Lege: – Vanskelig å si når Filip kan løpe igjen

Friidrettsforbundets lege vil ikke kalle skaden Filip Ingebrigtsen pådro seg under sesongdebuten i USA alvorlig. Men, det er for tidlig å si noe om når vi får se europamesteren løpe igjen.

Filip Ingebrigtsen

FORBANNET: Filip Ingebrigtsen måtte bryte sesongdebuten i Palo Alto.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

– Filip fikk en liten avrivning av en seneplate under foten, som kalles plantarfascien. Skaden oppstod under 5000-meteren, og vi har ingen indikasjoner på at det har vært noen plager i forkant som kan forklare skaden.

Det sier friidrettsforbundets lege Ove Talsnes. Filip Ingebrigtsen var en klar seierskandidat under 5000-meteren som gikk i Palo Alto i California forrige fredag, men sesongdebuten endte i smerter. Nå er det uvisst når vi får se Filip løpe igjen.

– Vi må ta en dag og ei uke av gangen. Filip må fortsette å trene mye, slik han har gjort over lang tid. Han må derimot avstå fra de største belastningene på foten. Det vil si at han står av løping en kort periode, sier Talsnes.

Ove Talsnes

FRIIDRETTSFORBUNDETS LEGE: Ove Talsnes.

Foto: Dag Kessel / NRK

Trener knallhardt til tross for skaden

Skaden hindrer Filip Ingebrigtsen fra å løpe, men Talsnes mener at den ikke bør ha noe å si for formen til 25-åringen.

– Filip taper ikke veldig mye rent fysiologisk, han er ekstremt flink til å trene alternativt. Han har allerede trent flere harde økter siden skaden. Men det er klart, han ønsker jo å drive med løping.

Om nøyaktig én måned er det Bislett Games, med drømmemilen på programmet. Talsnes vil ikke spekulere i om Filip Ingebrigtsen står på startstreken i Oslo.

– Utgangspunktet er at han skal kunne følge planen rimelig bra, men det er vanskelig å gi et konkret tidspunkt. Filip skal løpe rakst, men om det blir på Bislett Games er for tidlig å si noe om.

Filip Ingebrigtsen

– Det må alltid være noe kødd

Der sesongdebuten endte i smerter for Filip, gikk det langt bedre for brødrene Henrik og Jakob. Henrik vant 5000-meteren, mens Jakob vant 1500-meteren. Etter sesongåpningen tenkte far og trener Gjert Ingebrigtsen derimot mest på skaden til Filip.

– Jeg klarer ikke la være å tenke på Filip. Det må alltid være noe kødd, sa Gjert Ingebrigtsen etter løpet på fredag.

Både Jakob og Henrik Ingebrigtsen satte personlige rekorder i sine sesongdebuter. Når Filip eventuelt vil klare det samme, må vi altså vente med å finne ut av.

– Det er ingen alvorlig skade, men det er en skade som er smertefull i starten. Det trenger noe tid på å gro, og er ganske uforutsigbar når det gjelder tid, sier legen i friidrettsforbundet.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal