Hopp til innhold

FIS varsler Russland-beslutning mot slutten av oktober

Flere reagerte sterkt etter at FIS-generalsekretær Michelle Vion uttalte at Russland og Belarus kan gjøre retur i verdenscupen denne vinteren.

Til NRK varsler nå FIS en beslutning mot slutten av oktober.

– FIS jobber sammen med sine involverte parter for å bestemme de neste stegene angående deltakelse av russiske og belarusiske idrettsutøvere i FIS-konkurranser den kommende sesongen. Dette vil være på agendaen som FIS-styret skal diskutere på sitt neste møte i slutten av oktober, skriver FIS i en epost til NRK.

De fortsetter:

– Hvis det er noen avgjørelser tatt i saken av andre idrettsstyrende organer, som IOC (Den internasjonale olympiske komité), vil FIS-styret ta dette i betraktning under sine diskusjoner.

Nylig vedtok kongressen i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) å opprettholde utestengelsen av russere og belarusere. Det er tidligere varslet at FIS-styret trolig vil ta stilling til problemstillingen 22. oktober.

Presidenten i den internasjonale olympiske komité (IOC), Thomas Bach, har foreslått å innlede samtaler om en retur til idrettskonkurranser for russiske og belarusiske utøvere. (NRK/NTB)

Siste nytt

 • Solberg på sjuande i New Zealand

  Oliver Solberg (21) følgjer i pappa Petters fotspor og ligg på 7.-plass etter de første sju fartsprøvene i Rally New Zealand.

  Solberg har 1.28,3 minutt opp til leiande Ott Tänak frå Estland.

  Det står att seks fartsprøver laurdag og fire fartsprøver søndag før det heile er over.

  – Det er tøft og vanskeleg der ute, men vi byggjer fartskjensle og håpar å halde fram med det laurdag, skriv Solberg på Twitter etter å ha vore femte raskast på fredagens femte fartsprøve.

  Det er i år 18 år sidan Petter Solberg tok sin sjette av i alt 13 VM-rundesigrar i rally nettopp i New Zealand.

  Oliver Solberg fylte 21 år sist veke og køyrer VM-runde i New Zealand for første gang.

  I den førre VM-runden i Belgia enda Oliver Solberg på 4.-plass.

  Rally New Zealand er årets siste VM-runde.

  Oliver Solberg
  Foto: JOHN COWPLAND / AFP
 • Zucca i form før NHL-starten

  Mats Zuccarello (35) har ikkje gløymt gamle kunstar og scora 2-1-målet då Minnesota Wild slo Dallas Stars 5–2 i ein treningskamp i NHL.Det var spelt 15.57 minutt av 1. periode då Zucca scora i overtalsspel fem mot fire. Nordmannen sette inn pucken via ein motspelar.

  Dei andre måla til Minnesota Wild blei sett inn av Marco Rossi (1-0), Jonas Brodin (3-1), Jared Spurgeon (4–1) og Sam Steel (5-2).

  Mats Zuccarello var innom Dallas Stars ein kort periode i 2019 før han blei Minnesota Wild-spelar seinare same år.

  Minnesota startar NHL-sesongen mot Zuccarellos gamle klubb New York Rangers 13. oktober.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • VG: Fide etterforsker Carlsen og Niemann

  Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har startet en etterforskning av både Magnus Carlsen og Hans Niemann, skriver VG. Nordmannen har beskyldt amerikaneren for å jukse ved flere anledninger.

  Fides kommisjon for fair play bekrefter dette overfor t-online, melder avisen. Der sier Fide at de vil sjekke om det er nok fakta til å rettferdiggjøre en anklage om juks, og hvis de konkluderer med det så vil de finne en passelig straff gjennom Fides etiske og disiplinære komité. De ønsker også å undersøke om det har kommet falske anklager.

  Det var tidligere denne uken at Carlsen publiserte et innlegg.

  Niemann og Carlsen
  Foto: NRK/AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste