

  Den serbiske superstjernen var favoritt til å vinne turneringen etter å ha beseiret gruskongen Rafael Nadal i semifinalen. Men det så en periode ut til at han var preget av fredagens langvarige duell.

  French Open
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • Dansk profil snakker om dramaet

  Martin Braithwaite er den første danske spilleren som snakker ut etter gårsdagens drama. Christian Eriksen kollapset på banen, og fikk hjertestans.

  Braithwaite kommer med støttemelding til sin lagkamerat på Twitter, og sier han er takknemlig for at det har gått bra.

  – Gårsdagen var et av de mest skremmende øyeblikkende i mitt liv. Mine tanker er hos Christian, hans kone, barn og familie, skriver Barcelona-spilleren.

  Han fortsetter:

  – Jeg er takknemlig for at han er stabil og i live. Akkurat nå, så er det bare det som betyr noe. Jeg håper jeg ser deg snart, min venn.

  Danmark, Christian Eriksen
  Foto: Friedemann Vogel / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal