NRK Meny
Normal

FIS-presidenten på fredag: – Skiforbundet og Northug er enige

SÖLDEN/OSLO (NRK): Skiforbundet og Northug-leiren offentliggjorde i dag at Northug har signert en treårsavtale. FIS-president Gian-Franco Kasper forsnakket seg til NRK allerede fredag.

Petter Northug intervjues

KLAR FOR VERDENSCUP: Petter Northug og Skiforbundet er enige. Dermed blir det verdenscup på Northug. Her fotografert under VM i Falun.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Føljetongen rundt avtalen mellom Skiforbundet og Petter Northug har vært lang, men nå har de to partene inngått en avtale alle kan leve med.

NRK møtte Gian-Franco Kasper i Sölden før helgens sesongstart i alpint, og spurte da om Northug og statusen hans i langrennssporten.

– Det virker som om Petter Northug har bestemt seg for å signere kontrakten og nesten er klar for verdenscupen. Hva betyr det for dere?

– Vi er glade for å ha ham med, vi trenger ham. Han er et utrolig atlet, og jeg er glad for at han og Skiforbundet nå har funnet en løsning. Vi ønsker ikke å miste noen utøvere, og jeg tror de har funnet en løsning som er god for begge parter, sa Kasper til NRK.

På det tidspunktet ønsket imidlertid ingen av de to partene å bekrefte at de hadde kommet til enighet.

FIS-presidenten uttaler seg om Northug-saken

Her svarer FIS-toppen på Northug-spørsmålet på fredag.

Northug i bedre forhandlingsposisjon

Tidligere denne uken ble avtalen diskutert i skistyret, og søndag ettermiddag kom bekreftelsen på at Skiforbundet og Northug har inngått en treårsavtale.

I fjor ble avtalen først mellom signert i siste sekund, og Petter Northug leverte en strålende sesong. Han vant fire VM-gull i Falun, ble nummer to i Tour de Ski og nummer tre i verdenscupen sammenlagt.

Dermed var Northug i en langt bedre forhandlingsposisjon denne sommeren enn han var i fjor, etter et skuffende OL og fyllekjøringsepisoden.

At de nå har fått på plass en treårsavtale sikrer satsingen til skistjernen helt fram til og med neste OL.

Påtroppende NRK-ekspert Fredrik Aukland sa tidligere i uka at det nå så ut som om det er forbundet som må svelge de største kamelene.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal