NRK Meny
Normal

Historiske firlinger startet samme kamp

Torsdag kveld ble firlingene Wichne historiske da de spilte sammen fra start for Mandalskameratene. – Dette kan umulig ha skjedd før, sier Arne Scheie.

Firlinger

Eirik Wichne (t.v.), Torje Wichne, Amund Wichne og Idar Wichne startet alle den sammen kampen mot Re for Mandalskameratene. Historisk, sier Arne Scheie.

Foto: Mandalskameratene FK

MK Winche

Se på denne noe uvanlige lagoppstillingen. Nesten 40 prosent av laget tilhører Wichne-familien.

Foto: Screenshot altomfotball.no

Amund Wichne, Idar Wichne, Torje Wichne og Eirik Wichne. Alle 17 år gamle, og alle på samme lag.

Nesten 40 prosent av Mandalskameratenes startoppstilling bestod av firlingene fra Wichne-familien da Re ble slått 3–1 i tredjedivisjon.

– Vi kjenner hverandre godt på banen, så vi har en stor fordel. Det er vanvittig artig å spille sammen med brødrene mine, sier Eirik Wichne.

Amund, Torje og Eirik har spilt sammen en god stund i Mandalskameratene, og for kort tid siden valgte Idar å gjøre comeback på fotballbanen. Allerede mot Vigør i forrige serierunde fikk Idar sitt innhopp etter 20 minutter.

Torsdag kveld spilte de alle fra start.

– Hvem er best?

– Amund er nok den beste. Han er på landslaget, sier en av firlingene. Det skaper diskusjon blant fotballspillerne som til slutt konkluderer med at de alle er gode på forskjellige ting.

Scheie: – En historisk begivenhet

Arne Scheie

Arne Scheie har vanskelig for å tro at noe lignende har skjedd før i historien.

Foto: Magne Hansen / NRK

– Dette kan umulig ha skjedd før, sier Arne Scheie på telefon fra Sverige da han ble gjort kjent med begivenheten som fant sted i Mandal.

– Det er rett og slett en historisk fotballbegivenhet. Jeg har hørt om fire brødre som har spilt sammen før, men firlinger er rett og slett enestående, sier Scheie til NRK Sørlandet.

Stolte over Scheie-kommentar

– Det er vanvittig gøy å høre en så profilert ekspertkommentator si det, sier guttene.

De innrømmer likevel at det ikke kom helt overraskende.

– Jeg kunne nesten tenkt meg det. Det er nok ikke mange firlinger som har spilt sammen på seniornivå, sier guttene.

Siste kamp sammen

Amund Wichne er for tiden utlånt fra Viking, og skal returnere til gamleklubben etter sommeren. Dermed ble kveldens kamp den siste de fire brødrene spiller sammen – enn så lenge.

– Hvem vet; kanskje vi spiller på samme lag i fremtiden, sier Idar.

Amund innrømmer likevel at det blir trist å skilles fra fotballbrødrene.

– Det er trist, men det gjør ikke så mye. Vi kommer alltid til å spille fotball sammen selv om vi nå går vi hver til vårt, Amund.

Hva tenker du om framtiden i Viking?

– Jeg kommer til en klubb som er god på utvikling, og jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, avslutter Amund.

Mandalskameratene vant kampen 3–1 etter scoringer fra Endre Omland (2) og Endre Lia.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal