NRK Meny
Normal

Fikk hjelp av Kowalczyk etter ulykken: – Hun er veldig krevende

Sylwia Jaskowiec trodde langrennsdrømmen var knust etter en stygg ulykke, men så tok Justyna Kowalczyk henne under vingene. Søndag tok de Polens første lagmedalje.

NORDIC-SKIING/ Team Poland reacts after the women's free team sprint 6 x 1.2 km relay final at the Nordic World Ski Championships in Falun

OVERRASKELSE: Få hadde tippet at Justyna Kowalczyk og Sylwia Jaskowiec skulle ta medalje på lagsprinten. Kowalczyk har aldri vært en stor skøyter, og har heller ikke vært helt i form denne sesongen. Jaskowiec er et ganske ubeskrevet blad på toppnivå.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Jeg har lurt på om jeg skulle komme tilbake. Jeg følte de andre bare føyk fra meg, sier Sylwia Jaskowiec, før hun legger til:

– Men i dag kom min drøm i oppfyllelse.

Har titan i albuen

Det var en følelsesladet stund da 28-åringen gikk inn til bronsemedalje på lagsprinten sammen med Justyna Kowalczyk.

Ikke bare var det Polens første lagmedalje i langrenn. Nå kan også den tidligere juniorverdensmesteren Jaskowiec endelig si at hun er tilbake etter den stygge ulykken hun var involvert i for fire år siden.

Det var under en rulleskiøkt hun måtte kaste seg ut i veien da følgebilen foran henne plutselig stanset. Jaskowiec kjørte rett inn i en steinbro i stor fart og slo seg kraftig. Albuen ble fullstendig knust, og en del av beinet måtte byttes ut med titan.

Året før hadde hun vunnet to gull i U23-VM. Nå trodde hun karrieren kunne være over.

– Jeg var ute i et helt år, men jeg klarte å kjempe meg tilbake igjen. Det føles fantastisk at jeg klarer å levere på dette nivået til tross for hindringene, forteller hun.

Sweden Nordic Skiing Worlds

SEIERSPALLEN: Norge vant lagsprinten i suveren stil med Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla på laget. Sverige tok sølv.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Justyna har åpnet dørene

Etter å ha kjempet seg tilbake ble hun også tatt under vingene til Justyna Kowalczyk, som så at Jaskowiec fortsatt hadde potensiale.

– Justyna lot meg være med på laget og trene med henne. Hun er veldig krevende, men hun er idolet jeg prøver å strekke meg etter, sier hun.

Mange har spådd at langrenn i Polen vil forvitre den dagen Kowalczyk legger opp.

Få jobber hardere for å unngå at det skjer enn Kowalczyk selv - gjennom å operere nærmest som en mentor for noen yngre utøvere. Hun har også sagt at det er motivasjonen for å gå lagsprint og stafett i VM. At det ble bronsemedalje var en stor overraskelse.

– Justyna har åpnet dørene og gjort folk interessert. Hun har slåss for å få forbundet til å ordne oss bedre treningsforhold. Hun har banet vei for oss andre, og det håper jeg gjør at vi bare blir bedre og bedre slik at vi kanskje kan få det slik dere har det i Skandinavia, sier Jaskowiec.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
NM alpint: Paraalpint storslalåm 1. omgang
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp