NRK Meny
Normal

Fiasko for engelske lag – men mesterligaplassene er trygge

Ydmykelsen ble total for engelsk fotball da Everton som siste engelske håp ble slått ut av europaligaen med tap 5-2 i Kiev. Men Englands fire mesterligaplasser er foreløpig trygge.

Europe and Africa Week in Sport

EXIT: Her har Chelsea og Diego Costa røket ut av mesterligaen mot PSG og David Luiz.

Foto: Matt Dunham / Ap

England har hatt tre direkteplasser og en kvalifiseringsplass til mesterligaen siden sesongen 2001/02. Høydepunktet var kanskje sesongen 2007/08 da Manchester United og Chelsea møttes i finalen.

I fjor kom ingen av de engelske lagene til kvartfinalen i mesterligaen. Fiaskoen ble fulgt opp i år, der alle engelske lagene i europaligaen også er ute. Men foreløpig ser det ut til at England får beholde sine fire plasser til den gjeveste europeiske cupen.

England ligger på andreplass på rangeringen over de beste landene i Europa, med 80.105 poeng. Spania topper (94.713) og Tyskland følger bak (77.986). Klubbene får poeng etter hvordan de presterer ute i Europa og alle de tre øverste landene har fire plasser til mesterligaen.

Italia kommer

Italia følger på fjerdeplass og er det landet som kan ødelegge for England, men med 66.010 poeng vil det tidligst i 2017/18-sesongen være at Italia kan nå igjen England. Og da må England fortsette med fiaskosesonger de neste årene.

Samtidig gjør Italia det mye sterkere enn England ute i Europa denne sesongen. Italia hadde hele fem lag videre til åttedelsfinale i europaligaen, der Fiorentina og Napoli er videre i kvartfinalene. I mesterligaen er Juventus videre til kvartfinale etter 5-1 sammenlagt mot Dortmund.

For England har Liverpool, Chelsea, Arsenal og Manchester City røket ut av den gjeveste europacupen en etter en. Med Evertons exit fra europaligaen torsdag har engelsk fotball nådd et bunnivå de ikke har sett siden 1993.

Hodgson: – Sånt som skjer

FOOTBALL/ England - Roy Hodgson Press Conference

IKKE BEKYMRET: Men Roy Hodgson vil nødig miste plassene i mesterligaen.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Englands landslagssjef Roy Hodgson understreker viktigheten av å beholde plassene på øverste hylle i Europa.

– Det er ingen tvil om at Premier League nødig vil miste den fjerde plassen i mesterligaen. At det ikke finnes noe engelsk lag i kvartfinalene, er ikke en trend. Det er bare sånt som skjer, sier han til NTB-Reuters.

– Premier League er en strålende liga og vi har fantastiske spillere, men det gir ingen automatisk rett til å vinne kamper mot lag fra andre land, tilføyer landslagssjefen.

Norge ligger på 26.plass på rankingen med 2.375 poeng.

Siste nytt

 • Kokslien sikret kongepokalen

  Mikko Kokslien fulgte opp lørdagens NM-seier i kombinert da han utmanøvrerte Jørgen Graabak på nytt på søndagens 10 kilometer. Seieren ga også kongepokal. Dette var hans femte NM-tittel.

  NM kombinert
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Eckhoff dropper fellesstarten

  Tiril Eckhoff står over søndagens fellesstart i skiskyting på Sjusjøen. – Hun sparer seg til verdenscupåpningen fordi hun har vært syk i oppladningen til sesongen, og fikk ikke deltatt på den siste samlinga i Trysil, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

  Tiril Eckhoff blir filmet av NRK
  Foto: Anders Rove Bentsen / NRK
 • Northug har friskmeldt seg

  Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. – Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn, sier Kveen. Det er uklart om Northug blir tatt ut til verdenscuprennene i Ruka.

  Northug
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup skøyter: 5000 m kvinner
V-cup skøyter
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: fellesstart menn
V-cup skøyter: 10 000 m menn