Finland til EM for første gang

For aller første gang skal Finland delta i et fotballsluttspill i fotball etter at Liechtenstein ble slått 3–0 fredag kveld. For selv om Italia allerede før fredagens kamper hadde vunnet gruppe J, er det nå ingen tvil: Finland blir nummer to og kvalifiserer seg dermed til Europamesterskapet i fotball i 2020.

IenRMr-P4fk
Foto: Martti Kainulainen

Siste nytt

 • Isene vurderer operasjon

  Kl. 04.20 natt til fredag, norsk tid, skal Ola Stunes Isene ut i diskoskvalifisering i OL. Målet er en finaleplass, og 26-åringen føler seg klar.

  Samtidig innrømmer han at problemer med begge knærne har skapt problemer i oppkjøringen.

  – Det er ikke et veldig stort problem, men når det blir irritert og kroppen kjenner på smerte, så holder du litt igjen. Og hvis jeg holder litt igjen på beina, så ødelegger det timingen videre i kastingen. Derfor var det veldig dårlig kasting i midtsesongen i år, erkjenner Isene overfor NRK.

  Selv om knærne er klarert for bruk i Tokyo, er ikke problemet permanent løst. Derfor blir det etter alt å dømme operasjon etter sesongen, for å være forberedt til mesterskapene som kommer i hopetall de neste sesongene.

  – Slik det er nå, ser det ut til at det er verdt å gjøre noe med det for at jeg skal fortsette. Det er høyst sannsynlig at jeg gjør noe med det, bekrefter det norske diskoshåpet.

  Selv om Isenes mål er å komme seg til finalen, innrømmer han at han har større drømmer i Tokyo.

  – Jeg vet hva jeg gjorde i vår, vindstille inne på stadion. Vind har mye å si i diskos. Jeg vet hva en medalje har gått på tidligere. Klaffer den vindstillekastene jeg vet jeg har hatt, og noen andre kanskje ikke er på sitt beste, så kan alt skje, sier han.

  – Hva er det lengste vindstille treningskastet ditt?

  – Jeg kan si det sånn at det beste vindstille treningskastet har alltid holdt til medalje i alle OL, avslører Ola Stunes Isene.

  Ola Stunes Isene
  Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV
 • Ikke til finale på 200 m. medley

  Tomoe Zenimoto Hvas klarte ikke å kvalifisere seg til finale på 200 meter medley torsdag. Han endte sist i den første semifinalen.

  Hvas hadde ikke sjans til å kvalifisere seg til finale i den første semifinalen. Han kom sist i mål av samtlige med tiden 2.00,21. Det var over to og et halvt sekund bak tiden som kunne tatt Hvas til finale.

  Etterpå var han tydelig preget. I kvalifiseringsheatet knuste han sin norske rekord på distansen med 1.57,64. Det holdt til semifinaleplass.

  Hvas, som vant gull under ungdoms-OL i 2018, har norsk far og japansk mor, og bodde i OL-vertsnasjonen mellom 2007 og 2010.

  Hvas var norsk flaggbærer sammen med stuperen Anne Tuxen under åpningsseremonien forrige uke. Mandag satte han norsk rekord på 200 meter butterfly med 1.56,30, men det holdt ikke til semifinaleplass. Han ble nummer 18 i den øvelsen.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Navrestad videre til semifinalen

  Tore Navrestad tråkket seg inn til en plass i semifinalen i BMX-sykling.

  I samtlige av de tre rundene havnet 25-åringen på tredjeplass (av seks deltakere) bak en jevn duo bestående av franske Joris Daudet og nederlandske Joris Harmsen.

  Med det er han videre til semifinalen som sykles fra 03:00 natt til fredag norsk tid. Da gjenstår nye tre runder.

  Skulle han gå videre til finalen vil kun ett heat være mellom ham og en mulig OL-medalje.

  Tore Navrestad
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal