NRK Meny
Normal

Ristet av seg skuffelsen: – Jeg er nummer ni i et VM!

OSLO/BEIJING (NRK): Finaleplassen glapp såvidt for Isabelle Pedersen (23), men hekkeløperen henger ikke med hodet.

Fjerdeplass for Isabelle Pedersen i semifinalen

– Vanvittig deilig, sier Pedersen til NRK om innsatsen i VM.

Hekkeløperen måtte bryne seg mot svært sterke løpere i sitt heat, og var sjanseløs til å ende opp blant de to beste som gikk direkte videre til finale.

Hun endte imidlertid opp på 4. plass med tiden 12,86, og satte ny personlig rekord (den gamle rekorden var på 12,88).

– Gi meg en sjanse til! Beina mine er ikke ferdig. Jeg trenger å få et løp til, utbrøt en engasjert Isabelle Pedersen like etter løpet (se video under).

– Vanvittig deilig

Etter 1. heat kunne kun nemlig fremdeles gå videre på tid, men den drømmen brast etter 2. heat. Tiden holdt dessverre ikke til en finaleplass, fem hundredeler skilte henne fra en finaleplass.

Noemi Zbären fra Sveits tok den åttende plassen med 12,81.

– Men det er sånn det er, sier Pedersen, som viste skuffelse da hun gjorde sine første intervjuer foran TV-kameraene etter at finaleplassen røk.

Men innen hun hadde kommet seg til den skrivende pressen, hadde det gått opp for henne at hun hadde blitt nummer ni i VM.

Jeg er nummer NI i et VM! Den veien jeg har kommet, er det vanvittig deilig. Det kan ikke sies noe annet. Jeg kan ikke være misfornøyd. Nå skal jeg hjem for å kose meg, for dette er utrolig.

Hekkeløper Isabelle Pedersen satte ny personelig rekord i semifinalen på 100m hekk i VM, men det holdt akkurat ikke til en plass i finalen.

Uheldig med heat

Det var faktisk bare sju utøvere som var raskere enn Isabelle Pedersen, og hun hadde lik tid med Shermaine Williams fra Jamaica som tok seg direkte videre til finalen som nummer to i heat 3.

– Det var selvfølgelig kjipt å se hvilke tider som gjorde det (slo henne ut), når jeg vet at jeg kan gjøre akkurat det samme, kommenterer hun.

– Det var kanskje det tøffeste heatet, men jeg er kjempefornøyd, det er pers. Vi har gjort det vi skulle. Alt i alt var dette et vanvittig, vanvittig godt løp. Jeg bare gleder meg. Et 13.86-løp her er fantastisk.

NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal mener at Isabelle Pedersen har all mulig grunn til å være fornøyd med konkurransen.

– Dette løpet bør hun bruke som inspirasjon til å jobbe videre, mener han.

Nytt treningsopplegg

Den norske hekkeløperen ble et av få norske lyspunkt i Beijing da hun kvalifiserte seg til semifinale torsdag på tiden 12,96. Fredag løp hun altså ett tidel bedre enn under heatkvalifiseringen.

Pedersen har nylig endret treningsopplegg og uttalte til NRK før fredagens semifinale at hun allerede føler seg bedre.

– Her om dagen gikk vi gjennom bilder og så på fysikken min nå i forhold til i mai. Og allerede ser vi endringer, sa Pedersen.

Danielle Williams fra Jamaica vant 100 meter hekk i friidretts-VM. Hun kom inn på 12,57. Cindy Roleder (Tyskland) tok sølvet foran Alina Talay (Hviterussland, 12,66).

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal