Russiske skiskyttere utestengt i to år

De tre russiske skiskytterne som ble tatt for doping i forkant av VM i fjor har nå fått dommen.

Albina Akhatova

Albina Akhatova

Foto: UWE LEIN / AP

Albina Akhatova, Dimitij Jarotsjenko og Jekaterina Jurieva ble i vinter tatt for bruk av CERA, tredjegenerasjon av det prestasjonsfremmede stoffet EPO.

Les: Verdenscupleder dopingtatt

Dopingskandalen sendte sjokkbølger gjennom skiskyttermiljøet og russerne hevdet lenge sin uskyld. Imidlertid viste B-prøvene seg å være positive og dermed ble russerne utestengt.

Nå har den endelige dommen kommet fra det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

De tre russerne blir utestengt i to år hver.

Les dommen her

- Det er som forventet. Regelverket sier at man kan utestenges i to år ut, og de har fått de to årene, sier skiskytterpresident Anders Besseberg.

De positive testene ble avlagt den 5. desember 2008 og utestengelsen gjelder fra denne datoen.

- Denne gangen har systemet virket optimalt og ut i fra det som foreligger fra prøver og de høringen som har vært, vil det overraske meg stort om de går til en anke, sier Besseberg.

- For å holde skiskytter-sporten ren har IBU innført omfattende anti-doping program i samarbeid med det internasjonale anti-dopingbyrået. Dette programmet innbefatter både urin- og blod tester for å avsløre bruk av ulovlige substanser, heter den i pressemeldingen fra IBU.

De russiske skiskytterstjernene Jekaterina Jourijeva (f.h.), Albina Akhatova og Dmitrij Jarosjenko
Foto: SCANPIX

Bør de dopingtatte russerne få delta i skiskyting-VM på hjemmebane i 2011? Diskuter her:

Siste nytt

 • Engelsk kvinnefotball får millioner

  Den engelske banken Barclays spytter inn 110 millioner kroner over tre år og blir navnesponsor for den engelske toppserien i fotball for kvinner. Dermed får ligaen, der Maren Mjelde og Maria Thorisdottir spiller for Chelsea, et solid økonomisk løft.

  Mjelde Thorisdottir
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Vindproblemer for telemarkskjørere

  Kraftig vind på Rjukan gjør at den klassiske konkurransen i VM foreløpig er utsatt til klokken 15. Det er også varslet at det kan bli aktuelt med ytterligere utsettelser. Det skal etter planen kjøres klassisk telemarkkjøring for både kvinner og menn.

  VM i Telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Inter-supportere dømt til fengsel

  Seks Inter Milan-supportere er dømt til fengselsstraff etter voldelige sammenstøt med Napoli-tilhengere i desember 2018. Flere Napoli-supportere ble skadet og en 35 år gammel mann mistet livet. Inter-supporterne fikk dommer på 22 til 44 måneder.

  Napoli-supporter drept etter sammenstøt
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal