NRK Meny
Normal

Sachenbacher-Stehle hevder hun fikk kosttilskuddet av en mentaltrener

Evi Sachenbacher-Stehle medga fredag at hun hadde avlagt positiv dopingprøve. På dagens pressekonferanse sier ledelsen i den tyske olympiske komité at hun hadde fått kosttilskuddet fra en mentaltrener som står utenfor det tyske laget.

Bernhard Schwank, Alfons Hormann, Michael Vesper og Christ

Bernhard Schwank, Alfons Hormann og Michael Vesper fra den tyske olympiske komité, og Christian Breuer fra utøverkomiteen holdt lørdag en pressekonferanse der ett av temaene var dopingtatte Evi Sachenbacher-Stehle.

Foto: JUNG YEON-JE / Afp

På pressekonferansen til den tyske delegasjonen i morgentimene lørdag var selvsagt dopingtatte Evi Sachenbacher-Stehle et tema. Pressekonferansen var planlagt før Sachenbacher-Stehle ble tatt for doping og temaet skulle være den tyske innsatsen hittil i OL. Til stede var ledelsen i den tyske olympiske komité.

– Sachenbacher-Stehle har fortalt oss og didiplinærkomiteen til IOC at hennes mentaltrener hadde gått god for kosttilskuddet, og at det var rent, uttalte Michael Vesper som er generaldirektør for den tyske olympiske komité (DOSB) på pressekonferansen sendt på TV2.no.

Hvem denne mentaltreneren er ville de ikke diskutere på pressekonferansen.

– Han er ikke et medlem av det tyske laget, og han er ikke tilstede her. Vi ønsker ikke å si noe om hans nasjonalitet eller lignende, uttalte ledelsen i DOSB.

Undersøkt hjemmet til Sachenbacher-Stehle

Evi Sachenbacher-Stehle

Evi Sachenbacher-Stehle har avlagt positiv A- og B-prøve under OL i Sotsji. Her fra fellestarten der hun ble fratatt fjerdeplassen sin. Fjerdeplassen i mixed-stafetten mister Tyskland også på grunn av dopingavsløringene.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

På pressekonferansen kom det også frem at statsadvokaten i Tyskland hadde ransaket hjemmet til Sachenbacher-Stehle i Bayern, samt i skiskytterleiren i Ruhpolding, men uten å finne noe mistenkelig.

– Vi har et godt samarbeid med statsadvokat og myndighetene i Tyskland. De har undersøkt hjemmet hennes, uten å finne noe mistenkelig, sa Vesper.

På pressekonferansen presisterte Michael Vesper og Alfons Hörmann i DOSB at all bruk av kosttilskudd skjer utenfor det tyske landslaget.

– Vi har ikke noe lager med kosttilskudd hos oss innad i den tyske troppen. Det er opp til hver enkelt utøver og vi advarer våre utøvere mot å bruke kosttilskudd, da det alltid er forbundet med en risiko for å få i seg forbudte stoffer.

– Ikke hørt om flere tilfeller

Det har ikke forekommet noen flere tilfeller av doping i den tyske leiren, ifølge Vesper og Hörmann, selv om det har vært rykter om det. De ønsket heller ikke kommentere hvor mange på i den tyske OL-troppen som benytter seg av ulike kosttilskudd.

– Vi har ikke et eget lager med kosttilskudd i laget, dette er noe utøverne eventuelt tar på eget initiativ, uttalte Bernhard Schwank i DOSB på lørdagens pressekonferanse.

– Vi kjenner ikke til flere tilfeller om doping i den tyske troppen, svarer Schwank på direkte spørsmål fra finske YLE.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis