Filip Ingebrigtsen om Jakob: – Han har vært sur på hver trening

Jakob Ingebrigtsen var misfornøyd med hardtreningen før Diamond League i Paris. Nå gleder han seg til å vise hva han virkelig kan igjen.

Bislett Games 2019

FORBEREDER SEG TIL VM: Filip og Jakob Ingbrigtsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Han har vært sur på hver trening der han må løpe mer enn en halv time, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

Lørdag løp brødrene inn til henholdsvis 3.- (Filip) og 4.-plass (Jakob) på 1500-meteren i Diamond League i Paris.

Selv om både Jakob og Filip har vært i nærheten av å løpe under den magiske 3.30-grensen tidligere, var ikke stevnet i Paris tidspunktet å ta ut alt, ifølge Gjert Ingebrigtsen.

Det falt Jakob tungt for brystet, forteller Filip.

– Han er ung og har lyst å bli bedre hele tiden. Det er en offensiv holdning som gjør at man når langt, men jeg tror ikke nødvendigvis at man må ha den offensive holdningen der.

– Blir litt sur

Jakob innrømmer at humøret ikke har vært det beste på trening den siste tiden.

– Jeg elsker å springe løp, men jeg elsker like mye å vinne, så når man må gjøre trening som man vet ikke er prestasjonsfremkallende i det hele tatt, så blir man litt sur. Jeg vet at jeg kunne vært så mye bedre forberedt, men samtidig kan man ikke lade opp til hvert eneste løp - da går man tom til slutt. Man må dessverre spare litt på kruttet til de neste viktige løpene, sier han.

Høydetrening for Team Ingebrigtsen.

FAR OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Selv om far og trener Gjert Ingebrigtsen prioriterte knallhard trening for guttene før stevnet i Paris, løp de to inn til såpass sterke tider som 3.31,06 og 3.31,33.

Tiden var såpass sterk at den også overrasket Jakob Ingebrigtsen. Han vil likevel ikke spekulere i hvor fort han kunne ha løpt med friskere ben.

– Ja, men det er ikke vits i å legge mer i dette, for jeg vet at jeg kan løpe enda fortere enn dette hvis jeg trener bare bitte litt mindre.

– Når jeg kan løpe et løp som dette med mange tunge uker bak meg, så kan jeg løpe styggfort når jeg virkelig lader opp, legger han til.

– Der er noen kamper

VM er naturlig nok sesongens store mål for Ingebrigtsen-familien, men også Diamond League-finalen om to uker blir viktig.

– Kan du vinne Diamond League-finalen?

– Det er det nok mange som fighter om, men jeg skal ikke løpe så sent på de siste 100 meterne som jeg gjorde her, understreker han.

Gjert Ingebrigtsen innrømmer at Jakob ikke alltid har vært like fornøyd med treningsopplegget,

– Der er noen kamper man må ta, og de dukker opp med jevne mellomrom. Vi må bare være fast i troen på at det vi gjør er rett, sier han til NRK.

– Er du sikker på det?

– Nei, jeg er ikke sikker, men sikker nok til å ta de kampene, smiler han.

Siste nytt

 • Ruud vant drama

  Casper Ruud er klar for tredje runde i Roland-Garros-turneringen etter en meget dramatisk kamp mot amerikanske Tommy Paul. Settsifrene 6-1, 1-6, 6-3, 1-6 og 6-3 sier alt om hvordan kampen vekslet.

  Paul reddet også fire matchballer i femte sett, før Ruud endelig fikk satt inn nådestøtet.

  I tredje runde får Ruud en meget tøff oppgave mot Dominoc Thiem fra Østerrike, som regnes som en av de store spillerne på grus.

  gRNk3Qw6XBk
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
 • Ingen verdenscup på skøyter i år

  Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har bestemt at det ikke blir verdenscupløp på skøyter før nyttår. Planen om løp i en «boble» i Heerenveen er droppet.

  Det melder Norges Skøyteforbund i en pressemelding onsdag og viser til en uttalelse på ISUs nettsted.

  For en måned siden avgjorde ISU at de fire berammede verdenscupstevnene før jul ikke kan arrangeres som planlagt.

  Det ble jobbet videre med et konsept om å avvikle tre stevner på rad i Heerenveen, der løperne skulle isoleres i en «boble» for å minimere smitterisiko.

  ISU har nå konkludert med at det er for tidlig å gjennomføre dette, men man vil vurdere en tilsvarende modell for løp etter nyttår. (NTB)

  Norway's Sverre Lunde Pedersen competes during the men's 1500 meters race of the World Cup speed skating at the Thialf ice arena in Heerenveen, Netherlands, Saturday, Dec.15, 2018.
  Foto: Peter Dejong / Peter Dejong
 • Hirschi med råsterk seier

  Sveitseren Marc Hirschi parkerte rivalene i den tøffe motbakkespurten i sykkelklassikeren Flèche-Wallonne onsdag og kunne juble for en sterk seier.

  Sunweb-rytteren viste form i Tour de France, der han tok to etappeseire og ble kåret til mest offensive rytter. Sist helg tok han bronse i VM. Onsdag viste han styrke igjen opp beryktede Mur de Huy.

  – Det ble perfekt for oss. Jeg var med i et lite brudd med fire stykker, og lagkameratene mine gjorde en veldig god jobb med å kontrollere feltet bak. De kom likevel mot slutten, men jeg hadde beina til å avgjøre i den siste stigningen, sa Hirschi i et intervju vist på Eurosport.

  Benoît Cosnefroy og Michael Woods fulgte nærmest bak Hirschi. De seks første fikk samme tid. (NTB)

  Belgium Cycling Fleche Wallonne
  Foto: Olivier Matthys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal