Hopp til innhold

FIS etter drone-skandalen: – Vi skal sørge for at det ikke skjer igjen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) tar grep og skal undersøke hva som førte til nestenulykken under tirsdagens slalåmrenn i italienske Madonna.

Marcel Hirscher

SE VIDEO: Da Hirscher kjørte sin andreomgang tirsdag, smalt en drone i snøen rett bak ham.

Det kunne gått skikkelig galt tirsdag, da den østerrikske alpinstjernen Marcel Hirscher kun var centimeter unna å bli truffet av en drone under andreomgangen av slalåmrennet i Madonna.

Nestenulykken, som NRKs kommentatorer beskrev som «livsfarlig», var bare tideler unna å få dramatiske konsekvenser.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) skriver i en uttalelse at dette ikke skal skje igjen.

– Selv om FIS og våre partnere hele tiden streber etter å utvikle ny teknologi for å oppnå en best mulig publikumsopplevelse, kan en slik drone-ulykke ikke skje igjen, skriver de.

Skal undersøke hva som gikk galt

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til drone-styrten.

– Selv om det under konkurranser i Italia er tillatt å fly med drone over folkesamlinger – i motsetning til i Østerrike, Sveits og andre land – skal FIS og våre samarbeidskringkastere jobbe sammen med berørte parter for å undersøke hva som skjedde under krasjen og sørge for at det ikke skjer igjen, skriver FIS.

Det var Infront TV som hadde TV-rettighetene under tirsdagens renn. De beklager hendelsen i den samme uttalelsen.

– Infront må bare beklage ovenfor Marcel Hirscher og FIS for den uheldige hendelsen med dronen. Detaljerte tekniske analyser vil bli gjennomført, og flere detaljer vil bli gitt så snart som mulig.

– Vi unngikk så vidt en katastrofe

Rennsjef i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Markus Waldner, priset seg lykkelig over at episoden endte uten skader.

– Vi unngikk så vidt en katastrofe. Vi sjekket at dronen bare skulle fly i en korridor ved siden av traseen, men den fløy mer og mer inn i løypa, sa han etter tirsdagens renn ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Siste nytt

 • Joshua King: – Jeg er ferdig i Watford

  Den norske landslagsspissen Joshua King kommer ikke til å fortsette i Watford etter nedrykket fra Premier League. Det bekrefter King til TV 2 lørdag.

  Watford forbereder seg på spill i mesterskapsserien, men laget kommer ikke til å få med seg King i den nest øverste divisjonen i England.

  – Jeg kan si at jeg er ferdig i Watford. Men noe annet enn det kan jeg ikke si, sier Joshua King til TV 2.

  Kontrakten hans med Watford varer egentlig fram til 30. juni 2023, men nordmannen kommer til å bytte arbeidsgiver i løpet av sommeren.

  Han melder at han enda ikke har bestemt seg for noen ny klubb.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • NFF vurderer ekstra beredskap på landskampen

  Det er ventet drøye 15.000 tilskuere til Ullevaal stadion når Norge tar imot New Zealand til privatlandskamp lørdag ettermiddag. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, bekrefter at kampen spilles som planlagt til tross for hendelsene i Oslo i natt.

  – Vi er i dialog med politiet. Det vurderes forsterket beredskap, sier Fisketjønn til NRK.

  Politiinspektør Tore Soldal uttalte på en pressekonferanse lørdag at hverken festivalen Tons of Rock eller landskampen avlyses.

  – Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sier Soldal.

  Trening kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kampen mellom Molde og Jerv utsettes grunnet smitteutbrudd

  Eliteseriekampen mellom Molde og Jerv som skulle spilles søndag har blitt avlyst. Grunnen er et smitteutbrudd hos Jerv.

  Det bekrefter Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til Discovery.

  Det stemmer at kampen mellom Molde og Jerv utsettes. Vi må bare innrette oss med det. Det er ikke første gang det skjer og sannsynligvis ikke siste gang, sier Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til kanalen.

  Mange av Jervs spillere har blitt smittet av koronaviruset. Fredag kveld meldte Jervs daglige leder Jon Ole Reinhardsen til VG at klubben ikke hadde 15 tilgjengelige spillere til kampen mot Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Sarpsborg 08 (0-5)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste