NRK Meny
Europas lengste og tøffeste sledehundeløp - 1000 kilometer. programledere er Carina Olset og Hans Petter Dalby.

Finnmarksløpet

Oppsummert

Finnmarksløpet er Europas lengste og tøffeste hundesledeløp på 1000 kilometer.

 • Ekran mister resten av sesongen

  Hundekjører Sigrid Ekran mister resten av sesongen etter et sledeuhell torsdag. Det melder hun selv på sin Instagram-konto. Ekran har pådratt seg en kneskade, og har lagt ut et bilde av seg selv i sofaen med krykker.

  Sigrid Ekran
  Foto: Knut-Sverre Horn
 • Hun ble sist i Finnmarksløpet

  Tyske Heike Konterman, som kjører for Sverige, ble sist i mål i FL-1000, som er Finnmarksløpets lengste distanse, skriver Finnmarksløpet. Da hun krysset mållinjen klokken 04.23 søndag morgen, var det fortsatt to spann på vei mot mål i Alta, men begge disse endte oppp med å bryte løpet.

 • Kun to løpere igjen

  Jan Vidar Dahle og Leif Herleiksplass er de eneste løperne som fortsatt er ute i løypa i Finnmarksløpet. De har ennå ikke nådd nest siste sjekkpunkt.

 • 17. plass for Sparboe

  Maria Sparboe kom i dag morges i mål på en 17. plass i Finnmarksløpet. Dermed har hundekjøreren, som er fra Tromsø og bosatt i Alta, gjennomført løpets lengte distanse, 1000 kilometer. I alt er 18 kjørere i mål i Alta klokken 09.30 lørdag, ifølge Finnmarkløpets resultatservice.

 • Målgang 500 km tidlig tirsdag

  500 km er den korteste klassen i Finnmarksløpet. Målgang er ventet grytidlig tirsdag, og det kan du se direkte her på NRK.no. Hvis du er tidlig nok oppe, da.

Direkterapport fra hundesledekonkurransen Finnmarksløpet.
Sigrid Ekran vant Finnmarksløpet 2014.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial