NRK Meny
Normal

Fiasko for Thorkildsen

Andreas Thorkildsen valgte å stå over de to siste omgangene etter fire døde kast i Diamond League i Glasgow.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen, her fra Bislett Games tidligere i år, kastet fire døde kast i Glasgow, og avbrøt konkurransen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Andreas Thorkildsen fikk det virkelig ikke til i Diamond League-stevnet i Glasgow lørdag. Den tidligere OL-mesteren kastet fire døde kast i de første omgangene, og valgte å droppe de to siste omgangene.

– Det er noe som ikke stemmer for Andreas, han får det ikke til. Det var en liten opptur forrige gang med et kast over 80 meter, men det var tilbake til gamle synder i dag, sa Vebjørn Rodal under NRK-sendingen.

Thomas Rühler vant konkurransen med personlig rekord på 86,99. Viteslav Vesely ble nummer to med 85,23 og Tero Pitkämäki nummer tre med 84,95.

– Merkelig

Ekspert Vebjørn Rodal sier etter konkurransen at han synes det er rart at det går så trått med Thorkildsen

– Jeg synes det er merkelig, for han ser veldig bra trent ut. Han ser både kraftog og sterk ut, så jeg vet ikke om det er noen skadeproblemer eller andre ting, men det er litt rart, sier Rodal.

EM i Zürich avholdes i august, og Rodal mener det begynner å haste for Thorkildsen hvis han skal hevde seg.

– Det er fire europeere i toppen i dag som alle kaster bra, så han burde begynt å få orden på ting nå. Det holder ikke med noen få oppturer, han burde ha kastet bra over lengre tid for å være i rute til EM.

Skuffet på Bislett

Thorkildsen hadde en skuffende konkurranse på Bislett Games for en måned siden. Ett dødt kast og to litt over 72 meter henviste nordmannen til sisteplass.

– Det er det kjedeligste jeg har vært med på, sa Thorkildsen etter konkurransen.

For en uke siden fikk han en liten opptur i Diamond League i Paris, med et kast på litt over 80 meter, som holdt til syvende plass.

Slitt siden 2011

Thorkildsen er dobbelt OL-mester, og i perioden 2004-2011 tok han medalje i alle mesterskap han stilte opp i. Gull i Ol i 2004 og 2008 og, VM i 2009 og EM i 2006 og 2010, i tillegg til VM-sølv i 2005, 2007 og 2011.

Etter VM i 2011 har det imidlertid gått tråere for nordmannen. I EM i 2012 ga han seg med en skade etter tre kast, og i OL i London endte han på sjetteplass.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset