Lege: – Vanskelig å si når Filip kan løpe igjen

Friidrettsforbundets lege vil ikke kalle skaden Filip Ingebrigtsen pådro seg under sesongdebuten i USA alvorlig. Men, det er for tidlig å si noe om når vi får se europamesteren løpe igjen.

Filip Ingebrigtsen

FORBANNET: Filip Ingebrigtsen måtte bryte sesongdebuten i Palo Alto.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

– Filip fikk en liten avrivning av en seneplate under foten, som kalles plantarfascien. Skaden oppstod under 5000-meteren, og vi har ingen indikasjoner på at det har vært noen plager i forkant som kan forklare skaden.

Det sier friidrettsforbundets lege Ove Talsnes. Filip Ingebrigtsen var en klar seierskandidat under 5000-meteren som gikk i Palo Alto i California forrige fredag, men sesongdebuten endte i smerter. Nå er det uvisst når vi får se Filip løpe igjen.

– Vi må ta en dag og ei uke av gangen. Filip må fortsette å trene mye, slik han har gjort over lang tid. Han må derimot avstå fra de største belastningene på foten. Det vil si at han står av løping en kort periode, sier Talsnes.

Ove Talsnes

FRIIDRETTSFORBUNDETS LEGE: Ove Talsnes.

Foto: Dag Kessel / NRK

Trener knallhardt til tross for skaden

Skaden hindrer Filip Ingebrigtsen fra å løpe, men Talsnes mener at den ikke bør ha noe å si for formen til 25-åringen.

– Filip taper ikke veldig mye rent fysiologisk, han er ekstremt flink til å trene alternativt. Han har allerede trent flere harde økter siden skaden. Men det er klart, han ønsker jo å drive med løping.

Om nøyaktig én måned er det Bislett Games, med drømmemilen på programmet. Talsnes vil ikke spekulere i om Filip Ingebrigtsen står på startstreken i Oslo.

– Utgangspunktet er at han skal kunne følge planen rimelig bra, men det er vanskelig å gi et konkret tidspunkt. Filip skal løpe rakst, men om det blir på Bislett Games er for tidlig å si noe om.

Filip Ingebrigtsen

– Det må alltid være noe kødd

Der sesongdebuten endte i smerter for Filip, gikk det langt bedre for brødrene Henrik og Jakob. Henrik vant 5000-meteren, mens Jakob vant 1500-meteren. Etter sesongåpningen tenkte far og trener Gjert Ingebrigtsen derimot mest på skaden til Filip.

– Jeg klarer ikke la være å tenke på Filip. Det må alltid være noe kødd, sa Gjert Ingebrigtsen etter løpet på fredag.

Både Jakob og Henrik Ingebrigtsen satte personlige rekorder i sine sesongdebuter. Når Filip eventuelt vil klare det samme, må vi altså vente med å finne ut av.

– Det er ingen alvorlig skade, men det er en skade som er smertefull i starten. Det trenger noe tid på å gro, og er ganske uforutsigbar når det gjelder tid, sier legen i friidrettsforbundet.

Siste nytt

 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Koepka vant PGA-mesterskapet

  Tittelforsvarer Brooks Koepka vant USAs PGA-mesterskap i golf søndag. Amerikaneren hadde en ledelse på sju slag før sisterunden, men rotet det nesten til før han vant med ett fattig slag foran verdenseneren Dustin Johnsen, som delte andreplassen med tre andre.

  Brooks Koepka
  Foto: Seth Wenig / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal