NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen fnyser av farens utspill: – Det blir å overdrive

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Gjert Ingebrigtsen tror det kan bli vanskeligere for Jakob (17) å ta gull i junior-VM enn i EM, men han møter motstand i uttalelsen.

NM friidrett 2017.

TEAM: Gjert (t.v.), Jakob og Filip Ingebrigtsen er ikke alltid enige. Her fra friidretts-NM i fjor.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Forrige uke løp Jakob Ingebrigtsen sine to raskeste 1500-meter noen gang. Etter rekorden på Bislett og seieren i Stockholm reiste han hjem til Sandnes for muntlig eksamen, før han drar til høyden sammen med brødrene for å forberede seg til sommerens mesterskap.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

KJEMPETALENT: Jakob Ingebrigtsen satte personlig rekord med 3.36,06 på Bislett Games.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Neste konkurranse for 17-åringen blir junior-VM i Finland i juli. Der er han storfavoritt.

– Er det mulig å slå deg?

– Det er alltid mulig å slå noen, men jeg skal gjøre mitt beste for å være i god form, og komme først i mål, forteller Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Mener faren overdriver

EM i Berlin i begynnelsen av august er likevel sesongens største mål, men far og trener Gjert Ingebrigtsen er ikke blant dem som forlanger gull på 1500 meter i junior-VM som forrett til seniormesterskapet.

– Jeg forventer ikke seier, for nivået blant juniorene i verden i dag er kjempehøyt. Det kan være tøffere å vinne 1500 meter i et junior-VM enn i EM, og det har jeg sagt til ham. Lista ligger like høyt, og det er ikke gitt at han har mulighet til å vinne, sier Gjert Ingebrigtsen.

Regjerende europamester, Filip Ingebrigtsen, er uenig.

VM i friidrett i London 2017

TOK VM-BRONSE: Filip Ingebrigtsen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er det helt klart ikke, og blir å overdrive hvor gode juniorene er. De er gode og springer fort, men de er dårlig taktiske og løper ikke mye fortere enn de beste i Europa, så det er jeg ikke enig i og får være Gjert sin uttalelse, sier bronsevinneren fra VM i fjor.

– Så det er lettere å slå juniorløpere enn deg?

– Ja, helt klart. Ellers hadde juniorene gjort det bra i VM, og det gjør det jo ikke, poengterer Filip Ingebrigtsen.

– Må jobbe hardt

Men heller ikke Henrik Ingebrigtsen tror lillebroren får det lett i finske Tampere.

– Det er veldig høyt nivå i begge mesterskapene, så jeg tror han får en hard kamp i begge. Det er noen kenyanere i junior-VM som holder verdensklassenivå, så han må jobbe hardt for å ta gullet der, slår han fast.

Alle tre brødrene planlegger uansett å legge toppformen til EM – der de vil stille på 1500 meter. De innrømmer at de fortsatt har en del å gå på før toppformen er på plass.

– Nå handler det om å komme tilbake i grunntrening, få trent litt i høyden, og så blir det gradvis opp med farten. Jeg har en ny 5000 meter om tre uker, hvor jeg håper å løpe litt fortere og ned mot pers, før det er tilbake til St. Moritz for å spisse formen mot EM, sier Henrik Ingebrigtsen om sommerplanene.

Ingebrigtsen-familien

SAMMEN: Gjert Ingebrigtsen reiser verden rundt som trener for Jakob (t.v.), Filip og Henrik. Her er de i USA før sesongstart, mens turen nå går til Sveits på høydesamling.

Foto: Roy Kenneth Syndnes Jacobsen / NRK

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania