Hopp til innhold

Treneren låste inn Lægreids våpen – ble roet ned av foreldrene

Sturla Holm Lægreid hadde en annerledes oppladning til dagens fellesstart. Våpenet hans ble låst inne av treneren for å hindre at han skulle tørrtrene.

Sturla Holm Lægreid og Siegfried Mazet før fellesstarten i Ruhpolding

RÅD: Sturla Holm Lægreid hørte til slutt på treneren sin.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Det ble en norsk jubeldag i Ruhpolding for skiskytterherrene. Fire nordmenn øverst på resultatlista, og ingen kunne hamle opp med Johannes Thingnes Bø som spurtet inn til enda en seier.

Men bak han så spurtet Lægreid inn til en tredjeplass.

– Veldig fornøyd. En fin opptur på slutten av Ruhpolding. En god opplevelse med god skyting, sier Lægreid til NRK.

For bæringen var langt nede etter fire bom på den stående skytinga på stafetten fredag.

Les også Får kjeft tross norsk seier: – Jeg har fått et stafettkompleks

Lægreid

Låste inn våpenet

Rett etter rennet var Lægreid så forbanna på seg selv at han skulle rett ut for å trene vekk feilene han gjorde på standplass.

Da satt trener Siegfried Mazet foten ned.

– Sturla ville trene. Jeg var ikke sikker på om dette var så lurt. Jeg sa til han at jeg trodde det beste var å ikke skyte, men han sa fortsatt at han ville trene. En time senere kom han og sa at han ikke skulle trene allikevel, men ga meg heller våpenet sitt og ba meg låse det inn på rommet mitt, forklarer Mazet.

Lægreid bekrefter historien, og er glad han til slutt hørte på treneren sin.

– Jeg snakket med foreldrene mine etter middagen, og da skjønte jeg at det riktige var å ikke skyte.

Istedenfor å trene seg i hjel fikk han brukt tiden til å restituere. Grepet så ut til å hjelpe, for på fellesstarten ble det bare to bom på fire skytinger.

Sturla Holm Lægreid og Siegfried Mazet

DISKUSJON: Sturla Holm Lægreid og Siegfried Mazet.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

– Befrielse

Lægreid er kjent for å være glad i å fikle, skru og tørrtrene med våpenet for å finne små forbedringer. Det å miste våpenet gjorde nordmannen godt.

– Det er litt sånn befrielse og, nå har jeg faktisk ikke muligheten til å tørrtrene. Jeg har trent så mye skyting i sommer og høst at jeg kan det her, sier Lægreid.

AVGJØRELSEN: Her parkerer Johannes Thingnes Bø Vetle Sjåstad Christiansen i bakken

Det er treneren hans helt enig i.

Det er bare den ene konkurransen på stafetten som ikke har vært bra. Våpenet er bra, og han er god. Det handler bare om tankesett, og det må vi jobbe litt med, sier Mazet.

Så han må slutte å fikle med våpenet?

– Ja. Jeg håper det. Jeg kan ikke bestemme over han, men jeg gjør mitt beste.

Neste helg drar skiskytterne til Anterselva. Da gjenstår det å se om våpenet til Lægreid fortsatt blir låst vekk fra han.

– Jeg deler rom med Johannes i Anterselva, så kanskje jeg må gi han ansvar for børsa. Hvem vet.

PALLEN: Sturla Holm Lægreid, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen

PALLEN: Sturla Holm Lægreid, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Fikk «Hulken-hansker»

Romkompisen til Sturla var igjen helt uslåelig. På sisterunden spurtet han fra Vetle Sjåstad Christiansen og tok sin niende seier på tolv renn denne sesongen

På pallen fikk han et par grønne hansker av nettopp Christiansen.

– Jeg ville egentlig bruke dem selv, men det gikk ikke i dag heller, sier Christiansen til NRK om påfunnet.

Hanskene skal symbolisere superhelten «Hulken», noe Thingnes Bø viste seg å være i dag i den siste avgjørende bakken. Men der den sterke grønne superhelten trenger sinne for å få frem det beste, trenger Thingnes Bø bare å bestemme seg.

Johannes Thingnes Bø med Hulken-hanske

HULKEN: Johannes Thingnes Bø.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Han har en evne til å bli superhelt når han selv ønsker. Han setter meg så til grader på plass. Han trenger ikke noe sinne for å forvandles til en superhelt, sier Christiansen.

På sletta poserte Thingnes Bø strålende fornøyd med hanskene, men vil ikke sammenlignes med det store, grønne monsteret.

– Det var hyggelig at han ville dele med meg, men det er Vetle som er «Hulken» på laget vårt, sier Thingnes Bø til NRK.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde var mektig imponert over det nordmannen viste i den avgjørende bakken på fellesstarten.

– Man skulle tro han går på en 100 meter spurt. Den spurten der er i en egen klasse. Det er ingen som er i nærheten av et slikt taktomslag i den bakken han gjør det i.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP
  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal