NRK Meny
Normal

Finsk mester i går – spiller neppe VM for Norge

Alexander Bonsaksen (29) innrømmer at en hofteskade trolig spolerer hans muligheter til å spille for Norge i ishockey-VM.

Bonsaksen

HAR VONDT: Suksessen i Finland har kostet for Alexander Bonsaksen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg har hatt en hofteskade. Jeg tok et MR-bilde for to og en halv måned siden som påviste en skade i hofta. Så har jeg bare spilt med det, og det har vært litt halv tolv inn mot sluttspillet, sier Bonsaksen til NRK onsdag formiddag.

Tirsdag kveld ble han finsk sluttspillmester med Tappara. Men sesongen har kostet.

– Det ble litt for mye matcher i sluttspillet. Det var grunnen til at jeg sto over to matcher, at det ble for ille. Jeg slet med å gå for fullt på skøyter, erkjenner han.

– Ser ikke lyst ut

Det betyr at spill for Norge i VM, som starter neste lørdag, henger i en syltynn tråd.

– Hvis jeg skal være ærlig, ser det ikke lyst ut. Men det er et lite håp om å gjøre et eller annet for å få det til å fungere bedre, sier han.

– Hva gjør dere?

– Vi skal ta et MR-bilde med kontrastfarge så fort som mulig. Så ser vi på muligheten for om vi kan manipulere skaden til det bedre, og at jeg kan spille, sier Bonsaksen, som innrømmer at arbeidsgiveren er skeptisk.

– Klubben vil helst at jeg ikke spiller VM, medgir han.

Zucca inne, Thoresen ute

Tirsdag ble det klart at Mats Zuccarello Aasen spiller VM for Norge. Det er en gladnyhet, men landslagssjef Roy Johansen har likevel nok å tenke på. For eksempel har Patrick Thoresen trukket seg fra VM-laget.

– Hverdagen til disse gutta er så tøff at vi har halve laget ute med småskader. Det er en kamp mot klokka for å få alle klare, sier Johansen til NRK.

– Men mange sier de er bedre, og fortsatt er det en uke til VM starter, påpeker landslagssjefen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal