NRK Meny
Normal

Fire trampet i hjel på overfylt stadion i Honduras

Det brøt ut panikk da fotballsupportere forsøkte å komme seg inn på en allerede overfyllt stadion i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa natt til mandag.

En skadd mann får hjelp på en fotballstadion i Tegucigalpa i Honduras

HJELP: En mann får hjelp etter bråket på nasjonalarenaen i Honduras natt til mandag, norsk tid.

Foto: Fernando Antonio / AP

Politiet skjøt tåregass og brukte vannkanoner i et forsøk på å få kontroll, men det skapte, ifølge nyhetsbyrået AFP, bare mer panikk.

Fire personger ble trampet i hjel og minst 25 skal være alvorlig skadet, blant dem en gravid kvinne.

Honduras

FORTVILER: To menn sørger ved siden av to døde kropper etter tragedien på nasjonalarenaen i Honduras. 600 politimenn ble satt inn for å få kontroll på situasjonen.

Foto: Stringer / Reuters

– Folk ble kvalt

– De omkomne døde enten av kvelning eller så ble de trampet i hjel, sier Miguel Osorio, talsmann for sykehuset i Tegucigalpa, til AFP.

Honduranske myndigheter sier i en uttalelse at de ville tilstandene startet ved inngang elleve på nasjonalarenaen i Honduras' hovedstad når supportere forsøkte å presse seg inn på den allerede overfyllte stadion for å se sesongens siste kamp mellom Motuga og Honduras Progresson.

Honduras

SKADET: En kvinne støttes vekk fra stadion av hjelpemannskaper fra Røde Kors.

Foto: Orlando Sierra / AFP

30 000

Ifølge politiet var det solgt for mange billetter til kampen. Stadion har en kapasitet på 30 000 tilskuere. Den var altså allerede full da en stor folkemengde, som også hadde billetter, ville inn.

– Folk ble sinte da de ikke slapp inn og de begynte da og presse seg inn, heter det i politi-uttalelsen.

Honduras

FULLT: Slik så det ut inne på nasjonalstadion i Honduras etter kampen. Ifølge flere bilder feiret enkelte tilskuere og spillere 3-0-seieren til Motuga, tross tragedien utenfor stadion. Motugas klubbpresident, derimot, sier at nattens seier ikke er noe å feire.

Foto: Orlando Sierra / AFP

– Ingenting å feire

Omlag 600 politimenn ble satt inn for å få kontroll på situasjonen, men de klarte altså ikke å forhindre at fire mennesker døde.

Motuga vant til slutt kampen 3-0, men det havnet helt i skyggen av tragedien.

– Det er ingenting å feire i dag med det som skjedde utenfor stadion, skrev Motugas klubbpresident Eduardo Atala på Twitter etter kampen:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland
 • Juventus-kamp utsatt etter snøvær

  Et banedekke bedre egnet til langrenn enn fotball gjorde at Juventus' hjemmekamp mot Atalanta ikke ble spilt søndag. Ny dato for Serie A-duellen er ikke satt. Etter at spillerne hadde varmet opp ble det besluttet at kampen flyttes til en annen dag.

  SOCCER-ITALY-JUV-ATA/
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial