FIS etter drone-skandalen: – Vi skal sørge for at det ikke skjer igjen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) tar grep og skal undersøke hva som førte til nestenulykken under tirsdagens slalåmrenn i italienske Madonna.

Marcel Hirscher

SE VIDEO: Da Hirscher kjørte sin andreomgang tirsdag, smalt en drone i snøen rett bak ham.

Det kunne gått skikkelig galt tirsdag, da den østerrikske alpinstjernen Marcel Hirscher kun var centimeter unna å bli truffet av en drone under andreomgangen av slalåmrennet i Madonna.

Nestenulykken, som NRKs kommentatorer beskrev som «livsfarlig», var bare tideler unna å få dramatiske konsekvenser.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) skriver i en uttalelse at dette ikke skal skje igjen.

– Selv om FIS og våre partnere hele tiden streber etter å utvikle ny teknologi for å oppnå en best mulig publikumsopplevelse, kan en slik drone-ulykke ikke skje igjen, skriver de.

Skal undersøke hva som gikk galt

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til drone-styrten.

– Selv om det under konkurranser i Italia er tillatt å fly med drone over folkesamlinger – i motsetning til i Østerrike, Sveits og andre land – skal FIS og våre samarbeidskringkastere jobbe sammen med berørte parter for å undersøke hva som skjedde under krasjen og sørge for at det ikke skjer igjen, skriver FIS.

Det var Infront TV som hadde TV-rettighetene under tirsdagens renn. De beklager hendelsen i den samme uttalelsen.

– Infront må bare beklage ovenfor Marcel Hirscher og FIS for den uheldige hendelsen med dronen. Detaljerte tekniske analyser vil bli gjennomført, og flere detaljer vil bli gitt så snart som mulig.

– Vi unngikk så vidt en katastrofe

Rennsjef i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Markus Waldner, priset seg lykkelig over at episoden endte uten skader.

– Vi unngikk så vidt en katastrofe. Vi sjekket at dronen bare skulle fly i en korridor ved siden av traseen, men den fløy mer og mer inn i løypa, sa han etter tirsdagens renn ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Siste nytt

 • Dyrhaug vraket fra landslaget

  Niklas Dyrhaug er ikke med i planene til Norges skilandslag fremover, bekrefter trønderen til VG. Han gir likevel ikke opp satsingen mot VM i Oberstdorf i februar neste år. 32-åringen gikk kun ett verdenscuprenn forrige sesong. Da ble han nummer 16.

  Niklas Dyrhaug på Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Mener fotball-sesongen kan reddes

  De europeiske fotballigaene har ikke gitt opp å fullføre sesongene som er satt på vent av koronaviruset, fastslår Uefa-president Aleksander Ceferin. Han mener det er mulig å fullføre seriespillet dersom pandemien er under kontroll og man kan starte opp igjen senest i juni.

  – Vi kan starte opp igjen i midten av mai, i juni eller til og med sent i juni. Etter det vil sesongen trolig være tapt, sier Ceferin til den italienske avisen La Repubblica.

  UEFA Congress
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Må betale erstatning i voldtektssak

  Høyesterett har avvist anken fra tidligere Molde-spiller Babacar Sarr, som er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak.

  Kjennelsen gjelder kun erstatningsdelen av saken, skriver Nettavisen.

  Sarr ble i Romsdal tingrett frikjent for sovevoldtekt, men likevel dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen.

  Politiet mener at den daværende Molde-spilleren voldtok en kvinne mens hun sov i mai 2017. Frifinnelsen ble umiddelbart anket av påtalemyndigheten, men ankesaken er blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt opp. (NTB)

  Eliteserien fotball 2018, Molde - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal