Fikk stående applaus - så måtte Arsenal-manageren svare på spørsmål om Ødegaard

Martin Ødegaard var den siste som forlot gressmatta i det som kan ha vært hans siste kamp for Arsenal. Etter kampen slo manager Mikel Arteta fast at han fortsatt håper på å beholde nordmannen.

HOF4xrH2nKo

FARVEL? Det så ut som Martin Ødegaard tok farvel med Arsenal-fansen etter det som var lagets siste kamp for sesongen.

Foto: ALASTAIR GRANT / Reuters

Arsenal vant 2-0 over Brighton, men må ta til takke med en litt skuffende åttendeplass i årets Premier League.

En av banens giganter var igjen Martin Ødegaard, som bidro sterkt både offensivt og defensivt i kampen, og ikke minst vartet opp med denne målgivende pasningen:

Video med tillatelse fra TV 2.

– Har en sterk mening

Etter kampen fikk Arsenal-manager Mikel Arteta en rekke spørsmål om nordmannen, som det nå er store spørsmålstegn rundt. Ingen vet hvor han spiller neste sesong, men i London-klubben er det ingen tvil: Fansen vil ha Ødegaard med videre, og det vil Arsenal også.

– Vi har en sterk og klar mening om hva vi vil at han skal gjøre, men han er ikke vår spiller. Vi må diskutere det de neste ukene, men respektere at han er en Real Madrid-spiller, sa Arteta til Sky Sports.

Ødegaard er bare på utlån fra Real Madrid, som han forlot denne sesongen på grunn av lite spilletid. Nå tyder mye på at det går mot retur til Spania.

Det virket i alle fall slik på Ødegaard selv etter kampen. Han ble værende igjen ute på gressmatta, hvor han vandret rundt og klappet mot fansen på tribunen. Han mottok stående applaus i retur. Det lignet en avskjed.

Laster Twitter-innhold

Får ros

Ødegaard har vært god i mange kamper for Arsenal, og dette har gjort ham populær blant fansen. I intervjuet fortalte Arteta også at han har gjort grep for å få det beste ut av Ødegaard.

– Vi har prøvd å gjøre alt vi kunne for å få Martin til å prestere for laget, og det syns jeg han har. Han har tilpasset seg spillet vårt og klubben vår veldig bra. Forhåpentligvis har vi gitt ham håp og følelsen av at dette kan være et bra sted for ham å være, sa manageren.

På spørsmål om Arteta føler seg sikker på å kunne overbevise Ødegaard om å ta et år til, svarer han:

– Jeg vet ikke. Det er ikke i våre hender.

For et par dager siden uttalte Ødegaard selv at heller ikke han vet hva fremtiden bringer.

– Jeg er fornøyd her i Arsenal, og vi må se hva som skjer etter sesongen. Jeg er eid av Real Madrid, så vi må snakke med dem. Det er viktig å få vite hva de vil, sa han til Sky Sports Tyskland.

Ødegaard har notert seg for to scoringer i Arsenal-trøya, en i Premier League og en i europaligaen. Nordmannens lånekontrakt fra Real Madrid til Arsenal utløper i juni.

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det – som vanlig – da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Avviser Eriksen-uttalelser

  Ifølge avisen Corriere dello Sport skal Christian Eriksen har sagt at han kan spille fotball igjen ved nyttår. Det benekter danskens agent Martin Schoots.

  Corriere dello Sport skriver at Eriksen fortalte følgende til sine lagkamerater da han besøkte dem onsdag: – Om fire-fem måneder begynner jeg å spille igjen. Det går bra med meg.

  Schoots mener bestemt at den opplysningen ikke stemmer.

  – For å være helt ærlig så har jeg ikke hørt ham si det. Og jeg er helt sikker på at han ikke har sagt det. Det er ikke noe press på ham og ingen tidshorisont, uttaler agenten til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

  Det er gått nesten to måneder siden Eriksen fikk hjertestans og falt om på banen i Danmarks EM-kamp mot Finland. Onsdag møtte han klubbdirektører, trener Simone Inzaghi, lagkamerater og støtteapparat på Inters treningsfelt i Appiano Gentile.

  AGKp-LFoc9Y
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Johaug raskest

  Therese Johaug var helt suveren og vant 7,5-kilometeren i skøyting i Lysebotn opp på rekordtid. Gaute Kvåle var raskest i herreklassen.

  Det var Johaugs sjette seier i rulleskirennet i Rogaland. Hun vant også i 2012, 2016, 2018, 2019 og 2020.

  Vinnertiden 30.45,4 var den beste noensinne. Nærmest Johaug var Heidi Weng, som ble frakjørt med 1.33,4 minutt. Treer Delphine Claudel fra Frankrike kom i mål 2.47,4 bak Johaug.

  Gaute Kvåle ble en noe overraskende seiersmann i herrenes skøyterenn. Han vant foran Jens Burman fra Sverige og Jon Rolf Skamo Hope.

  Johaug på trening.
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Møter Russland

  Anders Mol og Christian Sørum møter den russiske duoen i OL-finalen i helgen. Det ble klart etter at russerne slo Qatar i semifinalen, som ble spilt etter Mol og Sørums semifinale mot Latvia.

  Finalen spilles lørdag morgen klokken 4.30 norsk tid. Da er det meldt ordentlig ruskevær i OL-byen med mye nedbør. En viss sjanse for torden er det også.

  pPguUoII4yM8BIM
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal