Hopp til innhold

Filip Ingebrigtsen mister EM: – Har opplevd mye trøbbel

Filip Ingebrigtsen (29) blir ikke å se på friidrettsbanen i München i august.

Friidrett: Night of higlights 2022 på Bislett stadion

MISTER NOK ET MESTERSKAP: Filip Ingebrigtsen.

Foto: Annika Byrde / NTB

Det bekrefter sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik, til NRK.

– Det stemmer at han ikke er kvalifisert til EM. Filip har slitt med en skade etter at han brøt løpet på Bislett Games tidligere i år, og den har hindret han i å prøve å ta kravet, sier Slokvik.

Sportssjefen forteller at gullvinneren fra 2016 lenge hadde et håp om å rekke EM-kravet. Forrige uke skulle han ha løpt et stevne på Bislett, men skaden hans hindret han i å delta.

Sandnes-løperen måtte bryte 5000 meteren under Bislett Games med seks runder igjen på grunn av en akillesskade i juni.

Filip Ingebrigtsen bryter Bislett Games

BRØT: Filip Ingebrigtsen klarte ikke å fullføre 5000 meteren på Bislett Games da han prøvde seg på EM- og VM-kravet.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

– Jeg følte meg trygg på at det skulle holde, men den ble vondere og vondere. Til slutt klarte jeg ikke legge skikkelig vekt på den. Jeg brukte bare den ene foten, og jeg er skikkelig skuffa, sa Filip Ingebrigtsen til NRK etter han brøt på Bislett.

NRK har prøvd å komme i kontakt med Ingebrigtsen, uten hell. For tiden er han i St. Moritz i Sveits og trener sammen med brødrene Jakob og Henrik.

– Opplevd mye trøbbel

Ingebrigtsen manglet nok rankingpoeng til å delta og akillesskaden han har slitt med i vår har gjort at han ikke har hatt mulighet til å løpe inn en tid innenfor EM-kravet i tide.

– Det er jo synd at han igjen opplever skadetrøbbel og at de to største målene for sesongen, EM og VM, ryker. Jeg føler med han, sier NRK-kommentator Jann Post.

Les også Filip Ingebrigtsen får høre det av Gjert-elev: – Må roe ned

Athletics, Diamond League, Bislett Games 2022

Filips forrige medalje i et mesterskap kommer tilbake i 2017 i London da han tok bronse på 1500 meter.

– Han har opplevd mye trøbbel i mange år, og det viser seg at kontinuitet i treningen er vanskelig å få til. Jeg er helt sikker på at han har mye bra løping igjen i kroppen, sier Post.

Har slitt etter koronavaksine

Ingebrigtsen har slitt med å komme på toppnivå igjen etter at han tok koronavaksine i fjor.

– Kroppen tålte rett og slett ikke å trene. Han har slitt med allergiproblemer, og han har slitt med enda mer før han slo igjennom, sier Post.

Sommer-OL i Tokyo 2021

SKUFFENDE OL: Filip Ingebrigtsen røk ut i forsøksheatet i Tokyo i 2020.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Jeg unner han en problemfri sesong snart. Vi snakker om en fyr som har tatt VM-medalje, det er det veldig få norske som har gjort, sier NRK-kommentatoren videre.

Med Filips frafall er det bare yngstebror Jakob som kommer til å delta fra team Ingebrigtsen, etter at Henrik Ingebrigtsen skrinla sine egne planer forrige uke:

Les også Ingebrigtsen skrinlegger EM-planen: – Ikke av fri vilje

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal