NRK Meny
Normal

Fikk du med deg dette fra fotballhelga?

Storkamp både i England, Spania og Norge, mens Cristiano Ronaldo igjen bøttet inn i Spania. Her er helgas fotballsnakkiser.

Rosenborg-seier

SEIER: Rosenborg vant toppkampen mot Stabæk og styrer mot et sikkert seriemesterskap.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nok en fotballhelg er tilbakelagt, og begivenhetene har stått i kø. Her er noen av hendelsene vi husker best, og som kan være greit å ha fått med seg før lunsjen på jobben mandag.

Scoringen i «Bruttern-time»

Kåre Ingebrigtsen
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Toppkampen mellom Rosenborg og Stabæk manglet det meste i den første omgangen. I den andre manglet ingenting. Rosenborg kastet bort sjanse etter sjanse, men 2 minutter og 50 sekunder på overtid satt endelig scoringen. For et tidspunkt å score ditt første mål i Rosenborg-trøya da, Anders Konradsen!

Start ned på nedrykksplass

Bård Borgersen
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Trenerbyttet hjalp lite. Start gikk på sitt åttende strake tap, og ble passert av både Tromsø og Mjøndalen, som spilte uavgjort i sin bunnkamp. Den gode nyheten er at det fortsatt er sju kamper igejn å snu trenden på.

Andresens overraskende comeback

Ola Kamara og Martin Andresen
Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Martin Andresen startet en eliteseriekamp. Neida, det er ikke 2009, selv om Andresen nok kunne ønske det. Den gang endte Sandefjord midt på tabellen. Det gjør de ikke i år. Andresen gjorde seg ikke bort, men kunne ikke hindre at Sandefjord gikk på et nytt tap.

Dobbel brasse-uflaks

Markus Rosenberg
Foto: Kerstin Joensson / Ap

Jo Inge Berget eller ikke. Malmös største stjerne heter Markus Rosenberg, og han hadde en begivenhetsrik dag på jobben lørdag. Først misset han på straffe før han kom enda nærmere på to brassespark i den andre omgangen. I løpet av et kvarter brasset han to(!) ganger i tverrliggeren. Kampen endte, dessverre for Markus og Malmö, uavgjort.

Moa-mål til ingen nytte

Moa
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Mohammed Abdellaoue scoret sitt første eliteseriemål siden comebacket i eliteserien, men måtte dessverre gå av banen med skade etter 28 minutter. Da hadde Viking allerede utlignet, og etter at Moa forlot banen scoret de igjen, og vant til slutt kampen 4-2.

Tidenes presentasjon

Anthony Martial
Foto: Carl Recine / Reuters

Du er akkurat blitt tidenes dyreste tenåring, og ingen i England vet egentlig helt hvem du er. Da passer det greit at det er hjemmekamp mot erkerivalen. Og at du dribler deg gjennom forsvaret og scorer. Anthony Martial preget avisforsidene etter storkampen mellom Manchester United og Liverpool lørdag.

Seks magiske år

Cristiano Ronaldo
Foto: ALBERT GEA / Reuters

Siden Ronaldo ikke hadde scoret på de to første kampene i ligaen i år gjorde han opp for det på lørdag. Fem mål ble det på storscoreren i bortekampen mot Espanyol, som dermed overtok tronen fra Raul som Real Madrids mestscorende spiller.

Ny Chelsea-blemme

Jose Mourinho
Foto: Ed Sykes / Reuters

Jose Mourinhos Chelsea er allerede 11 poeng bak Manchester City. Etter fem kamper. I helga var det Everton som ble for sterke og Steven Naismith brukte likegodt kampen til å score sitt første hattrick i Premier League noensinne.

Voksen feiring

Fredrik Nordkvelle
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Fredrik Nordkvelle feiet Odd opp i 2-0 med en skikkelig champagnescoring hjemme mot Bodø/Glimt. Glimt reduserte en gang, men det betydde ikke mye for Nordkvelle som ble matchvinner på 30-årsdagen hans.

Messi startet på benken

Messi med babyfeiring
Foto: GERARD JULIEN / Afp

Ja, det skjer ikke hver kamp. Messi startet på benken på grunn av at han kom sent tilbake fra landskampene og dro rett til fødestua for å overvære fødselen av hans andre barn. Men han kom etterhvert inn i toppkampen mot Atletico og avgjorde selvsagt da han satte inn 2-1-målet. Noe er som det pleier altså.

Siste nytt

 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters
 • Bekreftet: Får OL-bronsen lørdag

  Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottar sine bronsemedaljer lørdag, bekrefter IOC. Det er første gang noensinne at en medaljeseremoni blir arrangert for andre gang. Det skjer etter at russiske Aleksandr Krusjelnitskij ble tatt i doping. – Vi kunne ikke takke nei da IOC inviterte oss ned, sier Nedregotten til NRK.

  Magnus nedregotten og Kristin skaslien
  Foto: HENRIK MYHR NIELSEN / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin