FIFA fordømmer denne twittermeldingen fra Spartak Moskva

Russlands største fotballklubb er i hardt vær etter temmelig ufølsom tweet lørdag.

Spartak Moskvas twitterkonto
Foto: Twitter.com

Russlands største fotballklubb, Spartak Moskva, er havnet i en skikkelig stiv kuling etter en twittervideo publisert lørdag. Nå har det internasjonale fotballforbundet FIFA endog fordømt meldingen i en uttalelse.

Videoen er tatt fra en treningssamling der fargede spillere tøyde på gresset, og tittelen har skapt støy internasjonalt.

Tittelen var «Se, sjokoladen smelter i sola», i tillegg til tre sjokoladeplateemojis.

En spøk, altså. Det er klubbens tre brasilianske spillere Pedro Rocha, Fernando og Luiz Adriano som står på andre enden av den. Videoen ble forholdsvis fort slettet lørdag, men den rakk å tiltrekke seg betydelig internasjonal interesse. Mange internasjonale medier verden over slengte seg på tweeten.

Søndag kom fordømmelsen fra FIFA, som oppfordrer det nasjonale forbundet til å ta affære. Forbundet har de siste årene vært under forbundets lupe, ettersom russisk fotball har hatt betydelige problemer med rasisme, og ettersom de til sommeren skal avholde et VM.

«FIFA fordømmer meldingen publisert på Twitterkontoen til Spartak Moskva. Denne formen for diskriminering på eller av banen er fullstendig uakseptabel, og har ingen plass i fotballen.»

Forbundet legger til at de det siste året har vært spesielt opptatt av at medlemslandene skal slå ned på rasisme.

Klubben straffet i fjor

Det er spesielt britiske aviser som denne helgen har hengt seg på Spartak Moskva, men så har øylandet også relativt ferske erfaringer med rasisme fra den russiske klubben.

I fjor måtte klubben tåle å få sanksjoner mot seg etter at klubbens tilhengere sang rasistiske sanger mot en farget Liverpoolspiller under en juniorkamp i september. I returkampen oppsto nye situasjoner, og klubben venter nå på en avgjørelse fra FIFAs disiplinærkomité

Russland har hatt store problemer med rasisme, og FIFAs Jeffrey Webb truet landet med å frata dem sommerens fotball-VM om ikke klubbene tok et oppgjør med problemer i egne rekker.

LES OGSÅ: Slik ønsker Sotsji Kamerun velkommen

NRK har forsøkt å komme i kontakt med klubben, men har så langt ikke fått svar. Det kan ha å gjøre med det store volumet henvendelser som kommer inn.

Siste nytt

 • Rangers-seier uten Zuccarello

  Mats Zuccarello var ikke med da New York Rangers banket New Jersey Devils 5–2 i NHL lørdag kveld. Rangers tok ledelsen 3–0 tidlig. «Zucca» er på vei bort, og kommer trolig til å bytte klubb før overgangsfristen mandag.

  Mats Zuccarello
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Norsk gull i para-VM

  Eirik Bye tok inn 40 sekund på den siste etappen, gjekk forbi Frankrike heilt på slutten og sikra Norge gull i open klasse i stafett i para-VM.

  Trygve Larsen, Håkon Olsrud og Vilde Nilsen gjekk dei første etappene.

  Norsk gull på stafetten i para-VM
  Foto: Norges Skiforbund
 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal