FIFA vil ha 60 millionar kvinner

FIFA har lansert konkrete planer om å doble talet på kvinnelege fotballspelarar verda over, frå 30 til 60 millionar, innan 2026.

– Det skal først og fremst skje via profesjonalisering av klubbar og ligaer, seier FIFAs leiar for kvinnefotball, Sarai Bareman.

FIFA lova samstundes ein markert auke i premiepengane i VM neste år, samanlikna med 15 millionar dollar i 2015. 2019-summen blir venteleg klar denne månaden.

Fotball kvinner
Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal