NRK Meny
Normal

Fiasko for Tutta i Sør-Korea

Tutta var aldri i nærheten av å kunne forsvare fjorårets tittel i Korea Championship. Søndag måtte hun igjen slite med nærspillet.

Suzann Pettersen
Foto: JO YONG-HAK / REUTERS

Hun traff for få greener og nesten alle innspillene som landet på greenen, var for langt fra flagget.

Mektig sliten etter fem strake turneringsuker, klarte hun likevel å komme seg inn på 74 slag, to over par. Sammenlagt fire over, som gir delt 34 plass.

Selv om startfeltet var spekket av sørkoreanske navn, var det Candie Kung fra Taiwan som vant med ett slags margin, seks under par, og fikk med seg premiesjekken på 240.000 dollar.

Katherine Hull fra Australia ble nummer to, fem under. Mens svenske Sophie Gustafson delte tredjeplassen med de tre sørkoreanske jentene Jeong Jang, Hee-Won Han og Jee Young Lee.

Storfavoritten sviktet også

Mange hadde store forventninger til 20-åringen Shin Ji-yai, som overrasket med å vinne majorturneringen British Open i år. Men etter å ha åpnet to under par, brukte hun 75 slag lørdag - og måtte finne seg i å spille sammen med Tutta og finske Minea Blomqvist i finalerunden.

Shin avsluttet med 71 slag og klatret til delt 17. Blomqvist var to over par søndag og endte på delt 22. plass.

Neste år blir Tutta og Shin kolleger på heltid, når den sørekoreanske damen rykker opp til LPGA-touren.

Finske Blomqvist er også ei trivelig dame og hun og Tutta hadde mange smilende samtaler på vei mellom slagene.

Med Shin i gruppen var det også en stor hale med tilskuere. Dessverre har sørkoreanerne vanskelig for å finne roen på golfbanen under store turneringer. Og både spillere og caddier måtte bruke mye unødvendig energi på å få folk til å stå stille, flytte seg fra faresoner ved utslagsstedene, få dem til å la være å ta bilder på nært hold - og ved å hysje på høyt snakk og bruk av mobiltelefoner.

Har vært på tour i fem uker

En turneringsuke på LPGA-touren blant de fremste av verdens utøvere, er tøffe tak. Søndag kveld eller mandag er de på reisefot. Tirsdag er det trening og innspill på en ny bane. Onsdag er det vanligvis Pro-Am, før hovedturneringen spilles over de tre eller fire siste dagene i uken.

Slik at har det gått i ett for Suzann Pettersen de siste fem ukene, to uker på fastlandet i USA, en uke på Hawaii, før den lange turen til Kina - og videre til Korea Championship som ble avsluttet søndag.

LPGA-touren fortsetter en uke i Japan, men Tutta dropper Mizuno Classic-turneringen.

Mandag flyr hun og moren Mona hjem til Norge, for å slappe av med familien i tre dager. Så går turen videre til basen i Florida, der mer trening og opplading venter.

Så er det en uke i Mexico, der verdensener Lorena Ochoa inviterer til golfsirkus i Guadalajara.

Uken etter, 20. - 23. november, avsluttes sesongen med ADT Championship i West Palm Beach, Florida.

De siste fem ukene:

Første helgen i oktober spilte Tutta Samsung World Championshipi California, der hun ble nummer tre.

Uken etter mislyktes hun med å forsvare fjorårets tittel i Long Drugs Challenge, også den i California. Hun endte der på delt 19. plass.

På Hawaii uken etter, gikk det nesten veien, med annenplass i Kapalua LPGA Classic.

I forrige uke var hun i Kina, og tok med seg en delt niende plass i Grand China Air LPGA.

Alt i alt jevne og gode plasseringer, så det er absolutt ingen krise at hun endte så langt ned på listen denne uken. Få av hennes store konkurrenter på LPGA.-touren var med i Sør-Korea, så det blir minimale utslag på pengelisten.

Siste nytt

 • Eckhoff endte på 11.-plass

  Tiril Eckhoff ble best nordmann og endte til slutt opp på en 11.-plass, ett minutt og 24 sekunder bak Kaisa Mäkäräinen. Marte Olsbu ble nest beste norske og endte på en 20.-plass. – Alt for dårlig skyting av de norske, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Stafett kvinner.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Kamara hjem for å få behandling

  Ola Kamara reiste lørdag hjem til USA for å få behandling for en irritasjon i kneet. 28-åringen skal få en injeksjon. Det fortalte Lars Lagerbäck etter treningsøkta på Ullevaal dagen etter 4-1-seieren over Australia, der Kamara scoret tre mål.

  PRIVATLANDSKAMP NORGE-AUSTRALIA
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Hareide sendte nybakt far hjem

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide lover Henrik Dalsgaard VM-billett og sender Brentford-spilleren hjem for å være med sitt nyfødte barn. Dermed er han uaktuell i den kommende privatlandskampen mot Chile. Peter Ankersen er kalt inn som reserve.

  SOCCER-WORLDCUP/POT3
  Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cupfinale hopp: Kvinner
V-cup hopp: Finale kvinner
V-cupfinale hopp: Kvinner
Toppserien: Før kampen
Toppserien: Vålerenga - LSK Kvinner
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune