NRK Meny
Normal

Fikk hjelp av Kowalczyk etter ulykken: – Hun er veldig krevende

Sylwia Jaskowiec trodde langrennsdrømmen var knust etter en stygg ulykke, men så tok Justyna Kowalczyk henne under vingene. Søndag tok de Polens første lagmedalje.

NORDIC-SKIING/ Team Poland reacts after the women's free team sprint 6 x 1.2 km relay final at the Nordic World Ski Championships in Falun

OVERRASKELSE: Få hadde tippet at Justyna Kowalczyk og Sylwia Jaskowiec skulle ta medalje på lagsprinten. Kowalczyk har aldri vært en stor skøyter, og har heller ikke vært helt i form denne sesongen. Jaskowiec er et ganske ubeskrevet blad på toppnivå.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Jeg har lurt på om jeg skulle komme tilbake. Jeg følte de andre bare føyk fra meg, sier Sylwia Jaskowiec, før hun legger til:

– Men i dag kom min drøm i oppfyllelse.

Har titan i albuen

Det var en følelsesladet stund da 28-åringen gikk inn til bronsemedalje på lagsprinten sammen med Justyna Kowalczyk.

Ikke bare var det Polens første lagmedalje i langrenn. Nå kan også den tidligere juniorverdensmesteren Jaskowiec endelig si at hun er tilbake etter den stygge ulykken hun var involvert i for fire år siden.

Det var under en rulleskiøkt hun måtte kaste seg ut i veien da følgebilen foran henne plutselig stanset. Jaskowiec kjørte rett inn i en steinbro i stor fart og slo seg kraftig. Albuen ble fullstendig knust, og en del av beinet måtte byttes ut med titan.

Året før hadde hun vunnet to gull i U23-VM. Nå trodde hun karrieren kunne være over.

– Jeg var ute i et helt år, men jeg klarte å kjempe meg tilbake igjen. Det føles fantastisk at jeg klarer å levere på dette nivået til tross for hindringene, forteller hun.

Sweden Nordic Skiing Worlds

SEIERSPALLEN: Norge vant lagsprinten i suveren stil med Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla på laget. Sverige tok sølv.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Justyna har åpnet dørene

Etter å ha kjempet seg tilbake ble hun også tatt under vingene til Justyna Kowalczyk, som så at Jaskowiec fortsatt hadde potensiale.

– Justyna lot meg være med på laget og trene med henne. Hun er veldig krevende, men hun er idolet jeg prøver å strekke meg etter, sier hun.

Mange har spådd at langrenn i Polen vil forvitre den dagen Kowalczyk legger opp.

Få jobber hardere for å unngå at det skjer enn Kowalczyk selv - gjennom å operere nærmest som en mentor for noen yngre utøvere. Hun har også sagt at det er motivasjonen for å gå lagsprint og stafett i VM. At det ble bronsemedalje var en stor overraskelse.

– Justyna har åpnet dørene og gjort folk interessert. Hun har slåss for å få forbundet til å ordne oss bedre treningsforhold. Hun har banet vei for oss andre, og det håper jeg gjør at vi bare blir bedre og bedre slik at vi kanskje kan få det slik dere har det i Skandinavia, sier Jaskowiec.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund