Hopp til innhold

Filip Ingebrigtsen om norgesrekorden: – I dag har jeg en veldig god mulighet

MONACO (NRK): Alt er lagt til rette for at Filip Ingebrigtsen skal kline til med en knalltid i Monaco. Med et sterkt felt på fredagens 1500-meter i fyrstedømmet, står storebror Henrik Ingebrigtsens familierekord i fare.

PK Bislett Games Opra Hotell.

LØPER MOT HVERANDRE: Filip og Jakob Ingebrigtsen løper mot hverandre på 1500-meter i Monaco fredag kveld. Filip skal jakte norgesrekorden.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

3.31,46. er den gylne tiden. I april for fem år siden strøk Henrik Ingebrigtsen en norgesrekord som hadde stått i 36 år. Den forblir i familien, men rykker ett steg ned til lillebror, hvis han får full klaff i ministaten Monaco.

– Jeg har hatt den norgesrekorden i bakhodet siden 2016, og følt at jeg har vært på skuddhold til den, men jeg har misbrukt noen sjanser.

– Det er klart at jeg i dag har en veldig god mulighet. Rent fysisk følte jeg meg nærme i fjor, men brukte ikke mulighetene god nok. Jeg sitter med en annerledes følelse i dag, sier Filip Ingebrigtsen og smiler lurt.

– Alle vil inn her

Filip Ingebrigtsen kommer fra en råsterk 2. plass i Diamond League-stevnet i marokkanske Rabat, det beste Diamond League-plasseringen i Ingebrigtsen-familien.

I det prestisjetunge løpet i Monaco skal han løpe i felt med minstemann i familien.

– Det som er spesielt i Monaco er at det er her europarekorden er satt, det er her forsøket på verdensrekordet er satt. Det er noe helt annet å komme hit og løpe. Dette er drømmeplassen til løperne, og da er det kult å få være med på sirkuset, sier Jakob Ingebrigtsen

– Alle vil inn her. Folk legger litt ekstra i dette. Det er på et tidspunkt i sesongen hvor det er mesterskap rett rundt hjørnet. Folk bruker det som en siste test, legger storebror til.

Jakob, Gjert og Filip Ingebrigtsen

HELT SPESIELT: Brødrene Ingebrigtsen sier det er helt spesielt å skal løpe i Monaco, der flere rekorder er satt tidligere.

Foto: Varegg

Derfor settes det så mange rekorder i Monaco

Med lillebror på slep, og et sterkt felt, er det en ypperlig mulighet for Filip Ingebrigtsen til å slå storebror Henriks familierekord på 1500 meter, mener NRKs friidrettsekspert.

Vebjørn Rodal

GLIMRENDE MULIGHET: NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal tror Filip kan ha en god mulighet til å sette norgesrekord i Monaco.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Filip tror jeg har en glimrende mulighet til å sette norgesrekord.

– Så hvis han skal sette rekord, så er Monaco hans mulighet?

– Det kommer flere muligheter, men Monaco er en sjanse man bør gripe.

Verdenseliten er samlet i Prins Alberts fyrstedømme. Det legges tradisjonelt opp til raske løpetider under Diamond League-stevnet her. Men hvorfor?

– Det har blitt en arena hvor det løpes fort. Det har skjedd gjentatte ganger. Det har selvfølgelig med banen å gjøre, som er rask og fin. I tillegg har det litt med klima å gjøre. Her er det varmt og fint, lite vind, og det går sent på kvelden. En del sånne ytre forutsetninger.

– I tillegg har det vært satset på mellomdistanse her. Det har vært tradisjon for at de beste møtes. Det er blitt arenaen hvor det skal løpes fort. Og så er det sånn at stevnet er plassert et sted i terminlisten hvor utøverne har gjort unna vårsesongen sin, sluppet opp på mengdetreningen og begynt å få overskudd. Da går det fort når forholdene også er gode, legger Rodal til.

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal