NRK Meny
Normal

FIFA fordømmer denne twittermeldingen fra Spartak Moskva

Russlands største fotballklubb er i hardt vær etter temmelig ufølsom tweet lørdag.

Spartak Moskvas twitterkonto
Foto: Twitter.com

Russlands største fotballklubb, Spartak Moskva, er havnet i en skikkelig stiv kuling etter en twittervideo publisert lørdag. Nå har det internasjonale fotballforbundet FIFA endog fordømt meldingen i en uttalelse.

Videoen er tatt fra en treningssamling der fargede spillere tøyde på gresset, og tittelen har skapt støy internasjonalt.

Tittelen var «Se, sjokoladen smelter i sola», i tillegg til tre sjokoladeplateemojis.

En spøk, altså. Det er klubbens tre brasilianske spillere Pedro Rocha, Fernando og Luiz Adriano som står på andre enden av den. Videoen ble forholdsvis fort slettet lørdag, men den rakk å tiltrekke seg betydelig internasjonal interesse. Mange internasjonale medier verden over slengte seg på tweeten.

Søndag kom fordømmelsen fra FIFA, som oppfordrer det nasjonale forbundet til å ta affære. Forbundet har de siste årene vært under forbundets lupe, ettersom russisk fotball har hatt betydelige problemer med rasisme, og ettersom de til sommeren skal avholde et VM.

«FIFA fordømmer meldingen publisert på Twitterkontoen til Spartak Moskva. Denne formen for diskriminering på eller av banen er fullstendig uakseptabel, og har ingen plass i fotballen.»

Forbundet legger til at de det siste året har vært spesielt opptatt av at medlemslandene skal slå ned på rasisme.

Klubben straffet i fjor

Det er spesielt britiske aviser som denne helgen har hengt seg på Spartak Moskva, men så har øylandet også relativt ferske erfaringer med rasisme fra den russiske klubben.

I fjor måtte klubben tåle å få sanksjoner mot seg etter at klubbens tilhengere sang rasistiske sanger mot en farget Liverpoolspiller under en juniorkamp i september. I returkampen oppsto nye situasjoner, og klubben venter nå på en avgjørelse fra FIFAs disiplinærkomité

Russland har hatt store problemer med rasisme, og FIFAs Jeffrey Webb truet landet med å frata dem sommerens fotball-VM om ikke klubbene tok et oppgjør med problemer i egne rekker.

LES OGSÅ: Slik ønsker Sotsji Kamerun velkommen

NRK har forsøkt å komme i kontakt med klubben, men har så langt ikke fått svar. Det kan ha å gjøre med det store volumet henvendelser som kommer inn.

Siste nytt

 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters
 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag