NRK Meny
Normal

Irritert FIS-president: – FIFA tror de er guder

SÖLDEN (NRK.no): Dagen før vintersesongen starter fyrer den mektige ski-presidenten løs mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Gian-Franco Kasper

FIS-president Gian-Franco Kasper er nå svært lei av at FIFA tviholder ved å arrangere fotball-VM i 2022 om vinteren.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

– Du kan ikke fortelle FIFA hva de skal gjøre, de tror de er guder uansett, sier presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian-Franco Kasper, til NRK.no.

Han er lei det han mener er en overlegen holdning fra FIFA.

På onsdag sa FIFA-president Sepp Blatter at FIFA står fast på å arrangere 2022-VM i Qatar i november og desember.

Det er dette som nå får Kasper til å fyre seg opp.

– Det liker jeg selvsagt svært dårlig. Vi mener at det hovedsakelig skal være vintersport om vinteren, sier Kasper.

FIFA-nei i styret

FIS-presidenten mener FIFA bare flytter mer og mer fotball til vinteren. En overlegen holdning som Kasper sier han nå er lei.

FIS-presidenten er nå på plass i østerrikske Sölden i forbindelse med helgens verdenscupåpning i alpint. Her er det få, om noen, som vil gi plass til fotball-VM når det normalt er sesongåpning i alpint.

På et styremøtet for ett år siden bestemte FIS seg for å gå inn for og hindre at fotball-VM i 2022 flyttes til vinteren.

Men siste ord i saken er langt fra sagt.

Har snakket med Blatter

– Vi har både sagt i fra til FIFA og alle de sju internasjonale vinteridrettsforbundene har skrevet til dem.

– Dessuten har jeg selv kommunisert det veldig mange ganger direkte til Mr. Blatter, men dette er ikke hans personlig avgjørelse, det er FIFA-styret som har bestemt dette, sier en misfornøyd FIS-president.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag