Hopp til innhold

Northug-nedtur: – Ikke vits å brenne av alt

Petter Northug ga opp da han ikke kjempet om topplasseringene på 15 kilometeren, og lusket inn til en 62. plass. Ekspertkommentator Torgeir Bjørn mener Northug til slutt gikk tur-renn.

Petter Northug jr, Dario Cologna og Calle Halfvarsson avsluttet dagens 15 km som en trio på tur.

Her går Petter Northug, Calle Halfvarsson og Dario Cologna samlet over målstreken under 15 kilometeren i Falun, alle langt bak verdensmester Johan Olsson.

– Jeg blir for langt bak etter to kilometer. Jeg kan ikke ligge så langt bak om om jeg skal kjempe om gullet. Jeg gikk bra fra to kilometer og inn til passering 7,5, men jeg taper for mye. Da skjønte jeg at det ikke var godt nok til å kjempe om medalje i dag, sier Northug til NRK.

I motsetning til jentene i går kunne han ikke skylde på dårlige ski.

– Vi hadde ikke hatt en mann på pallen dersom vi hadde hatt dårlige ski (Anders Gløersen bronse). Jeg tror gutta i bua har gjort en bra jobb, og hevet seg etter det som skjedde i går, fortsetter Northug.

Langt bak Olsson

Den doble sprintverdensmesteren hadde lovet å gå tøft ut fra start, men var sju sekund bak ledelsen allerede etter passering 1,5 kilometer.

Men selv om Northug følte han gikk fort inn til runding var han likevel langt bak. Da nordmannen kom inn på stadion midtveis virket han sluttkjørt i den siste bakken inn på Lugnet stadion.

– Dette går ikke for Petter Northug, desverre, sa kommentator Jann Post da 29-åringen passerte etter 7,5 kilometer.

For inne til runding kikket Northug opp på skjermen og konstaterte at han var hele 47,6 sekund bak Johann Olsson som til slutt ble verdensmester.

– Det er litt som vi har snakket om at han har hatt formidabel form på sprintdistansene,men han har ikke vært i form på distanserennene enda, sa ekstpertkommentator Morten Aa Djupvik.

– Formen er bra, men det er «tight» i det gamet her. Hadde det vært en vanlig world-cup kunne jeg gjort et bra løp, men jeg sparte meg til stafetten og femmila på søndag. Det er ikke vits å brenne av alt når du ikke kan kjempe om medalje, sier Northug.

Gikk «tur-renn»

– Da er det bare å tenke siste etappen på stafetten og femmila på søndag. Det er ikke vits å gå i kjelleren på andrerunden, konstaterte eksperkommentator Torgeir Bjørn.

Og Northug gikk definitivt ikke i kjelleren. Han fulgte rådet til Bjørn. Etter passering 12,8 kilometer var han nesten fire minutter bak Olsson.

– Han er ute og går tur, fortsatte Bjørn.

Se Northug til passering 12,8 kilometer her (artikkelen fortsetter):

Petter Northug passere 12,8 km 3.58 bak Olsson

Northug hadde også sagt på forhånd at det ble treningstur om han ikke kjempet om gull fra start. Og han holdt det han lovet.

Northug gikk i par sammen med svenske Calle Halfvarsson som også gav opp under løpet.

– Petter er den som går under pari, ellers går de andre fire nordmennene solide løp, sier Morten Aa Djupvik.

– Petter skjønte tidlig at han ikke fikk en topplassering og gikk en kosetur. Han sparte seg til senere i uka, sier landslagsstrener Trond Nystad til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • HamKam låner spiss fra RBK

  Rasmus Wiedesheim-Paul (24) skal spille årets sesong i HamKam. Den svenske angriperen leies inn fra Rosenborg.

  Overgangen ble bekreftet av begge eliteklubbene fredag kveld.

  Wiedesheim-Paul har vært en del av RBK-stallen siden høsten 2020. Der har han spilt 26 kamper og scoret seks mål.

  Svensken har de siste årene også vært lånt ut til Mjällby og Helsingborg i hjemlandet.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Rosenborg (1-3)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Premier League-klubbene betalte massive agenthonorarer – City på toppen av lista

  Fredag offentliggjorde Det engelske fotballforbundet (FA) hva de ulike Premier League-klubbene har betalt i offisielle agenthonorarer de siste to overgangsvinduene.

  Totalt viser regnskapet en sum på hele 318 millioner pund (cirka 4,1 milliarder norske kroner).

  Manchester City (51,6 millioner pund), Chelsea (43,2 millioner pund) og Liverpool (33,7 millioner pund) er klubbene som har brukt mest.

  Nederst på lista ligger nyopprykkede Nottingham Forest, som til tross det høyeste antallet nye signeringer, «bare» har betalt 4,4 millioner pund i agenthonorarer det siste året.

  Premier League - Crystal Palace v Manchester City
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste