NRK Meny
Normal

FIFA-presidenten: – Fiender fremstiller meg som grådig

FIFAs nye president, Gianni Infantino (46), mener han har fiender som ønsker å ødelegge for ham.

Switzerland Soccer FIFA Infantino Gianni Infantino

TØFF JOBB: Gianni Infantino går hardt ut mot alle ryktene om hans lønn og mulig suspensjon.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Infantino er mannen som skal vinne tilbake tilliten til FIFA, blant annet ved åpenhet. Nå går han hardt ut mot de som hevder han selv er korrupt, og hever over 15 millioner kroner lønn i året.

– Fiendene mine fremstiller meg som grådig. Det blir bare for dumt, sier sveitseren, og viser til lønnsryktene, ifølge AFP.

– Jeg har aldri stjålet noe. Alt jeg har tjent i løpet av livet, har jeg jobbet for. Jeg viser med glede frem lønnsdetaljene mine når de er klare, så dere får se det ikke er i nærheten av hva media skriver, understreker Infantino til Le Matin Dimanche søndag.

Tidligere denne uken ble det kjent at FIFA hevder at tidligere president Sepp Blatter, hans generalsekretær Jerome Valcke og den sparkede økonomidirektøren Markus Kattner, skal ha gitt seg selv rundt 670 millioner kroner i bonuser. Til tross for mange års utestengelse, hevder de fortsatt sin uskyld.

– Det er overraskende, men vi har bedt om en seriøs og fullstendig gjennomgang av opplysningene. Vi regner med at vi får svar snart, forklarer Infantino.

Nylig skrev tysk presse at også sveitseren står i fare for å bli suspendert, fordi organisasjonens etiske komité undersøker om sveitseren skal ha beordret sletting av et lydopptak fra et komitémøte i FIFA i fjor. Det internasjonale fotballforbundet gikk raskt ut og hevdet at opptaket som ble slettet, var en ulovlig kopi av det originale opptaket.

– Hvis det er noen som har startet en kampanje for å ødelegge, er den tydeligvis rettet mot meg. Originalen er i trygge hender og tilgjengelig for myndighetene, sier Infantino.

Siste nytt

 • Startrekord for kamper uten 0-0

  Hittil er det spilt 27 kamper på rad fra start i fotball-VM uten eneste 0-0-kamp. Det er rekord.

  Den gamle rekorden stammer fra VM i 1954. Da ble det spilt totalt 26 kamper i hele mesterskapet, og ingen av dem endte målløs.

  SOCCER-WORLDCUP-BEL-TUN/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Federer til finale nummer 12

  Roger Federer har dominert ATP-turneringen i tyske Halle i flere år. Det gjelder for 2018 også.

  Sveitseren er klar for finalen i den tyske byen for 12. gang. Det skjedde etter 7-6, 7-5 over amerikaneren Denis Kudla i semifinalen.

  Germany Tennis
  Foto: Friso Gentsch / AP
 • Brun og Strandli til finale

  Kristoffer Brun og Are Strandli var best i sitt semifinaleheat og tok seg til søndagens finale i lettvekt dobbeltsculler i verdenscupen i roing lørdag.

  Nordmennene klokket inn til 6.18,80.

  roing
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-studio Fotball-VM 1998, menn, Frankrike: Brasil-Norge
Veien til VM: Mexico og Kroatia
VM fotball: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018 Sør-Korea - Mexico og eliteserien Molde - Stabæk
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige