Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen var kritisk til Jakob i VM, nå har han snudd: – Sier dumme ting i kampens hete

LISBOA/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen var ekstremt selvkritisk da VM i Doha endte uten medaljer. Nå får han ros av pappa Gjert Ingebrigtsen, etter at han først fikk «slakt».

Jakob Ingebrigtsen

I EM: Jakob Ingebrigtsen i feltet under EM i terrengløp, der det ble gull nummer fire på rad.

Foto: Pedro Rocha / AP

Etter at VM-medaljene glapp i Doha var Gjert svært kritisk til sønnenes taktikk. Han mener de «mistet hodet» og ble for hissige på grøten.

To måneder senere har han endret oppfatning.

– Det han gjør i Doha, når han går opp i teten med 350 meter igjen, sammen med det kan gjør i Belin både for Henrik og sin egen del, det er største han har gjort som junior, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Kranglet etter finalen

Etter 5000-meteren i Doha var tonen en litt annen.

– De burde absolutt hatt litt mer is i magen. Det var veldig bra de første tusen meterne, men så skal de opp og pushe på i 13 blank-fart. Jeg kan ikke fornuftig forklare hvorfor det, sa pappa Gjert da.

Jakob Ingebrigtsen ledet løpet, men ble nummer fem i Doha. Han reiste hjem fra VM uten medaljer, og var ekstremt selvkritisk etterpå.

Nå er han ferdig som juniorløper, og mener han har lært mye av løpet.

– Nå er jeg stolt av det jeg fikk til, det er små marginer som skiller et ekstremt bra løp og noe dårlig. Det er en ny erfaring jeg tar med meg, sier Ingebrigtsen.

Han løp sin første VM-finale på distansen i oktober.

– Jeg evner å se det positive nå i ettertid. Jeg har visst mye før, men man må være i situasjonene for å skjønne ting. Nå føler jeg meg mye mer klar for OL, sier Jakob Ingebrigtsen.

– Mange som sier dumme ting i kampens hete

Etter løpet var det voldsomme diskusjoner innad i familien om Jakobs løpsopplegg. Henrik Ingebrigtsen hyllet lillebroren, mens Gjert var kritisk.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

UTEN MEDALJE: Gjert Ingebrigtsen (til venstre) og Jakob reite hjem fra VM i Doha uten medalje.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er mange folk som sier dumme ting i kampens hete. Når man får trukket seg litt tilbake er det mye som er bra selv om man ikke føler det der og da.

– Noen av valgene jeg gjorde var ikke smarte. Men jeg er mer stolt av å ha «gutset» enn de andre som lå bak og tapte likevel

– Tenker du fortsatt mye på at du kunne ha vunnet?

– Ja, jeg legger ikke skjul på at jeg kunne ha hatt et annet utfall om jeg gjorde ting annerledes. Men har man flaks hver gang, er det vanskeligere å få det til å gå veien når det går litt imot.

– Hadde du godt av smellen i Doha?

– Jeg tror at jeg hadde veldig godt av det. Det var vanskelig å se det da, men skjønte fort at det kan være en veldig bra ting, sier Jakob Ingebrigtsen

Ferdig som junior

Nå er unggutten ferdig med juniorkarrieren, og Gjert Ingebrigtsen ser allerede tegn til en voksen utøver.

– Det han har levert har vært OK pluss, sier han med et lurt smil, før han fortsetter:

– Vi visste at Jakob kom til å bli god, men dette har vært langt i overkant av hva vi kunne forvente. Det har vært en sammenhengende reise og en voldsom opptur. Det kommer en dag der ting bremser, og det ikke bare kan gå en vei.

Siste nytt

 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste