NRK Meny
Normal

Sachenbacher-Stehle hevder hun fikk kosttilskuddet av en mentaltrener

Evi Sachenbacher-Stehle medga fredag at hun hadde avlagt positiv dopingprøve. På dagens pressekonferanse sier ledelsen i den tyske olympiske komité at hun hadde fått kosttilskuddet fra en mentaltrener som står utenfor det tyske laget.

Bernhard Schwank, Alfons Hormann, Michael Vesper og Christ

Bernhard Schwank, Alfons Hormann og Michael Vesper fra den tyske olympiske komité, og Christian Breuer fra utøverkomiteen holdt lørdag en pressekonferanse der ett av temaene var dopingtatte Evi Sachenbacher-Stehle.

Foto: JUNG YEON-JE / Afp

På pressekonferansen til den tyske delegasjonen i morgentimene lørdag var selvsagt dopingtatte Evi Sachenbacher-Stehle et tema. Pressekonferansen var planlagt før Sachenbacher-Stehle ble tatt for doping og temaet skulle være den tyske innsatsen hittil i OL. Til stede var ledelsen i den tyske olympiske komité.

– Sachenbacher-Stehle har fortalt oss og didiplinærkomiteen til IOC at hennes mentaltrener hadde gått god for kosttilskuddet, og at det var rent, uttalte Michael Vesper som er generaldirektør for den tyske olympiske komité (DOSB) på pressekonferansen sendt på TV2.no.

Hvem denne mentaltreneren er ville de ikke diskutere på pressekonferansen.

– Han er ikke et medlem av det tyske laget, og han er ikke tilstede her. Vi ønsker ikke å si noe om hans nasjonalitet eller lignende, uttalte ledelsen i DOSB.

Undersøkt hjemmet til Sachenbacher-Stehle

Evi Sachenbacher-Stehle

Evi Sachenbacher-Stehle har avlagt positiv A- og B-prøve under OL i Sotsji. Her fra fellestarten der hun ble fratatt fjerdeplassen sin. Fjerdeplassen i mixed-stafetten mister Tyskland også på grunn av dopingavsløringene.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

På pressekonferansen kom det også frem at statsadvokaten i Tyskland hadde ransaket hjemmet til Sachenbacher-Stehle i Bayern, samt i skiskytterleiren i Ruhpolding, men uten å finne noe mistenkelig.

– Vi har et godt samarbeid med statsadvokat og myndighetene i Tyskland. De har undersøkt hjemmet hennes, uten å finne noe mistenkelig, sa Vesper.

På pressekonferansen presisterte Michael Vesper og Alfons Hörmann i DOSB at all bruk av kosttilskudd skjer utenfor det tyske landslaget.

– Vi har ikke noe lager med kosttilskudd hos oss innad i den tyske troppen. Det er opp til hver enkelt utøver og vi advarer våre utøvere mot å bruke kosttilskudd, da det alltid er forbundet med en risiko for å få i seg forbudte stoffer.

– Ikke hørt om flere tilfeller

Det har ikke forekommet noen flere tilfeller av doping i den tyske leiren, ifølge Vesper og Hörmann, selv om det har vært rykter om det. De ønsket heller ikke kommentere hvor mange på i den tyske OL-troppen som benytter seg av ulike kosttilskudd.

– Vi har ikke et eget lager med kosttilskudd i laget, dette er noe utøverne eventuelt tar på eget initiativ, uttalte Bernhard Schwank i DOSB på lørdagens pressekonferanse.

– Vi kjenner ikke til flere tilfeller om doping i den tyske troppen, svarer Schwank på direkte spørsmål fra finske YLE.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal