NRK Meny
Normal

FIS-presidenten på fredag: – Skiforbundet og Northug er enige

SÖLDEN/OSLO (NRK): Skiforbundet og Northug-leiren offentliggjorde i dag at Northug har signert en treårsavtale. FIS-president Gian-Franco Kasper forsnakket seg til NRK allerede fredag.

Petter Northug intervjues

KLAR FOR VERDENSCUP: Petter Northug og Skiforbundet er enige. Dermed blir det verdenscup på Northug. Her fotografert under VM i Falun.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Føljetongen rundt avtalen mellom Skiforbundet og Petter Northug har vært lang, men nå har de to partene inngått en avtale alle kan leve med.

NRK møtte Gian-Franco Kasper i Sölden før helgens sesongstart i alpint, og spurte da om Northug og statusen hans i langrennssporten.

– Det virker som om Petter Northug har bestemt seg for å signere kontrakten og nesten er klar for verdenscupen. Hva betyr det for dere?

– Vi er glade for å ha ham med, vi trenger ham. Han er et utrolig atlet, og jeg er glad for at han og Skiforbundet nå har funnet en løsning. Vi ønsker ikke å miste noen utøvere, og jeg tror de har funnet en løsning som er god for begge parter, sa Kasper til NRK.

På det tidspunktet ønsket imidlertid ingen av de to partene å bekrefte at de hadde kommet til enighet.

FIS-presidenten uttaler seg om Northug-saken

Her svarer FIS-toppen på Northug-spørsmålet på fredag.

Northug i bedre forhandlingsposisjon

Tidligere denne uken ble avtalen diskutert i skistyret, og søndag ettermiddag kom bekreftelsen på at Skiforbundet og Northug har inngått en treårsavtale.

I fjor ble avtalen først mellom signert i siste sekund, og Petter Northug leverte en strålende sesong. Han vant fire VM-gull i Falun, ble nummer to i Tour de Ski og nummer tre i verdenscupen sammenlagt.

Dermed var Northug i en langt bedre forhandlingsposisjon denne sommeren enn han var i fjor, etter et skuffende OL og fyllekjøringsepisoden.

At de nå har fått på plass en treårsavtale sikrer satsingen til skistjernen helt fram til og med neste OL.

Påtroppende NRK-ekspert Fredrik Aukland sa tidligere i uka at det nå så ut som om det er forbundet som må svelge de største kamelene.

Siste nytt

 • Nadal trakk seg fra Australian Open

  Rafael Nadal trakk seg fra Australian Open i Melbourne etter at han pådro seg en skade i fjerde sett mot Marin Cilic. Spanjolen spilte fem sett mot Cilic før han valgte å trekke seg fra kampen.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Mowinckel leder i Italia

  Ragnhild Mowinckel kjørte raskest av samtlige i første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

  Mens storfavoritten Mikaela Shiffrin kjørte ut. Mowinckel kjørte en strålende omgang og hoppet opp og ned av glede i målområdet etter å ha kjørt inn åtte hundredeler foran hjemmehåpet Marta Bassino. Tyske Viktoria Rebensburg følger ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass. Andre omgang starter kl: 13.00.

  mow
  Foto: Marco Tacca / AP
 • TV 2: Golberg får gå OL-sprinten

  Pål Golberg har slått Sondre Turvoll Fossli i kampen om den siste plassen på OL-sprinten. Det skriver TV 2 tirsdag.

  Dermed består sprintlaget i OL av Johanne Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Pål Golberg.

  Golberg 2
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn