NRK Meny
Normal

FIFA-presidenten: – Fiender fremstiller meg som grådig

FIFAs nye president, Gianni Infantino (46), mener han har fiender som ønsker å ødelegge for ham.

Switzerland Soccer FIFA Infantino Gianni Infantino

TØFF JOBB: Gianni Infantino går hardt ut mot alle ryktene om hans lønn og mulig suspensjon.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Infantino er mannen som skal vinne tilbake tilliten til FIFA, blant annet ved åpenhet. Nå går han hardt ut mot de som hevder han selv er korrupt, og hever over 15 millioner kroner lønn i året.

– Fiendene mine fremstiller meg som grådig. Det blir bare for dumt, sier sveitseren, og viser til lønnsryktene, ifølge AFP.

– Jeg har aldri stjålet noe. Alt jeg har tjent i løpet av livet, har jeg jobbet for. Jeg viser med glede frem lønnsdetaljene mine når de er klare, så dere får se det ikke er i nærheten av hva media skriver, understreker Infantino til Le Matin Dimanche søndag.

Tidligere denne uken ble det kjent at FIFA hevder at tidligere president Sepp Blatter, hans generalsekretær Jerome Valcke og den sparkede økonomidirektøren Markus Kattner, skal ha gitt seg selv rundt 670 millioner kroner i bonuser. Til tross for mange års utestengelse, hevder de fortsatt sin uskyld.

– Det er overraskende, men vi har bedt om en seriøs og fullstendig gjennomgang av opplysningene. Vi regner med at vi får svar snart, forklarer Infantino.

Nylig skrev tysk presse at også sveitseren står i fare for å bli suspendert, fordi organisasjonens etiske komité undersøker om sveitseren skal ha beordret sletting av et lydopptak fra et komitémøte i FIFA i fjor. Det internasjonale fotballforbundet gikk raskt ut og hevdet at opptaket som ble slettet, var en ulovlig kopi av det originale opptaket.

– Hvis det er noen som har startet en kampanje for å ødelegge, er den tydeligvis rettet mot meg. Originalen er i trygge hender og tilgjengelig for myndighetene, sier Infantino.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang