NRK Meny
Normal

FFK ble for sterke for Moss

Fredrikstad er klare for tredje runde i cupen etter 2–0 seier over Moss.

Målene fra Cupkampen mellom Moss og Fredrikstad.

Se målene fra cupkampen mellom Moss og Fredrikstad.

Moss hang godt med i store deler av kveldens cupkamp mellom de gamle rivalene, men det var til slutt Fredrikstad som stakk av med avansementet til tredje runde.

Det sørget unggutten Nicolay Solberg og innleide Henri Anier for med hver sin scoring etter henholdsvis 62 og 90 minutter.

– Det var tre resultater i går som var bomber, så det var godt å komme videre, sier FFK-spiller Vidar Martinsen til NRK etter kampslutt.

I går røk Sarpsborg 08, Strømsgodset og Sandnes Ulf ut av cupen.

Moss med frispark i tverrliggeren

Enkelte Fredrikstad-supportere fryktet nok at de skulle lide samme skjebne etter at de første 45 minuttene var spilt på Melløs.

– Jeg føler at vi er fullt på høyde med Fredrikstad i dag. Dette kunne ha endt begge veier. Vi har like mange kvalifiserte sjanser som dem, sier trener i Moss, Michael Frank til NRK.

Etter 14 minutter fikk hjemmelaget sin første sjanse da rutinerte Tor Erik Moen dundret ballen i tverrliggeren på et frispark. To minutter senere var mossingene frempå igjen, og kun tilfeldigheter hindret ballen fra å gå i mål.

– Særlig i første omgang hadde de noen store sjanser, men alt i alt synes jeg at det beste laget vant, sier Vidar Martinsen.

Like før pause fikk også Fredrikstad en stor mulighet til å ta ledelsen, men Rozhat Shaswari satt ballen utenfor mål fra 15 meter.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Mossetrener Michael Frank og Fredrikstads Vidar Martinsen sine reaksjoner på FFKs 2-0 seier over Moss i cupens andre runde.

Reaksjonene til Michael Frank og Vidar Martinsen etter torsdagens cupkamp mellom Moss og Fredrikstad.

– Jeg føler meg kjempelett

Vidar Martinsen

Fredrikstads Vidar Martinsen var fornøyd med å gå videre i cupen.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Etter hvilen kom den første scoringen til Fredrikstad, ved Nicolay Solberg. Etter 62 minutters spill fikk Shaswari ballen helt nede på dødlinjen, og fikk lagt inn til en fullstendig umarkert Solberg.

Unggutten, med en fortid i Lillestrøm og Sarpsborg 08, hadde kveldens enkleste spark på ballen da han trillet FFK i ledelsen.

– De får dessverre det målet som selvfølgelig preger kamper. Vi blir nødt til å legge om. Cup er cup, og vi blir nødt til å score eller så er løpet kjørt, sier Frank.

Etter 79 minutter ble Solberg byttet ut til fordel for estiske Henri Anier. Spissen fastsatte sluttresultatet til 2–0 etter 90 minutter.

– Vi visste at Moss ville kjempe hardt. Jeg synes at de var gode, de fikk oss ut av stilen. Det ble mye dueller, og da er vi ganske like, sier Martinsen.

Var det kondisjonen som gjorde utslaget?

– Det er vanskelig å si. Jeg vet ikke hvordan de føler seg nå, men jeg føler meg kjempelett, sier forsvarsspilleren med et smil.

Siste nytt

 • Cavaliers klar for ny NBA-finale

  LeBron James sto frem som den store spilleren da Cleveland Cavaliers kom seg til sin fjerde NBA-finale på rad.

  James gjorde 35 poeng i den avgjørende semifinalen mot Boston Celtics. Cavaliers vant 87-79, og dermed 4–3 i kamper.

  Cavaliers Celtics Basketball
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk