NRK Meny
Normal

FIFA-presidenten: – Fiender fremstiller meg som grådig

FIFAs nye president, Gianni Infantino (46), mener han har fiender som ønsker å ødelegge for ham.

Switzerland Soccer FIFA Infantino Gianni Infantino

TØFF JOBB: Gianni Infantino går hardt ut mot alle ryktene om hans lønn og mulig suspensjon.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Infantino er mannen som skal vinne tilbake tilliten til FIFA, blant annet ved åpenhet. Nå går han hardt ut mot de som hevder han selv er korrupt, og hever over 15 millioner kroner lønn i året.

– Fiendene mine fremstiller meg som grådig. Det blir bare for dumt, sier sveitseren, og viser til lønnsryktene, ifølge AFP.

– Jeg har aldri stjålet noe. Alt jeg har tjent i løpet av livet, har jeg jobbet for. Jeg viser med glede frem lønnsdetaljene mine når de er klare, så dere får se det ikke er i nærheten av hva media skriver, understreker Infantino til Le Matin Dimanche søndag.

Tidligere denne uken ble det kjent at FIFA hevder at tidligere president Sepp Blatter, hans generalsekretær Jerome Valcke og den sparkede økonomidirektøren Markus Kattner, skal ha gitt seg selv rundt 670 millioner kroner i bonuser. Til tross for mange års utestengelse, hevder de fortsatt sin uskyld.

– Det er overraskende, men vi har bedt om en seriøs og fullstendig gjennomgang av opplysningene. Vi regner med at vi får svar snart, forklarer Infantino.

Nylig skrev tysk presse at også sveitseren står i fare for å bli suspendert, fordi organisasjonens etiske komité undersøker om sveitseren skal ha beordret sletting av et lydopptak fra et komitémøte i FIFA i fjor. Det internasjonale fotballforbundet gikk raskt ut og hevdet at opptaket som ble slettet, var en ulovlig kopi av det originale opptaket.

– Hvis det er noen som har startet en kampanje for å ødelegge, er den tydeligvis rettet mot meg. Originalen er i trygge hender og tilgjengelig for myndighetene, sier Infantino.

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen