NRK Meny
Europas lengste og tøffeste sledehundeløp - 1000 kilometer. programledere er Carina Olset og Hans Petter Dalby.

Finnmarksløpet

Oppsummert

Finnmarksløpet er Europas lengste og tøffeste hundesledeløp på 1000 kilometer.

 • Ekran mister resten av sesongen

  Hundekjører Sigrid Ekran mister resten av sesongen etter et sledeuhell torsdag. Det melder hun selv på sin Instagram-konto. Ekran har pådratt seg en kneskade, og har lagt ut et bilde av seg selv i sofaen med krykker.

  Sigrid Ekran
  Foto: Knut-Sverre Horn
 • Hun ble sist i Finnmarksløpet

  Tyske Heike Konterman, som kjører for Sverige, ble sist i mål i FL-1000, som er Finnmarksløpets lengste distanse, skriver Finnmarksløpet. Da hun krysset mållinjen klokken 04.23 søndag morgen, var det fortsatt to spann på vei mot mål i Alta, men begge disse endte oppp med å bryte løpet.

 • Kun to løpere igjen

  Jan Vidar Dahle og Leif Herleiksplass er de eneste løperne som fortsatt er ute i løypa i Finnmarksløpet. De har ennå ikke nådd nest siste sjekkpunkt.

 • 17. plass for Sparboe

  Maria Sparboe kom i dag morges i mål på en 17. plass i Finnmarksløpet. Dermed har hundekjøreren, som er fra Tromsø og bosatt i Alta, gjennomført løpets lengte distanse, 1000 kilometer. I alt er 18 kjørere i mål i Alta klokken 09.30 lørdag, ifølge Finnmarkløpets resultatservice.

 • Målgang 500 km tidlig tirsdag

  500 km er den korteste klassen i Finnmarksløpet. Målgang er ventet grytidlig tirsdag, og det kan du se direkte her på NRK.no. Hvis du er tidlig nok oppe, da.

Direkterapport fra hundesledekonkurransen Finnmarksløpet.
Sigrid Ekran vant Finnmarksløpet 2014.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal