Ristet av seg skuffelsen: – Jeg er nummer ni i et VM!

OSLO/BEIJING (NRK): Finaleplassen glapp såvidt for Isabelle Pedersen (23), men hekkeløperen henger ikke med hodet.

Fjerdeplass for Isabelle Pedersen i semifinalen

– Vanvittig deilig, sier Pedersen til NRK om innsatsen i VM.

Hekkeløperen måtte bryne seg mot svært sterke løpere i sitt heat, og var sjanseløs til å ende opp blant de to beste som gikk direkte videre til finale.

Hun endte imidlertid opp på 4. plass med tiden 12,86, og satte ny personlig rekord (den gamle rekorden var på 12,88).

– Gi meg en sjanse til! Beina mine er ikke ferdig. Jeg trenger å få et løp til, utbrøt en engasjert Isabelle Pedersen like etter løpet (se video under).

– Vanvittig deilig

Etter 1. heat kunne kun nemlig fremdeles gå videre på tid, men den drømmen brast etter 2. heat. Tiden holdt dessverre ikke til en finaleplass, fem hundredeler skilte henne fra en finaleplass.

Noemi Zbären fra Sveits tok den åttende plassen med 12,81.

– Men det er sånn det er, sier Pedersen, som viste skuffelse da hun gjorde sine første intervjuer foran TV-kameraene etter at finaleplassen røk.

Men innen hun hadde kommet seg til den skrivende pressen, hadde det gått opp for henne at hun hadde blitt nummer ni i VM.

Jeg er nummer NI i et VM! Den veien jeg har kommet, er det vanvittig deilig. Det kan ikke sies noe annet. Jeg kan ikke være misfornøyd. Nå skal jeg hjem for å kose meg, for dette er utrolig.

Hekkeløper Isabelle Pedersen satte ny personelig rekord i semifinalen på 100m hekk i VM, men det holdt akkurat ikke til en plass i finalen.

Uheldig med heat

Det var faktisk bare sju utøvere som var raskere enn Isabelle Pedersen, og hun hadde lik tid med Shermaine Williams fra Jamaica som tok seg direkte videre til finalen som nummer to i heat 3.

– Det var selvfølgelig kjipt å se hvilke tider som gjorde det (slo henne ut), når jeg vet at jeg kan gjøre akkurat det samme, kommenterer hun.

– Det var kanskje det tøffeste heatet, men jeg er kjempefornøyd, det er pers. Vi har gjort det vi skulle. Alt i alt var dette et vanvittig, vanvittig godt løp. Jeg bare gleder meg. Et 13.86-løp her er fantastisk.

NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal mener at Isabelle Pedersen har all mulig grunn til å være fornøyd med konkurransen.

– Dette løpet bør hun bruke som inspirasjon til å jobbe videre, mener han.

Nytt treningsopplegg

Den norske hekkeløperen ble et av få norske lyspunkt i Beijing da hun kvalifiserte seg til semifinale torsdag på tiden 12,96. Fredag løp hun altså ett tidel bedre enn under heatkvalifiseringen.

Pedersen har nylig endret treningsopplegg og uttalte til NRK før fredagens semifinale at hun allerede føler seg bedre.

– Her om dagen gikk vi gjennom bilder og så på fysikken min nå i forhold til i mai. Og allerede ser vi endringer, sa Pedersen.

Danielle Williams fra Jamaica vant 100 meter hekk i friidretts-VM. Hun kom inn på 12,57. Cindy Roleder (Tyskland) tok sølvet foran Alina Talay (Hviterussland, 12,66).

Sportsnyheter

Sikret sin tredje VM-medalje: – Det var ikke helt det jeg hadde håpet på

Jesper Saltvik Pedersen (22) var ikke fornøyd etter å ha sikret seg sølvmedalje i superkombinasjonen.

Siste nytt

 • Minkande smitte i Premier League

  Premier League opplyser at det blei tekne 33 positive korona-prøver av spelarar og i støtteapparat sist veke.

  Det stadfester ein fallande trend sidan smittetoppen før jul. I første veka av året blei det tekne 72 positive prøver, og 94 i veka før. I juleveka var talet 103.

  Totalt er 21 ligakampar utsette på grunn av covid-utbrot i ulike klubbar.

  Covid-kontroll i Premier League
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Norsk lag klare for Paris - Roubaix

  Uno-X klatrer videre i sykkelhierarkiet og sender ryttere til Paris-Roubaix i april. Det er første gang at et norsk lag får delta i den franske vårklassikeren.

  Mandag ble det klart at Uno-Xs herrelag er invitert til det beintøffe brosteinsrittet, som populært blir omtalt som «Helvete i nord». Bekreftelsen kom fra arrangøren ASO.

  Fra før var det klart at Uno-X stiller i kvinnenes utgave av Paris-Roubaix.

  – Det blir et eventyr å komme tilbake til dette ikoniske rittet. Jeg er superstolt over å ha vært en del av den unike reisen til Uno-X. At vi nå skal stå på startstreken i et av syklingens monumenter, er virkelig stort. Selv om vi ikke kommer til å være blant favorittene før start, er det et ritt som kan passe oss bra. Vi håper å slå godt ifra oss, sier Uno-Xs sportslig leder Kurt Asle Arvesen i en pressemelding.

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Aubameyang reiser hjem uten å ha spilt i afrikamesterskapet

  Gabon-spillerne Pierre-Emerick Aubameyang og Mario Lemina returnerte mandag til klubbene sine som følge av koronasykdom.

  De to skulle ha spilt for Gabon i afrikamesterskapet, men kom aldri på banen ettersom de testet positivt for koronavirus.

  – Gitt de medisinske problemene Pierre-Emerick og Mario har hatt, har vi i samråd med legen, forbundspresidenten og spillerne tatt avgjørelsen å sende dem tilbake til klubbene sine slik at de kan bli tatt hånd om der, sa Gabon-trener Patrice Neveu på en pressekonferanse i Kameruns hovedstad Yaoundé. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Arsenal v Watford
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal