Hopp til innhold

Fire nordmenn i snowboardfinalen

Fire nordmenn klare for finale i helgens TTR-konkurranse i snowboard.

Video NRK1s Sportslørdag

NRK1s Sportslørdag - se snøbrett fra klokken 17.30.

Gjermund

Gjermund Bråthen, her etter seieren i årets første Dew Tour-konkurransem, er en av fire nordmenn i lørdagens finale i Davos.

De norske guttene som har kvalifisert seg er Ståle Sandbech (18), Emil André Ulsletten (18), Brage Bråthen Richenberg (19) og Gjermund Bråthen (21), skriver snowboardforbundet i en pressemelding.

Kreativ Ståle

– Ståle kjørte stort på hoppet med fs 1080 og kreativt på railsa og vant semfinalen med eneste poengsum over 90” rapporterer landslagstrener Per Iver Grimsrud fra Sveits.

– Veldig moro er det også med Brage som kvallet seg til sin første 6star finale, han kjørte stabilt og landet begge runnene i kvaliken fortsetter han.

Den store overraskelen var at Sebastien Toutant (CAN) ikke kvalifiserte seg videre til finalen når han falt i begge runnene sine.

Siste store kvalikmulighet til VM

I tillegg til et stort hopp (Big Air) er en railseksjon en del av coursen i Davos. Dette gjør at det opprinnelige Big Air-eventet teller som kvalifikasjonsevent til Snowboard VM i Oslo i februar.

Brage Richenberg har mye å vinne på et godt resultat i finalen da han nå ligger som nr. 48 i Slopestyle.

Premiepotten på 125 000 dollar og 1000 poeng i TTR-serien.

Siste nytt

 • Chelsea seiret tross rødt kort – slo Brighton 3-2 på hjemmebane

  Chelsea spilte halve kampen med bare ti mann, men klarte likevel å sikre 3-2-seier hjemme mot Brighton i Premier League søndag kveld.

  Dermed klatret Chelsea opp til 10.-plass på tabellen etter en fryktelig første halvdel av sesongen. Det skiller 14 poeng opp til serieleder Arsenal.

  Chelsea fikk en god start på kampen da Benoît Badiashile tok ned en corner etter et drøy kvarter og slo inn igjen foran mål, hvor Enzo Fernández headet blåtrøyene i ledelsen.

  Fire minutter senere sto Nicolas Jackson på bakerste stolpe og headet en corner inn igjen i feltet, hvor Levi Colwill sto klar og nikket inn London-klubbens 2-0-mål.

  Det kunne ved første øyekast se ut som Billy Gilmour klarte å klarere ballen på strek, men mållinjeteknologien kunne vise at det var scoring med flere centimeters margin.

  To minutter før pause fikk imidlertid Facundo Buonanotte ballen ute på kantet og dro seg et par meter inn i feltet, før han banket inn reduseringen for Brighton.

  Vondt ble til verre for Chelsea tre minutter senere da Conor Gallagher meide ned Gilmour og fikk betalt med sitt annet gule kort for dagen. Chelsea måtte dermed klare seg hele 2. omgang med bare ti mann.

  Det hadde riktignok lite å si da Fernández satt inn sitt annet mål for kvelden fra straffemerket etter 65 minutter. Argentineren fikk muligheten etter at James Milner felte Mykhailo Mudryk innenfor 16-meteren.

  Brighton jobbet knallhardt for en redusering, og to minutter på overtid satt den for João Pedro.

  Elleve minutter på overtid ble Brighton tildelt straffe, men en VAR-sjekk kunne vise at ballen traff Colwill i hodet, ikke hånden.

  (NTB)

  Enzo Jeremías Fernández
  Foto: AFP
 • Målkalas da Liverpool tok sesongens syvende strake seier på Anfield

  En førsteomgang med fire scoringer og uavgjort til pause, ble fulgt opp av tre nye scoringer og en sen avgjørelse av Liverpool i en fartsfylt affære på Anfield.

  20 minutter ut i kampen tok Liverpool ledelsen etter en frispark-perle fra Trent Alexander-Arnold.

  Repriser viste at det var Fulham-keeper Bernd Leno som var sist på ballen, da ballen spratt fra tverrliggeren og i Lenos rygg.

  Det tok kun fire minutter før tidligere Liverpool-spiller Harry Wilson utlignet for Fulham på det som var bortelagets første sjanse i kampen.

  Liverpool svarte med nok en perlescoring. Denne gangen var det Alexis Mac Allister som fyrte av fra langt hold – rett i krysset.

  Men igjen holdt ikke ledelsen i mer enn noen få minutter. For seks minutter på overtid av førsteomgang utlignet Kenny Tete igjen da han forlenget et skudd fra João Palhinha. Scoringen ble først annullert for offside, men VAR brøt inn og godkjente målet.

  Liverpool måtte klare seg uten førstekeeper Alisson i søndagens oppgjør. Brasilianeren ble skadet i forrige kamp mot Manchester City. Det var derfor Caoimhin Kelleher som voktet buret for hjemmelaget.

  Liverpool tok tak i kampen fra start i andreomgang. Darwin Núñez var nære ved å sende Liverpool i ledelsen på ny med et skudd i tverrliggeren 53. minutter ut i kampen.

  Hjemmelaget fortsatte trykket også utover i omgangen, og både Núñez og Luis Díaz bommet på hver sin store mulighet, begge satt opp av Mohamed Salah.

  Fulham var farlig frempå på noen kontringer, og etter 80. minutter satt 3-2 scoringen for bortelaget. Innbytter Tom Cairney lempet ballen på tvers av feltet og på bakre stolpe dukket Bobby Reid opp med en heading i mål.

  Det var kveldens femte scoring, men målfesten var langt ifra over. Først utlignet Wataru Endo med en ny kunstscoring i krysset, før Trent Alexander-Arnold fullførte kveldens målkalas med en volley fra 17 meter forbi Leno. Dermed stod det 4-3 til hjemmelaget.

  Flere scoringer ble det ikke på Anfield. Liverpool tok med det sin syvende strake hjemmeseier denne sesongen. De befinner seg på 2. plass på tabellen med 31 poeng. Gjestene står med 15 poeng på en 14. plass etter 14 kamper.

  Wataru Endo jubler for 3-3 scoringen mot Fulham.
  Foto: Reuters
 • Wiklund på pallen i Stavanger

  Ragne Wiklund gikk inn til tredjeplass på 5000-meteren i Stavnger søndag. Dermed slo hun tilbake etter en svak dag lørdag, da hun endte som nummer ti på 1500 meter.

  Wiklund har flere seiere på 3000 det siste året og jaktet sin første seier på 5000, men endte fire sekunder bak tsjekkiske Martina Sáblíková.

  Ragne Wiklund
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal