Støtter brorens valg om å droppe mesterskap: – Hadde blitt for dumt

MONACO (NRK): Jakob Ingebrigtsen har bestemt seg for å droppe U20-EM i Borås. Det eneste riktige, mener bror Filip.

Filip og Jakob Ingebrigtsen

PÅ REKORDJAKT: Torsdag kveld kom Jakob og Filip Ingebrigtsen til Monaco for å jage den norske rekorden på 1500-meter.

– Det synes jeg var veldig rett. Jeg synes det hadde vært blitt litt for dumt hvis den doble europamesteren fra Berlin i fjor stilte opp i U20-mesterskapet for tredje gang. Han er voksen i mye av det han gjør, og da må han ta de valgene, sier Filip Ingebrigtsen.

Torsdag kveld ankom han Monaco sammen med broren Jakob. Fredag kveld løper begge for å forbedre den norske rekorden på 1500-meter, som er på 3.30,01 og tilhører Filip.

 • Se Diamond League-stevnet i Monaco på NRK1 fra kl. 19.55 fredag

Gjør de det, er de også med i kampen om de beste plasseringene blant de beste i verden.

Med to pallplasseringer allerede i Diamond League så langt i sesongen, ble det til slutt et selvfølgelig valg for 18 år gamle Jakob å droppe EM – selv om U20-mesterskapet var med i sesongplanen.

– Måtte se hva som ble viktig

– Jeg måtte se hva som ble viktig for meg igjennom sesongen, og jeg må innrømme at det er viktigere for meg å løpe fort enn å være med på enda et U20-mesterskap. Jeg føler jeg har vært med der, og jeg har to gull fra det mesterskapet, da har jeg lyst til å oppleve andre ting.

Etter det NRK forstår, ble den endelige beslutningen tatt etter Diamond League-stevnet i Stanford for to uker siden.

Trenerpappa Gjert sier han ikke blandet seg inn i avgjørelsen.

– Jeg synes juniormesterskapene skal prioriteres så langt det er rom for det, men han valgte det rett og slett bort. Han velger å ta en 5000 meter samtidig som det mesterskapet går. Dermed ryker det, konstaterer han.

Løper for VM- og OL-plass på 5000

For i stedet for junior-EM, skal Jakob Ingebrigtsen løpe 5000 meter i Diamond League-stevnet i London. Det blir første gang europamesteren løper distansen i 2019.

Sammen med begge brødrene er han på jakt etter den norske seniorrekorden også på den distansen. Et godt resultat kan også åpne muligheten for å løpe 5000 både i VM i Doha i år og OL i Tokyo neste år, om det skulle bli aktuelt å løpe mer enn én distanse.

– Jeg gleder meg i hvert fall til løpet som erstatter det mesterskapet, så jeg håper jeg får en bra 5000 meter istedenfor, sier Jakob Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal