NRK Meny
Normal

Irritert FIS-president: – FIFA tror de er guder

SÖLDEN (NRK.no): Dagen før vintersesongen starter fyrer den mektige ski-presidenten løs mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Gian-Franco Kasper

FIS-president Gian-Franco Kasper er nå svært lei av at FIFA tviholder ved å arrangere fotball-VM i 2022 om vinteren.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

– Du kan ikke fortelle FIFA hva de skal gjøre, de tror de er guder uansett, sier presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian-Franco Kasper, til NRK.no.

Han er lei det han mener er en overlegen holdning fra FIFA.

På onsdag sa FIFA-president Sepp Blatter at FIFA står fast på å arrangere 2022-VM i Qatar i november og desember.

Det er dette som nå får Kasper til å fyre seg opp.

– Det liker jeg selvsagt svært dårlig. Vi mener at det hovedsakelig skal være vintersport om vinteren, sier Kasper.

FIFA-nei i styret

FIS-presidenten mener FIFA bare flytter mer og mer fotball til vinteren. En overlegen holdning som Kasper sier han nå er lei.

FIS-presidenten er nå på plass i østerrikske Sölden i forbindelse med helgens verdenscupåpning i alpint. Her er det få, om noen, som vil gi plass til fotball-VM når det normalt er sesongåpning i alpint.

På et styremøtet for ett år siden bestemte FIS seg for å gå inn for og hindre at fotball-VM i 2022 flyttes til vinteren.

Men siste ord i saken er langt fra sagt.

Har snakket med Blatter

– Vi har både sagt i fra til FIFA og alle de sju internasjonale vinteridrettsforbundene har skrevet til dem.

– Dessuten har jeg selv kommunisert det veldig mange ganger direkte til Mr. Blatter, men dette er ikke hans personlig avgjørelse, det er FIFA-styret som har bestemt dette, sier en misfornøyd FIS-president.

Siste nytt

 • Hevder Fredriksen er ferdig

  Sunnmørsposten skriver at etter det de erfarer har AaFK bestemt seg for å avslutte kontrakten med Aalesund-trener Trond Fredriksen. Ifølge avisa ønsker klubben å beholde Fredriksen videre i en annen stilling i klubben, men at det ikke er avklart hvilken stilling dette blir.

  Trond Fredriksen smiler etter sigeren over RBK
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP
 • Knepent tap for Andersen

  Jørn Andersen sitt Nord-Korea gikk på sitt andre ettmålstap i østasiamesterskapet i fotball tirsdag, skriver NTB. Et selvmål gjorde at kampen mot nabo Sør-Korea endte 0-1. Tapet gjør at nordkoreanerne ikke har sjanse til å vinne mesterskapet.

  Jørn Andersen i Nord-Korea
  Foto: Lasse Evensen

Sendeplan

Kl. Program Kanal