NRK Meny
Normal

Fiasko for engelske lag – men mesterligaplassene er trygge

Ydmykelsen ble total for engelsk fotball da Everton som siste engelske håp ble slått ut av europaligaen med tap 5-2 i Kiev. Men Englands fire mesterligaplasser er foreløpig trygge.

Europe and Africa Week in Sport

EXIT: Her har Chelsea og Diego Costa røket ut av mesterligaen mot PSG og David Luiz.

Foto: Matt Dunham / Ap

England har hatt tre direkteplasser og en kvalifiseringsplass til mesterligaen siden sesongen 2001/02. Høydepunktet var kanskje sesongen 2007/08 da Manchester United og Chelsea møttes i finalen.

I fjor kom ingen av de engelske lagene til kvartfinalen i mesterligaen. Fiaskoen ble fulgt opp i år, der alle engelske lagene i europaligaen også er ute. Men foreløpig ser det ut til at England får beholde sine fire plasser til den gjeveste europeiske cupen.

England ligger på andreplass på rangeringen over de beste landene i Europa, med 80.105 poeng. Spania topper (94.713) og Tyskland følger bak (77.986). Klubbene får poeng etter hvordan de presterer ute i Europa og alle de tre øverste landene har fire plasser til mesterligaen.

Italia kommer

Italia følger på fjerdeplass og er det landet som kan ødelegge for England, men med 66.010 poeng vil det tidligst i 2017/18-sesongen være at Italia kan nå igjen England. Og da må England fortsette med fiaskosesonger de neste årene.

Samtidig gjør Italia det mye sterkere enn England ute i Europa denne sesongen. Italia hadde hele fem lag videre til åttedelsfinale i europaligaen, der Fiorentina og Napoli er videre i kvartfinalene. I mesterligaen er Juventus videre til kvartfinale etter 5-1 sammenlagt mot Dortmund.

For England har Liverpool, Chelsea, Arsenal og Manchester City røket ut av den gjeveste europacupen en etter en. Med Evertons exit fra europaligaen torsdag har engelsk fotball nådd et bunnivå de ikke har sett siden 1993.

Hodgson: – Sånt som skjer

FOOTBALL/ England - Roy Hodgson Press Conference

IKKE BEKYMRET: Men Roy Hodgson vil nødig miste plassene i mesterligaen.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Englands landslagssjef Roy Hodgson understreker viktigheten av å beholde plassene på øverste hylle i Europa.

– Det er ingen tvil om at Premier League nødig vil miste den fjerde plassen i mesterligaen. At det ikke finnes noe engelsk lag i kvartfinalene, er ikke en trend. Det er bare sånt som skjer, sier han til NTB-Reuters.

– Premier League er en strålende liga og vi har fantastiske spillere, men det gir ingen automatisk rett til å vinne kamper mot lag fra andre land, tilføyer landslagssjefen.

Norge ligger på 26.plass på rankingen med 2.375 poeng.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Finale Real Madrid - Liverpool
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene