Støtter brorens valg om å droppe mesterskap: – Hadde blitt for dumt

MONACO (NRK): Jakob Ingebrigtsen har bestemt seg for å droppe U20-EM i Borås. Det eneste riktige, mener bror Filip.

Filip og Jakob Ingebrigtsen

PÅ REKORDJAKT: Torsdag kveld kom Jakob og Filip Ingebrigtsen til Monaco for å jage den norske rekorden på 1500-meter.

– Det synes jeg var veldig rett. Jeg synes det hadde vært blitt litt for dumt hvis den doble europamesteren fra Berlin i fjor stilte opp i U20-mesterskapet for tredje gang. Han er voksen i mye av det han gjør, og da må han ta de valgene, sier Filip Ingebrigtsen.

Torsdag kveld ankom han Monaco sammen med broren Jakob. Fredag kveld løper begge for å forbedre den norske rekorden på 1500-meter, som er på 3.30,01 og tilhører Filip.

 • Se Diamond League-stevnet i Monaco på NRK1 fra kl. 19.55 fredag

Gjør de det, er de også med i kampen om de beste plasseringene blant de beste i verden.

Med to pallplasseringer allerede i Diamond League så langt i sesongen, ble det til slutt et selvfølgelig valg for 18 år gamle Jakob å droppe EM – selv om U20-mesterskapet var med i sesongplanen.

– Måtte se hva som ble viktig

– Jeg måtte se hva som ble viktig for meg igjennom sesongen, og jeg må innrømme at det er viktigere for meg å løpe fort enn å være med på enda et U20-mesterskap. Jeg føler jeg har vært med der, og jeg har to gull fra det mesterskapet, da har jeg lyst til å oppleve andre ting.

Etter det NRK forstår, ble den endelige beslutningen tatt etter Diamond League-stevnet i Stanford for to uker siden.

Trenerpappa Gjert sier han ikke blandet seg inn i avgjørelsen.

– Jeg synes juniormesterskapene skal prioriteres så langt det er rom for det, men han valgte det rett og slett bort. Han velger å ta en 5000 meter samtidig som det mesterskapet går. Dermed ryker det, konstaterer han.

Løper for VM- og OL-plass på 5000

For i stedet for junior-EM, skal Jakob Ingebrigtsen løpe 5000 meter i Diamond League-stevnet i London. Det blir første gang europamesteren løper distansen i 2019.

Sammen med begge brødrene er han på jakt etter den norske seniorrekorden også på den distansen. Et godt resultat kan også åpne muligheten for å løpe 5000 både i VM i Doha i år og OL i Tokyo neste år, om det skulle bli aktuelt å løpe mer enn én distanse.

– Jeg gleder meg i hvert fall til løpet som erstatter det mesterskapet, så jeg håper jeg får en bra 5000 meter istedenfor, sier Jakob Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • King-assist i Bournemouth-seier

  Joshua King sto for en målgivende pasning da hans Bournemouth tok en solid 3-1-seier hjemme mot Everton i Premier League søndag. Nordmannen var nest sist på ballen da Callum Wilson scoret 1-0, og han skaffet frisparket som ga 2-1.

  Joshua King
  Foto: Olly Greenwood / AFP
 • Ny verdensrekord på halvmaraton

  Geoffrey Kamworor fra Kenya løp inn til ny verdensrekord da han vant København halvmaraton på tiden 58.01 søndag.

  Kamworor forbedret dermed verdensrekorden med 17 sekunder. Det ble først oppgitt at vinneren ble den første mannen til å løpe halvmaraton på under 58 minutter, men tiden ble oppjustert to sekunder etter målgang.

  Norske Sondre Nordstad Moen løp inn til niendeplass i København. Han kom i mål på tiden 1.00.20, skriver Friidrettsforbundet.

  I kvinneklassen var det Berhane Dibaba Adugna fra Etiopia som stakk av med seieren. (NTB)

  Geoffrey Kamworor
  Foto: Seth Wenig / AP
 • RBK tror fortsatt på seriegull

  Rosenborg er sju poeng bak serieleder Molde, og har spilt én kamp mer, men trønderne tror fortsatt de kan vinne Eliteserien. Lørdag ble Lillestrøm slått 3–1 på Lerkendal. Ni kamper gjenstår.

  – Hvis vi vinner alle ni tror jeg vi tar seriegull. Det er bare å peise på. Vi har absolutt troen på at det er fullt mulig, sier Birger Meling til klubbens nettsted.

  Heller ikke RBK-trener Eirik Horneland tror det er en umulig oppgave å hente inn Odd, Bodø/Glimt og Molde foran dem på tabellen.

  – Vi må jo drømme om det. Jeg tror vi må vinne åtte av ni seriekamper, sier han til Adresseavisen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal