Hopp til innhold

Fire nordmenn i snowboardfinalen

Fire nordmenn klare for finale i helgens TTR-konkurranse i snowboard.

Video NRK1s Sportslørdag

NRK1s Sportslørdag - se snøbrett fra klokken 17.30.

Gjermund

Gjermund Bråthen, her etter seieren i årets første Dew Tour-konkurransem, er en av fire nordmenn i lørdagens finale i Davos.

De norske guttene som har kvalifisert seg er Ståle Sandbech (18), Emil André Ulsletten (18), Brage Bråthen Richenberg (19) og Gjermund Bråthen (21), skriver snowboardforbundet i en pressemelding.

Kreativ Ståle

– Ståle kjørte stort på hoppet med fs 1080 og kreativt på railsa og vant semfinalen med eneste poengsum over 90” rapporterer landslagstrener Per Iver Grimsrud fra Sveits.

– Veldig moro er det også med Brage som kvallet seg til sin første 6star finale, han kjørte stabilt og landet begge runnene i kvaliken fortsetter han.

Den store overraskelen var at Sebastien Toutant (CAN) ikke kvalifiserte seg videre til finalen når han falt i begge runnene sine.

Siste store kvalikmulighet til VM

I tillegg til et stort hopp (Big Air) er en railseksjon en del av coursen i Davos. Dette gjør at det opprinnelige Big Air-eventet teller som kvalifikasjonsevent til Snowboard VM i Oslo i februar.

Brage Richenberg har mye å vinne på et godt resultat i finalen da han nå ligger som nr. 48 i Slopestyle.

Premiepotten på 125 000 dollar og 1000 poeng i TTR-serien.

Siste nytt

 • Tennisspiller knuste racketen etter sjokktap i Asialekene – legger seg flat i brev

  Den sørkoreanske tennisspilleren Kwon Soon-woo la seg tirsdag flat i brevs form etter å på spektakulært vis ha mistet hodet etter et sjokktap i Asialekene

  Langt lavere rangerte Kasidit Samrej fra Thailand slo Kwon 6-3, 5-7, 6-4 i andre runde av tennisturneringen i Hangzhou. Det førte til et raseriutbrudd fra den 25 år gamle sørkoreaneren.

  Bilder av Kwon som slår racketen sin i bakken ni ganger mot slutten av kampen har gått viralt, og Kwon nektet også å ta motstanderen i hånden.

  Sørkoreaneren, som er rangert som nummer 112 i verden, var blant de klare medaljekandidatene under Asialekene. Oppførselen hans skapte store overskrifter og fordømmelse i hjemlandet.

  I etterkant av kampen oppsøkte Kwon leiren til det thailandske laget og beklaget episoden, melder nyhetsbyrået Yonhap. Unnskyldningen skal angivelig ha blitt akseptert.

  Det koreanske idrettsforbundet har også utstedt et håndskrevet unnskyldningsbrev fra Kwon. Sørkoreaneren har tatt to ATP-titler i karrieren. I brevet skriver Kwon at han angrer på det som omtales som «en uforsiktig handling».

  «Jeg beklager oppriktig til det koreanske folk som støtter landslaget og til fansen på arenaen. Jeg beklager,» skriver han.

  «Jeg ber nok en gang om unnskyldning til Samrej, som ble fornærmet av min uhøflige oppførsel. Jeg angrer oppriktig på det, og reflekterer over mine handlinger etter kampen.», fortsetter han. (NTB)

 • Disse skal dømme håndball-EM for menn

  De norske dommerparet Lars Jørum og Håvard Kleven er av Det europeiske håndballforbundet tatt ut å dømme EM for menn i Tyskland i januar.

  Totalt er 18 dommerpar tatt ut av EHF til å dømme det kommende EM-sluttspillet i Tyskland fra 10. til 28. januar.

  Jørum og Kleven er rangert som Norges beste dommerpar. Dommerparet har erfaring fra flere mesterskap, og har blant annet dømt tre verdensmesterskap på rad.

  Etter å ha dømt de to siste europamesterskapene på herresiden i 2020 og 2022, får de nå fornyet tillit i EM i 2024.

  De norske håndballgutta med i EM og spiller i gruppe D i Berlin hvor de møter Polen (11/1), Færøyene (13/1) og Slovenia (15/1). (NTB)

  Eliteserien håndball 2022: Drammen - ØIF Arendal (32-26)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Liverpool-stjerne tilbake i trening – aktuell for cupkamp

  Liverpool kan ha Trent Alexander-Arnold tilbake på banen i løpet av kort tid. Han er i trening foran ligacupmøtet med Leicester onsdag.

  Tirsdag uttalte assistenttrener Pep Lijnders seg om høyrebacken som har vært ute med en lårskade.

  – Han er tilbake på lagtrening. Jeg vet ikke om han blir klar. Vi får se (på trening) i dag, sa nederlenderen.

  Foruten Thiago Alcântara er Alexander-Arnold eneste navn på Liverpools skadeliste per nå. Backen har gått glipp av lagets tre siste kamper. (NTB)

  Premier League - Leicester City v Liverpool
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste