NRK Meny
Normal

Fire trampet i hjel på overfylt stadion i Honduras

Det brøt ut panikk da fotballsupportere forsøkte å komme seg inn på en allerede overfyllt stadion i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa natt til mandag.

En skadd mann får hjelp på en fotballstadion i Tegucigalpa i Honduras

HJELP: En mann får hjelp etter bråket på nasjonalarenaen i Honduras natt til mandag, norsk tid.

Foto: Fernando Antonio / AP

Politiet skjøt tåregass og brukte vannkanoner i et forsøk på å få kontroll, men det skapte, ifølge nyhetsbyrået AFP, bare mer panikk.

Fire personger ble trampet i hjel og minst 25 skal være alvorlig skadet, blant dem en gravid kvinne.

Honduras

FORTVILER: To menn sørger ved siden av to døde kropper etter tragedien på nasjonalarenaen i Honduras. 600 politimenn ble satt inn for å få kontroll på situasjonen.

Foto: Stringer / Reuters

– Folk ble kvalt

– De omkomne døde enten av kvelning eller så ble de trampet i hjel, sier Miguel Osorio, talsmann for sykehuset i Tegucigalpa, til AFP.

Honduranske myndigheter sier i en uttalelse at de ville tilstandene startet ved inngang elleve på nasjonalarenaen i Honduras' hovedstad når supportere forsøkte å presse seg inn på den allerede overfyllte stadion for å se sesongens siste kamp mellom Motuga og Honduras Progresson.

Honduras

SKADET: En kvinne støttes vekk fra stadion av hjelpemannskaper fra Røde Kors.

Foto: Orlando Sierra / AFP

30 000

Ifølge politiet var det solgt for mange billetter til kampen. Stadion har en kapasitet på 30 000 tilskuere. Den var altså allerede full da en stor folkemengde, som også hadde billetter, ville inn.

– Folk ble sinte da de ikke slapp inn og de begynte da og presse seg inn, heter det i politi-uttalelsen.

Honduras

FULLT: Slik så det ut inne på nasjonalstadion i Honduras etter kampen. Ifølge flere bilder feiret enkelte tilskuere og spillere 3-0-seieren til Motuga, tross tragedien utenfor stadion. Motugas klubbpresident, derimot, sier at nattens seier ikke er noe å feire.

Foto: Orlando Sierra / AFP

– Ingenting å feire

Omlag 600 politimenn ble satt inn for å få kontroll på situasjonen, men de klarte altså ikke å forhindre at fire mennesker døde.

Motuga vant til slutt kampen 3-0, men det havnet helt i skyggen av tragedien.

– Det er ingenting å feire i dag med det som skjedde utenfor stadion, skrev Motugas klubbpresident Eduardo Atala på Twitter etter kampen:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal