NRK Meny
Normal

Fire trampet i hjel på overfylt stadion i Honduras

Det brøt ut panikk da fotballsupportere forsøkte å komme seg inn på en allerede overfyllt stadion i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa natt til mandag.

En skadd mann får hjelp på en fotballstadion i Tegucigalpa i Honduras

HJELP: En mann får hjelp etter bråket på nasjonalarenaen i Honduras natt til mandag, norsk tid.

Foto: Fernando Antonio / AP

Politiet skjøt tåregass og brukte vannkanoner i et forsøk på å få kontroll, men det skapte, ifølge nyhetsbyrået AFP, bare mer panikk.

Fire personger ble trampet i hjel og minst 25 skal være alvorlig skadet, blant dem en gravid kvinne.

Honduras

FORTVILER: To menn sørger ved siden av to døde kropper etter tragedien på nasjonalarenaen i Honduras. 600 politimenn ble satt inn for å få kontroll på situasjonen.

Foto: Stringer / Reuters

– Folk ble kvalt

– De omkomne døde enten av kvelning eller så ble de trampet i hjel, sier Miguel Osorio, talsmann for sykehuset i Tegucigalpa, til AFP.

Honduranske myndigheter sier i en uttalelse at de ville tilstandene startet ved inngang elleve på nasjonalarenaen i Honduras' hovedstad når supportere forsøkte å presse seg inn på den allerede overfyllte stadion for å se sesongens siste kamp mellom Motuga og Honduras Progresson.

Honduras

SKADET: En kvinne støttes vekk fra stadion av hjelpemannskaper fra Røde Kors.

Foto: Orlando Sierra / AFP

30 000

Ifølge politiet var det solgt for mange billetter til kampen. Stadion har en kapasitet på 30 000 tilskuere. Den var altså allerede full da en stor folkemengde, som også hadde billetter, ville inn.

– Folk ble sinte da de ikke slapp inn og de begynte da og presse seg inn, heter det i politi-uttalelsen.

Honduras

FULLT: Slik så det ut inne på nasjonalstadion i Honduras etter kampen. Ifølge flere bilder feiret enkelte tilskuere og spillere 3-0-seieren til Motuga, tross tragedien utenfor stadion. Motugas klubbpresident, derimot, sier at nattens seier ikke er noe å feire.

Foto: Orlando Sierra / AFP

– Ingenting å feire

Omlag 600 politimenn ble satt inn for å få kontroll på situasjonen, men de klarte altså ikke å forhindre at fire mennesker døde.

Motuga vant til slutt kampen 3-0, men det havnet helt i skyggen av tragedien.

– Det er ingenting å feire i dag med det som skjedde utenfor stadion, skrev Motugas klubbpresident Eduardo Atala på Twitter etter kampen:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm