Normal

Finsk TV-profil misbrukes i Bjørgen-hets

BISCHOFSHOFEN (NRK): Den finske TV-reporteren Jari Porttila fortviler over at hans navn brukes til å fremme grove dopinganklager mot Marit Bjørgen.

Jari Porttila

FØLER SEG MISBRUKT: Den finske TV-reporteren Jari Porttila beklager sterkt at norske utøvere hetses på en Twitter-profil i hans navn.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg er veldig sint. Jeg har også vært i kontakt med politiet, men de sier det ikke er noe de kan gjøre, sier Jari Porttila (54) til NRK på pressesenteret i Bischofshofen i forbindelse med avslutningsrennet i hoppuka.

Porttila er en profilert og erfaren TV-reporter i MTV 3 Finland. Han er også aktiv på Twitter.

Problemet er at noen har opprettet en annen Twitter-profil i hans navn, som Porttila selv ikke har noe med å gjøre.

Her legges det stadig vekk ut grove påstander og antydninger rettet mot norske idrettsutøvere. De siste dagene er det særlig Marit Bjørgen som har fått gjennomgå.

Grove beskyldninger

I flere meldinger beskyldes hun for dopingbruk i ren sarkastisk tone. For ikke å skape ytterligere oppmerksomhet rundt twitterprofilen, velger NRK å ikke gjengi konkrete meldinger.

– Det er en såkalt parodikonto der norske skiløpere blir anklaget for å bruke doping. Det er ikke meg og det er ikke MTV som står bak, understreker Porttila.

– Folk tror det er dine meninger?

– Ja!

– Veldig ubehagelig

– Det er veldig ubehagelig for meg, og viktig å få fram at jeg ikke har noe med dette å gjøre. Jeg har stor respekt for norske utøvere, både hoppere og langrennsløpere, og har ingen mistanker om at de doper seg. Norge har suksess fordi de har mange talenter og trener hardt, sier Porttila.

Han har imidlertid ikke fått noen reaksjoner fra de berørte norske utøverne.

– Det har jeg ikke. Enten har de ikke fått det med seg, eller så skjønner de at det ikke er jeg som står bak. Jeg vil uansett beklage dette, sier Jari Porttila.

Siste nytt

 • OL-kongen slakter WADAs beslutning

  Tidenes mestvinnende idrettsutøver i OL-sammenheng, Michael Phelps, er oppbrakt over at WADAs beslutning om å gjeninnsette det russiske antidopingbyrået.

  – Når skal en organisasjon ta fullt ansvar og gå foran i kampen for å skape endring? For dette er ikke slik idretten er. Idretten handler ikke om å putte prestasjonsfremmende midler i kroppen, sa han til journalister i Hongkong fredag.

  Phelps
  Foto: DAVID GRAY / Reuters
 • Nilsen forlenger med Brann

  Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge lokalavisen vil nyheten om trenerens kontraktsforlengelse bli offisielt bekreftet fra klubben senere fredag.

  Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Idrettsstyret ut mot WADA-vedtak

  – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

  Tom Tvedt
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM hestesport: Sprangridning lag, finale
VM hestesport - sprangridning finaler
VM hestesport, sprangridning lag
E-sport: Counter Strike GO