Finne-scoring ga Deila perfekt Vålerenga-start: – Den beste følelsen

ULLEVAAL STADION/OSLO (NRK): Bård Finne eliteseriedebuterte for Vålerenga med vinnerscoring hjemme mot Viking.

Bård Finne, Vålerenga - Viking.

JUBEL: Bård Finne (i midten) feirer med lagkameratene etter vinnerscoringen mot Viking.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Dermed fikk den ferske Vålerenga-treneren Ronny Deila en drømmestart i eliteserien for sin nye klubb.

Finne fant nettmaskene etter 53 minutter på Ullevaal, etter å ha vært blant banens dominerende spillere fra starten av kampen.

Finne: – Bare å kjøre på

Etter kampen gliste 22-åringen forståelig nok veldig bredt.

– Det er den beste følelsen for en offensiv spiller å bli matchvinner. Selv om lagkameratene gjorde målet for meg, sier Finne til NRK, og tenker på det imponerende forarbeidet til Ivan Näsberg.

– Det er ikke den første gangen jeg pirker ballen over linja. Men det Ivan gjorde i forkant er vel den beste prestasjonen, sier han.

Nå er imidlertid Finne selv sulten på mer nettsus.

– Tre poeng var det viktigste i dag. Nå er det bare å kjøre på. Det kommer kamper tett som hagl her, sier han.

Deila: – Mye å forbedre

Også Deila smilte godt etter kampslutt.

Ronny Deila

ÅPNET MED SEIER: VIF-trener Ronny Deila så sitt nye lag vinne mandag kveld.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er alltid viktig å starte bra. Men det mye her vi må forbedre, men det er lettere å gjøre det når man vinner, sier han til NRK.

– For vi var under pari i dag. Vi hadde en bra periode i første halvdel av 2. omgang, da vi fikk det trøkket vi ønsket på Viking og scoret et fint mål. Så er det bra at vi klarte å holde unna, for vi var heldige. Det må jeg innrømme, sier Deila.

Men påpeker samtidig med et smil:

– Akkurat nå d..... jeg i det. Vi fikk med oss tre poeng på en middels dag.

Deila skrøt også at matchvinner Finne.

– Han var kjempebra, og har scoret nesten i hver kamp. Han hvar også god ellers i spillet. Bård blir en nyttig tilvekst for oss, sier Vålerenga-sjefen.

Vålerenga åpnet best

Finne, som ble hentet fra den tyske klubben FC Heidenheim før sesongen, hadde for øvrig også et par store sjanser til scoring allerede i 1. omgang. Den største kom etter tolv minutter, da han ble hælsparket(!) gjennom av Ghayas Zahid og satte ballen like utenfor.

VIF fortsatte omgangen som det mest offensive laget, og rullet opp flere gode angrep. Da pausen nærmet seg hevet imidlertid også Viking seg, og spilte seg til flere sjanser.

Den største før pause kom etter 32 minutter da Michael Haukås kom alene gjennom mot Vålerenga-keeper Marcus Sandberg. Viking-spilleren første forsøk ble reddet av svensken, som også – liggende – fulgte opp med en utrolig redning på returen.

Viking hadde for øvrig også den største sjansen etter hvilen, da Patrick Pedersen var nær 1–1 ti minutter før slutt. 25-åringen fikk ballen på ti meters hold, og hadde åpent sikt, men satte ballen like over.

Siste nytt

 • Åpner for store produksjoner

  Storbritannia vil åpne opp for at utvalgte internasjonale sportsbegivenheter og store film- og TV-produksjoner skal få grønt lys til tross for koronaviruset. Blant annet har de snakket med Tom Cruise om å gjenoppta «Mission Impossible»7 og 8.

 • Oppskriftsmessig Chelsea-seier

  Chelsea klatret tilbake forbi Manchester United og opp til fjerdeplass i Premier League etter en komfortabel 3-0-seier hjemme mot Watford.

  Olivier Giroud ga hjemmelaget ledelsen, før Willian doblet ledelsen fra straffemerket. Ross Barkley fastsatte sluttresultatet til 3-0 med et kremmerhus på overtid.

  Chelsea-jubel
  Foto: Matthew Childs / Matthew Childs
 • Vålerenga reddet uavgjort

  Det ble mye drama da Vålerenga fikk med seg ett poeng hjemme mot Aalesund.

  Gjestenes islandske spiss Holmbert Fridjonsson scoret en gang på hver side av pause, og Aalesund hadde kontroll. Etter 64 minutter våknet Vålerenga og brukte bare to minutter på å komme ajour med mål av Benjamin Stokke og Bård Finne.

  Fire minutter seinere fikk Sam Adekugbe se det røde kortetetter han gult kort for filming. Det stoppet Vålerengas jakt initiativ i jakten på seiersmålet. Dermed endte det med ett poeng til hvert lag.

  Sam Adekugbe blir utvist for filming.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal