NRK Meny
Europas lengste og tøffeste sledehundeløp - 1000 kilometer. programledere er Carina Olset og Hans Petter Dalby.

Finnmarksløpet

Oppsummert

Finnmarksløpet er Europas lengste og tøffeste hundesledeløp på 1000 kilometer.

 • Ekran mister resten av sesongen

  Hundekjører Sigrid Ekran mister resten av sesongen etter et sledeuhell torsdag. Det melder hun selv på sin Instagram-konto. Ekran har pådratt seg en kneskade, og har lagt ut et bilde av seg selv i sofaen med krykker.

  Sigrid Ekran
  Foto: Knut-Sverre Horn
 • Hun ble sist i Finnmarksløpet

  Tyske Heike Konterman, som kjører for Sverige, ble sist i mål i FL-1000, som er Finnmarksløpets lengste distanse, skriver Finnmarksløpet. Da hun krysset mållinjen klokken 04.23 søndag morgen, var det fortsatt to spann på vei mot mål i Alta, men begge disse endte oppp med å bryte løpet.

 • Kun to løpere igjen

  Jan Vidar Dahle og Leif Herleiksplass er de eneste løperne som fortsatt er ute i løypa i Finnmarksløpet. De har ennå ikke nådd nest siste sjekkpunkt.

 • 17. plass for Sparboe

  Maria Sparboe kom i dag morges i mål på en 17. plass i Finnmarksløpet. Dermed har hundekjøreren, som er fra Tromsø og bosatt i Alta, gjennomført løpets lengte distanse, 1000 kilometer. I alt er 18 kjørere i mål i Alta klokken 09.30 lørdag, ifølge Finnmarkløpets resultatservice.

 • Målgang 500 km tidlig tirsdag

  500 km er den korteste klassen i Finnmarksløpet. Målgang er ventet grytidlig tirsdag, og det kan du se direkte her på NRK.no. Hvis du er tidlig nok oppe, da.

Direkterapport fra hundesledekonkurransen Finnmarksløpet.
Sigrid Ekran vant Finnmarksløpet 2014.

Siste nytt

 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp
 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten