NRK Meny
Normal

Fikk sitt første røde kort på 9 år etter dette stjernetreffet

Cesc Fabregas ble belønnet med rødt kort da han for siste gang denne sesongen viste fram Premier Leagues farligste pasningsfot.

Fabregas viser fram sin fryktede pasningsfot

MIDT I PLANETEN: Cesc Fabregas traff Chris Brunt midt i hodet fra tjue meters hold.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2 / TV 2

Laster innhold, vennligst vent..

Situasjonen alle kommer til å snakke om etter oppgjøret mellom Chelsea og West Bromwich oppsto like før halvtimen var spilt.

Diego Costa er tilbake fra skade. Han havnet i en intens krangel med Gareth McAuley og påførte nord-iren noen tydelige røde merker på halsen.

Det førte til en opphetet krangel mellom flere av spillerne, men han som tilslutt ble utvist befant seg i ytterkant av situasjonen. På kanten av den ene 16-meteren stod en tilsynelatende rolig Cesc Fabregas, og bestemte seg for å klemme til ballen.

Den skjøt fart inn mot klyngen av spillere, og traff West Bromwich-spilleren Chris Brunt i hodet.

Uprovosert spark

Da tente flere spillere på alle plugger. Dommer Mike Jones reagerte resolutt, stormet til, og viste Fabregas det røde kortet. Spanjolens første røde kort siden 2006, da han spilte for Arsenal.

Fabregas holdt så hendene opp og det så ut til at han ba om unnskyldning og lot til å si at han ikke gjorde det med vilje.

– Man kan ikke skyte ballen inn i mengden og tro at ikke noe kommer til å skje. Han mente sikkert ikke å treffe noen, men det gjorde han, sa Chris Brunt i et intervju sendt på TV 2 etter kampen.

Fabregas blir dermed utestengt fra den siste kampen i sesongen, og ender dermed med 18 målgivende, åtte mer enn de nærmeste forfølgerne i øyeblikket. At spanjolen har Premier Leagues farligste pasningsfot fikk han vist frem på mange måter denne sesongen.

Laster Twitter-innhold

Chelsea tapte stort

Chelsea lå allerede under 1-0 da Fabregas ble utvist. Saido Berahino skrudde nydelig inn en scoring, og Berahino doblet ledelsen på straffe tidlig i den andre omgangen.

«Offeret» for Fabregas' hodeskudd, Chris Brunt, viste fram sin egen fot og dunket inn 3-0. En flott avslutning på hjemmesesongen for West Bromwich, som avslutter Premier League borte mot Arsenal.

Chelsea avslutter sesongen hjemme mot Sunderland.

FOOTBALL/ West Bromwich Albion v Chelsea - Barclays Premier League

RØDT: Fabregas blir vist det røde kortet av dommer Mike Jones.

Foto: Carl Recine / Reuters

Siste nytt

 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP
 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics i Pyeongchang
Skiskyting - Young Star
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner