Hopp til innhold

Skremmeskudd til konkurrentene fra Ingebrigtsen: Sparer toppformen til VM

LONDON/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen (26) leverte det beste milløpet av en nordmann noensinne da han ble nummer to i London.

REKORDLØP: Filip Ingebrigtsen imponerte da han løp inn til norsk rekord, og første nordmann under 3.50, på en engelsk mil i London.

Den nye norske rekorden lyder på 3,49,60. Tiden er også da selvfølgelig personlig rekord og familierekord – og første gang en nordmann løper distansen på under 3.50.

– Når man har gjort det føles det lett, men det er mye hardt arbeid bak for å springe så fort. Jeg har perset med fire sekunder på mila i år, så det er godkjent, sier Filip Ingebrigtsen til NRK og gliser.

For lørdag leverte lillebror Jakob Ingebrigtsen et superløp på 5000 meter i London. Søndag var det storebrors tur på en engelsk mil i Diamond League-stevnet. Bare etiopiske Samuel Tefera var bedre enn 26-åringen fra Sandnes.

AFP_1IZ4DN

NUMMER TO: Filip Ingebrigtsen ble slått på målstreken av etiopiske Samuel Tefera, som klokket inn på 3.49,45.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

– De leverer uke etter uke, løp etter løp. Det er ikke stans, sier Jann Post.

– Blir gøy i VM

Henrik Ingebrigtsen hadde både familie- og norgesrekorden på 3.50,72, satt i Oslo i 2014. I går satt eldstebroren selv personlig rekord på 5000 meter under et stevne i Nederland.

– Denne rekorden hadde vi jo fra før, og nå var det Filip sin tur til å overta den fra Henrik. Jeg visste det fra treningene at han var i stand til å løpe på under 3.50, men han har avhengig av å få et greit løpsopplegg, sier trenerfaren Gjert Ingebrigtsen.

De tre brødrene er med andre ord i meget god rute til sesongens høydepunkt i Doha i slutten av september.

– Jeg har følt jeg har hatt stabilt nivå, men har manglet siste toppformen, men jeg vet det kommer. Og sparer det til VM. Jeg er nærmere 3.30 enn jeg har vært før, på 1500 meter, tror jeg, så hvis vi alle kan skru det til et par knepp til, så blir det gøy i VM, sier Ingebrigtsen.

– Vi ser at det er vi som er der oppe og tar kampen. Det er viktig å markere seg her. Forventningspresset har vi vent oss til, sier trenerfaren.

Måtte løpe rundt

Distansen var ikke en Diamond League-øvelse i London, og det var Filip Ingebrigtsen som hadde sesongens sterkeste tid i feltet.

– Det er ingen her han ikke kan slå, kommenterte Jann Post før start.

Ingebrigtsen åpnet på 57,3, og lå omtrent midt i feltet i starten. Etiopiske Samuel Tefera fikk i stedet en luke, og nordmannen måtte ut i bane to for å tette den.

– Dette er ikke ideelt, sa Post, mens Tefera bare gasset på.

Heller ikke Gjert Ingebrigtsen likte det han så.

– Det ble veldig dumt fordi teten løp slik ifra og han måtte tette. Han måket av gårde og jeg ser han har mye å gå på.

X03811

KASTET SEG FREM: Det har vært et mål for Ingebrigtsen-brødrene å bryte 3.50-grensa på milløpet. Tiden viste 3,49.60 i London. Britiske Jake Wightman ble nummer tre med 3.52,02.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

– Fantastisk prestasjon

Og Ingebrigtsen tok igjen Tefera, og gikk rett opp og forbi i tet med én runde igjen.

– Han gjør som Jakob, tar ansvar selv og styrer det, sa Vebjørn Rodal.

– Man må jobbe mentalt når man bestemmer seg for å tette luka, som i VM for to år siden. Å ta beslutningen tar lengst tid, og nå tok han den tidlig og jobbet seg sakte, men sikkert opp. Det er en fantastisk prestasjon, roser Gjert Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen satte personlig rekord forrige gang han løp én engelsk mil med 3:51.28, i California i juni.

– Jeg tror fortsatt jeg har mer å gå på. Det er gøy å bryte grenser, som 3.30 og 3.50, og siden jeg ikke har klart det på 1500, så kanskje jeg klarer det på mila, sa han til NRK før start.

Og det klarte han. I ganske så overlegen stil.

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • West Ham tok sitt første trofé på 43 år – slo Fiorentina 2-1 i conferenceligafinalen

  West Ham sikret sin første tittel siden 1980 ved å senke Fiorentina 2-1 i finalen av conferenceligaen onsdag kveld.

  Europatriumfen er Londonklubbens første siden seieren i cupvinnercupen i 1964/65-sesongen.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Onsdagens finale fikk en liten bismak da Fiorentina-kaptein Cristiano Biraghi fikk kastet en gjenstand i hodet etter om lag 33 minutter. TV-bildene vista at han fikk et blodig kutt. Man kunne også se at det lå en rekke ølglass på gressmatten der Biraghi hadde stått.

  Kampen ble stoppet i to minutter for å få skaden bandasjert.

  I andre omgang ble vondt til verre for Biraghi da han handset innenfor 16-meteren. West Ham ble tildelt straffe, og den satte Saïd Benrahma kontant i krysset.

  Ledelsen holdt de bare på i fem minutter. Giacomo Bonaventura dunket inn utligningen nede i venstre hjørnet, men det skulle ikke bli en italiensk tittel i Uefas tredjerangerte europacup.

  Før finalekampen i Praha kunne det tsjekkiske politiet melde om at en rekke Fiorentina-fans hadde angrepet en gjeng med West Ham-supportere.

  Tre West Ham-fans og en politimann ble skadet i hendelsen, mens 16 personer ble varetektsfengslet, opplyste politiet. (NTB)

  Czech Republic Soccer Conference League Final
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Blodige scener i serieliga-finalen: Fiorentina-spiller truffet av gjenstand

  Serieliga-finalen mellom Fiorentina og West Ham ble stoppet da Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet i hodet av en gjenstand like før pause. TV-bildene viser at Biraghi fikk et stort kutt i hodet og begynte å blø.

  – Dette er bare trist. Bare trist, sa Viasat-kommentator Roar Stokke underveis i kampen.

  TV-bildene viste at det lå en rekke ølglass på gresset rundt Biraghi etter hendelsen.

  Det var til slutt West Ham som vant finalen 2-1 og sikret sin første tittel siden 1980.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Europa Conference League - Final - Fiorentina v West Ham United
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste