Hopp til innhold

Fikk stående applaus - så måtte Arsenal-manageren svare på spørsmål om Ødegaard

Martin Ødegaard var den siste som forlot gressmatta i det som kan ha vært hans siste kamp for Arsenal. Etter kampen slo manager Mikel Arteta fast at han fortsatt håper på å beholde nordmannen.

HOF4xrH2nKo

FARVEL? Det så ut som Martin Ødegaard tok farvel med Arsenal-fansen etter det som var lagets siste kamp for sesongen.

Foto: ALASTAIR GRANT / Reuters

Arsenal vant 2-0 over Brighton, men må ta til takke med en litt skuffende åttendeplass i årets Premier League.

En av banens giganter var igjen Martin Ødegaard, som bidro sterkt både offensivt og defensivt i kampen, og ikke minst vartet opp med denne målgivende pasningen:

Video med tillatelse fra TV 2.

– Har en sterk mening

Etter kampen fikk Arsenal-manager Mikel Arteta en rekke spørsmål om nordmannen, som det nå er store spørsmålstegn rundt. Ingen vet hvor han spiller neste sesong, men i London-klubben er det ingen tvil: Fansen vil ha Ødegaard med videre, og det vil Arsenal også.

– Vi har en sterk og klar mening om hva vi vil at han skal gjøre, men han er ikke vår spiller. Vi må diskutere det de neste ukene, men respektere at han er en Real Madrid-spiller, sa Arteta til Sky Sports.

Ødegaard er bare på utlån fra Real Madrid, som han forlot denne sesongen på grunn av lite spilletid. Nå tyder mye på at det går mot retur til Spania.

Det virket i alle fall slik på Ødegaard selv etter kampen. Han ble værende igjen ute på gressmatta, hvor han vandret rundt og klappet mot fansen på tribunen. Han mottok stående applaus i retur. Det lignet en avskjed.

Laster Twitter-innhold

Får ros

Ødegaard har vært god i mange kamper for Arsenal, og dette har gjort ham populær blant fansen. I intervjuet fortalte Arteta også at han har gjort grep for å få det beste ut av Ødegaard.

– Vi har prøvd å gjøre alt vi kunne for å få Martin til å prestere for laget, og det syns jeg han har. Han har tilpasset seg spillet vårt og klubben vår veldig bra. Forhåpentligvis har vi gitt ham håp og følelsen av at dette kan være et bra sted for ham å være, sa manageren.

På spørsmål om Arteta føler seg sikker på å kunne overbevise Ødegaard om å ta et år til, svarer han:

– Jeg vet ikke. Det er ikke i våre hender.

For et par dager siden uttalte Ødegaard selv at heller ikke han vet hva fremtiden bringer.

– Jeg er fornøyd her i Arsenal, og vi må se hva som skjer etter sesongen. Jeg er eid av Real Madrid, så vi må snakke med dem. Det er viktig å få vite hva de vil, sa han til Sky Sports Tyskland.

Ødegaard har notert seg for to scoringer i Arsenal-trøya, en i Premier League og en i europaligaen. Nordmannens lånekontrakt fra Real Madrid til Arsenal utløper i juni.

Sportsnyheter

Nyland

Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig

Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får den klubbløse målvakten Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.

Siste nytt

 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

 • Carlsen leier finalen

  Magnus Carlsen leier finalen i årets sjuande Champions Chess Tour-turnering etter 2,5-0,5-seier over indiske Arjun Erigaisi laurdag.

  Nordmannen treng med det «berre» uavgjort over fire parti søndag for å ta sin fjerde seier totalt og sin andre strake i årets Champions Chess Tour. Carlsen vann også turneringa i Miami i august.

  Aldri har ein motstandar greidd å komme tilbake og vinne over Carlsen etter å ha hamna under 0–2 i Champions Chess-samanheng.

  Erigaisi må vinne søndag for å ta kampen til lynsjakk og eventuelt armageddon i jakta på å stoppe den seiersvane nordmannen.

 • Avaldsnes tapte på overtid

  Med ei scoring tre minutt på overtid slo Lyn Avaldsnes 2-1 i Toppseriens kvalik-sluttspel.

  Jenny Røsholm Olsen gav Lyn leiinga etter 33 minutt, men Kaja Olsen utlikna like etter pause.

  Det såg ut til å gå mot eit sterkt og kjærkome poeng for Avaldsnes heilt til Cathionka Tandberg sette inn Lyns sigersmål på overtid.

  John Arne Riises Avaldsnes er dermed på delt sisteplass med eitt poeng på tre kampar, og er i fare for å rykke ned til 1. divisjon.

  Toppserien fotball 2022: Avaldsnes - LSK Kvinner (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste