Lege: – Vanskelig å si når Filip kan løpe igjen

Friidrettsforbundets lege vil ikke kalle skaden Filip Ingebrigtsen pådro seg under sesongdebuten i USA alvorlig. Men, det er for tidlig å si noe om når vi får se europamesteren løpe igjen.

Filip Ingebrigtsen

FORBANNET: Filip Ingebrigtsen måtte bryte sesongdebuten i Palo Alto.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

– Filip fikk en liten avrivning av en seneplate under foten, som kalles plantarfascien. Skaden oppstod under 5000-meteren, og vi har ingen indikasjoner på at det har vært noen plager i forkant som kan forklare skaden.

Det sier friidrettsforbundets lege Ove Talsnes. Filip Ingebrigtsen var en klar seierskandidat under 5000-meteren som gikk i Palo Alto i California forrige fredag, men sesongdebuten endte i smerter. Nå er det uvisst når vi får se Filip løpe igjen.

– Vi må ta en dag og ei uke av gangen. Filip må fortsette å trene mye, slik han har gjort over lang tid. Han må derimot avstå fra de største belastningene på foten. Det vil si at han står av løping en kort periode, sier Talsnes.

Ove Talsnes

FRIIDRETTSFORBUNDETS LEGE: Ove Talsnes.

Foto: Dag Kessel / NRK

Trener knallhardt til tross for skaden

Skaden hindrer Filip Ingebrigtsen fra å løpe, men Talsnes mener at den ikke bør ha noe å si for formen til 25-åringen.

– Filip taper ikke veldig mye rent fysiologisk, han er ekstremt flink til å trene alternativt. Han har allerede trent flere harde økter siden skaden. Men det er klart, han ønsker jo å drive med løping.

Om nøyaktig én måned er det Bislett Games, med drømmemilen på programmet. Talsnes vil ikke spekulere i om Filip Ingebrigtsen står på startstreken i Oslo.

– Utgangspunktet er at han skal kunne følge planen rimelig bra, men det er vanskelig å gi et konkret tidspunkt. Filip skal løpe rakst, men om det blir på Bislett Games er for tidlig å si noe om.

Filip Ingebrigtsen

– Det må alltid være noe kødd

Der sesongdebuten endte i smerter for Filip, gikk det langt bedre for brødrene Henrik og Jakob. Henrik vant 5000-meteren, mens Jakob vant 1500-meteren. Etter sesongåpningen tenkte far og trener Gjert Ingebrigtsen derimot mest på skaden til Filip.

– Jeg klarer ikke la være å tenke på Filip. Det må alltid være noe kødd, sa Gjert Ingebrigtsen etter løpet på fredag.

Både Jakob og Henrik Ingebrigtsen satte personlige rekorder i sine sesongdebuter. Når Filip eventuelt vil klare det samme, må vi altså vente med å finne ut av.

– Det er ingen alvorlig skade, men det er en skade som er smertefull i starten. Det trenger noe tid på å gro, og er ganske uforutsigbar når det gjelder tid, sier legen i friidrettsforbundet.

Siste nytt

 • De Gea forlenget med United

  Den spanske keeperstjernen David de Gea blir i Manchester United. Mandag signerte de Gea en ny fireårskontrakt med klubben. Med i avtalen ligger det også at Old Trafford-klubben har opsjon på å forlenge spanjolens kontrakt med ytterligere ett år.

  28 år gamle De Gea kom til United i 2011 og har siden spilt 367 kamper for klubben.

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har følt seg trygg på at den viktige sisteskansen ville forlenge kontrakten med klubben. Det ga han senest uttrykk for på sin ukentlige pressekonferanse sist fredag. (NTB)

  Solskjær og De Gea
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Messi kan sesongåpne mot Dortmund

  Lionel Messi er friskmeldt og høyaktuell for Barcelonas bortekamp mot Borussia Dortmund i mesterligaen tirsdag, melder klubben. Den argentinske superstjernen har gått glipp av sesongens fire første seriekamper på grunn av en leggskade.

  Messi
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Eurosport: Glimt-talent på vei bort

  Stortalentet Håkon Evjen kan være på vei til utlandet. Ifølge Eurosport er han i Nederland i forhandlinger med AZ Alkmaar, klubben til de norske landslagsspillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Nettstedet har vært i kontakt med både sportssjef i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan, og hovedpersonen selv. Ingen av dem vil kommentere om en overgang er nært forestående. I høst skal AZ spille Europa League-fotball mot blant annet Manchester United. En overgang vil tidligst skje til nyttår.

  Bodø/Glimts Håkon Evjen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal