NRK Meny
Normal

FIS etter drone-skandalen: – Vi skal sørge for at det ikke skjer igjen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) tar grep og skal undersøke hva som førte til nestenulykken under tirsdagens slalåmrenn i italienske Madonna.

Marcel Hirscher

SE VIDEO: Da Hirscher kjørte sin andreomgang tirsdag, smalt en drone i snøen rett bak ham.

Det kunne gått skikkelig galt tirsdag, da den østerrikske alpinstjernen Marcel Hirscher kun var centimeter unna å bli truffet av en drone under andreomgangen av slalåmrennet i Madonna.

Nestenulykken, som NRKs kommentatorer beskrev som «livsfarlig», var bare tideler unna å få dramatiske konsekvenser.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) skriver i en uttalelse at dette ikke skal skje igjen.

– Selv om FIS og våre partnere hele tiden streber etter å utvikle ny teknologi for å oppnå en best mulig publikumsopplevelse, kan en slik drone-ulykke ikke skje igjen, skriver de.

Skal undersøke hva som gikk galt

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til drone-styrten.

– Selv om det under konkurranser i Italia er tillatt å fly med drone over folkesamlinger – i motsetning til i Østerrike, Sveits og andre land – skal FIS og våre samarbeidskringkastere jobbe sammen med berørte parter for å undersøke hva som skjedde under krasjen og sørge for at det ikke skjer igjen, skriver FIS.

Det var Infront TV som hadde TV-rettighetene under tirsdagens renn. De beklager hendelsen i den samme uttalelsen.

– Infront må bare beklage ovenfor Marcel Hirscher og FIS for den uheldige hendelsen med dronen. Detaljerte tekniske analyser vil bli gjennomført, og flere detaljer vil bli gitt så snart som mulig.

– Vi unngikk så vidt en katastrofe

Rennsjef i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Markus Waldner, priset seg lykkelig over at episoden endte uten skader.

– Vi unngikk så vidt en katastrofe. Vi sjekket at dronen bare skulle fly i en korridor ved siden av traseen, men den fløy mer og mer inn i løypa, sa han etter tirsdagens renn ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal