Hopp til innhold

– Bare det å komme til finalen var stort for meg

VAL MÜSTAIR (NRK.no): Finn Hågen Krogh tok sin første internasjonale seier da han overraskende vant sprinten i Tour de Ski tirsdag.

Det var dramatikk i finalen på sprinten for herrer. Dario Cologna lå blant de tre først da han falt og mistet en hel del poeng. Finn Hågen Krogh seilet dermed opp i tet og tok sin første seier i Tour de Ski.

VIDEO: Se den dramatiske sprintfinalen.

– Dette hadde jeg aldri forventet, sa en glad vinner etter finalen.

Dario Cologna

Dario Cologna var uheldig og falt under sprintfinalen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Målet mitt var å komme til semifinalen. Bare det å komme til finalen var stort for meg, så det er en stor bonus å vinne, sier han.

Fall for hjemmefavoritten

I en dramatisk avslutning holdt finnmarkingen unna for konkurrentene.

Sveitsiske Dario Cologna falt under finalen, som gikk på Colognas «hjemmebane» i Sveits.

Han gikk dermed sannsynligvis glipp av en pallplassering. Sveitseren er blant Petter Northugs hardeste motstandere i kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski.

Mot toppen lå han helt i ryggen på Krogh, men var uheldig og hektet.

– Det var utrolig godt

Dermed fikk nordmannen den luken han trengte for å sikre seg sin aller første internasjonale seier noen gang.

– Nervene var egentlig ikke så verst, jeg la vekt på å få en god start. Da jeg oppdaget at det stod mellom meg og en italiener (Federico Pellegrino), ga jeg alt jeg hadde. Da greide ikke han å følge, og på oppløpet innså jeg at det ble seier, sier han.

– Det var utrolig godt. Jeg har jobbet lenge for det.

– Bør få bussen

Nordmannen var sekundet foran italienske Federico Pellegrino.

Canadieren Len Valjas tok tredjeplassen med Dario Cologna bak seg.

Etter den sterke seieren fikk tirsdagens overraskelsesmann spørsmål fra NRK om han nå ikke burde få massasje i den mye omtalte bussen til Petter Northug som belønning.

– Nei, nå regner jeg med at jeg får ha den store bussen, mens Petter må i minibussen, kom det kvikt.

Uheldige svensker

Northug ble på sin side slått ut i semifinalen i sprinten, og med en pallplassering tirsdag kunne Cologna rykket kraftig fra trønderen i sammendraget.

Det lyktes han altså ikke med.

Svenskene var også uheldige i finalen og tok de to siste plassene. Calle Halfvardsson endte som nummer fem med Emil Jönsson på sjette og sisteplass. Jönsson ga opp mot slutten og var 32,5 sekunder bak vinneren i mål.

Onsdag er det hviledag i Touren.

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste