NRK Meny
Normal

Fire trampet i hjel på overfylt stadion i Honduras

Det brøt ut panikk da fotballsupportere forsøkte å komme seg inn på en allerede overfyllt stadion i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa natt til mandag.

En skadd mann får hjelp på en fotballstadion i Tegucigalpa i Honduras

HJELP: En mann får hjelp etter bråket på nasjonalarenaen i Honduras natt til mandag, norsk tid.

Foto: Fernando Antonio / AP

Politiet skjøt tåregass og brukte vannkanoner i et forsøk på å få kontroll, men det skapte, ifølge nyhetsbyrået AFP, bare mer panikk.

Fire personger ble trampet i hjel og minst 25 skal være alvorlig skadet, blant dem en gravid kvinne.

Honduras

FORTVILER: To menn sørger ved siden av to døde kropper etter tragedien på nasjonalarenaen i Honduras. 600 politimenn ble satt inn for å få kontroll på situasjonen.

Foto: Stringer / Reuters

– Folk ble kvalt

– De omkomne døde enten av kvelning eller så ble de trampet i hjel, sier Miguel Osorio, talsmann for sykehuset i Tegucigalpa, til AFP.

Honduranske myndigheter sier i en uttalelse at de ville tilstandene startet ved inngang elleve på nasjonalarenaen i Honduras' hovedstad når supportere forsøkte å presse seg inn på den allerede overfyllte stadion for å se sesongens siste kamp mellom Motuga og Honduras Progresson.

Honduras

SKADET: En kvinne støttes vekk fra stadion av hjelpemannskaper fra Røde Kors.

Foto: Orlando Sierra / AFP

30 000

Ifølge politiet var det solgt for mange billetter til kampen. Stadion har en kapasitet på 30 000 tilskuere. Den var altså allerede full da en stor folkemengde, som også hadde billetter, ville inn.

– Folk ble sinte da de ikke slapp inn og de begynte da og presse seg inn, heter det i politi-uttalelsen.

Honduras

FULLT: Slik så det ut inne på nasjonalstadion i Honduras etter kampen. Ifølge flere bilder feiret enkelte tilskuere og spillere 3-0-seieren til Motuga, tross tragedien utenfor stadion. Motugas klubbpresident, derimot, sier at nattens seier ikke er noe å feire.

Foto: Orlando Sierra / AFP

– Ingenting å feire

Omlag 600 politimenn ble satt inn for å få kontroll på situasjonen, men de klarte altså ikke å forhindre at fire mennesker døde.

Motuga vant til slutt kampen 3-0, men det havnet helt i skyggen av tragedien.

– Det er ingenting å feire i dag med det som skjedde utenfor stadion, skrev Motugas klubbpresident Eduardo Atala på Twitter etter kampen:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo