NRK Meny
Normal

FIFA fordømmer denne twittermeldingen fra Spartak Moskva

Russlands største fotballklubb er i hardt vær etter temmelig ufølsom tweet lørdag.

Spartak Moskvas twitterkonto
Foto: Twitter.com

Russlands største fotballklubb, Spartak Moskva, er havnet i en skikkelig stiv kuling etter en twittervideo publisert lørdag. Nå har det internasjonale fotballforbundet FIFA endog fordømt meldingen i en uttalelse.

Videoen er tatt fra en treningssamling der fargede spillere tøyde på gresset, og tittelen har skapt støy internasjonalt.

Tittelen var «Se, sjokoladen smelter i sola», i tillegg til tre sjokoladeplateemojis.

En spøk, altså. Det er klubbens tre brasilianske spillere Pedro Rocha, Fernando og Luiz Adriano som står på andre enden av den. Videoen ble forholdsvis fort slettet lørdag, men den rakk å tiltrekke seg betydelig internasjonal interesse. Mange internasjonale medier verden over slengte seg på tweeten.

Søndag kom fordømmelsen fra FIFA, som oppfordrer det nasjonale forbundet til å ta affære. Forbundet har de siste årene vært under forbundets lupe, ettersom russisk fotball har hatt betydelige problemer med rasisme, og ettersom de til sommeren skal avholde et VM.

«FIFA fordømmer meldingen publisert på Twitterkontoen til Spartak Moskva. Denne formen for diskriminering på eller av banen er fullstendig uakseptabel, og har ingen plass i fotballen.»

Forbundet legger til at de det siste året har vært spesielt opptatt av at medlemslandene skal slå ned på rasisme.

Klubben straffet i fjor

Det er spesielt britiske aviser som denne helgen har hengt seg på Spartak Moskva, men så har øylandet også relativt ferske erfaringer med rasisme fra den russiske klubben.

I fjor måtte klubben tåle å få sanksjoner mot seg etter at klubbens tilhengere sang rasistiske sanger mot en farget Liverpoolspiller under en juniorkamp i september. I returkampen oppsto nye situasjoner, og klubben venter nå på en avgjørelse fra FIFAs disiplinærkomité

Russland har hatt store problemer med rasisme, og FIFAs Jeffrey Webb truet landet med å frata dem sommerens fotball-VM om ikke klubbene tok et oppgjør med problemer i egne rekker.

LES OGSÅ: Slik ønsker Sotsji Kamerun velkommen

NRK har forsøkt å komme i kontakt med klubben, men har så langt ikke fått svar. Det kan ha å gjøre med det store volumet henvendelser som kommer inn.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale