Hopp til innhold

Bjøntegaard én bom fra OL-gull: – Går sakte opp for meg at jeg var så nær

OSLO/PYEONGCHANG (NRK): Erlend Bjøntegaard bommet to ganger da han skjøt for OL-gull. Etterpå opplevde 27-åringen fra Kongsberg «mye rare følelser».

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

OVERRASKET: Erlend Bjøntegaard fra Kongsberg ble beste nordmann på OL-sprinten.

Da lagkompisene skjøt seg bort, ble Erlend Bjøntegaard det norske håpet etter å ha åpnet fullt hus. 27-åringen ledet ut fra første skyting, men med to bom misset han gullet, pallen og endte som nummer fem.

Bjøntegaard endte 17,4 sekunder bak vinneren Arnt Peiffer og snaue ti sekunder bak bronsemannen Dominik Windisch.

– Jeg skjønte det var bra, men at det var så bra, visste jeg ikke. Det er mye rare følelser som surrer rundt i meg nå, sier Bjøntegaard til NRK.

– Du er én bom unna OL-gull?

– Det kjennes utrolig rart når du sier det sånn. Det går sakte opp for meg at jeg var så nær OL-medalje og gullet. Det er mye som surrer i hodet mitt. Jeg er glad, men også litt skuffet og forbannet på meg selv. Det er rart å se på resultatlisten. Veldig rart. Jeg sliter med å ta det inn over meg, men det går går sakte opp for meg at jeg var så nær.

Skjøt seg bort

Pappa Sigvart var på plass i Pyeongchang der han fikk se Kongsberg-gutten, som tok den siste plassen i troppen mange mente Ole Einar Bjørndalen fortjente, bli beste nordmann.

– Det har vært utrolig artig å følge med på reisen hans. Han ble jo på en måte den som skjøv Bjørndalen ut av laget. Jeg tror de har fulgt reglene for uttak til punkt og prikke, og jeg tror det forløste mye spenning og energi i ham at han fikk den tilliten, sier Sigvart Bjøntegaard.

Trener Egil Kristiansen mener Bjøntegaard har taklet uttakssituasjonen på en fantastisk måte.

– Han har vært veldig flink til å tenke på den jobben han skal gjøre, og har stengt ute de spørsmålene og tankene om uttaket, sier Kristiansen.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

BOM, BOM, BOM, BOM: Johannes Thingnes Bø måtte tåle fire bom på søndagens OL-sprint.

Foto: Toby Melville / Reuters

Arnd Peiffer, Michal Krcmar og Dominik Windisch. Det ble pallen på søndagens OL-sprint da de to enorme favorittene skjøt seg bort.

«Alle» ventet en duell mellom Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade, men allerede på første skyting rotet de to enorme favorittene bort gullsjansene.

Thingnes Bø hadde klart beste tid inn på standplass, men måtte tåle hele tre bom. Senere kom Fourcade og kopierte den bedriften.

– Jeg er kjempeskuffet. Det er den vinden som gjør at den slår ut feil for noen, og jeg var en av dem som ikke taklet den. Vinden kom utover i serien, og det var det vi skulle være obs på, men likevel klarte jeg å gjøre feil. Det er tøft, men OL har aldri vært lett, sier 31. plasserte Thingnes Bø til NRK.

– Hvordan er det å åpne med tre bom?

– Det kunne skje, og jeg ikke skulle gi opp. Men det er alltids noen som setter ti treff. Da har du ikke noe å stille opp med.

– Ikke godt nok

Tyske Arnd Peiffer skjøt feilfritt i det sørkoreanske ruskeværet og vant på tiden 23.38,8. Det var 4,4 sekunder foran tsjekkiske Michal Krcmar og 7,7 foran italienske Dominik Windisch.

– Det er for mange feil. Selv med god fart i sporet, er ikke to-tre feil godt nok. Det er kanskje sesongens verste renn, sier trener Siegfried Mazet til NRK.

– Jeg hadde forhåpninger om at vi skulle være lengre oppe, men sånn er det. Erlend går jo kanskje karrierens beste løp, og det er positivt. Han er én runde unna å kjempe om et OL-gull, sier kollega Egil Kristiansen.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal