Rekruttløper Marte Kråkstad Johansen tok sin andre NM-medalje etter en dramatisk sluttspurt mot Ingrid Tandrevold og Jenny Enod.
Johansen skjøt tjue treff, og Tandrevold måtte gå raskt i sporet for å hente henne igjen, men en sterk spurt fra rekruttløper Johansen og Jenny Enod ble for tøff.
– Jeg hadde fantastiske ski og følte meg egentlig bra, men gjorde det vanskelig for meg selv da jeg bommet to. Når man skyter tjue treff fortjener man en kongepokal, sier Tandrevold.
Nå er Johansen ekstremt glad for å få kongepokalen.
– Jeg ble litt irritert over at jeg ikke fikk kongepokal i fjor. Endelig fikk jeg den, sier Johansen til NRK.
Enod måtte ta til tårene etter sitt sølv. Det har vært en trå sesong for hennes del.
– Det har vært en skikkelig, skikkelig trå sesong med mye covid-trøbbel i høst. Ekstra godt å være i toppen, sier Enod.
Casper Ruud fikk en trøblete start mot sensasjonsmannen Zhang Zhizhen. Kineseren (nummer 71 i verden) brøt den aller første serven og vant førstesett 6-4, men så fant Ruud rytmen. 6-4 i andre sett ble fulgt opp med 6-1 i det tredje. I det fjerde settet sikret han plass i 4. runde av French Open med 6-4. I neste runde møter Ruud enten Nicolas Jarry eller Marcos Giron.
Stoppet omstridt endring - men senker beviskrav i varslingssaker
Adrian Stinessen Haugen, leder i Norges Studentidrettsforbud, gikk på talerstolen med et forslag om å endre bevisbyrden i varslingssaker under idrettstinget lørdag.
- Vi vil sikre at kritkkverdige handinger ikke blir ignorert og medlemmen blir ivaretatt, sier Stinessen Haugen.
De ville senke bevisbyrden fra overveiende sannsynlighet (99 prosent) til allminnelig overvekt av sannsynlighet (51 prosent).
Dette kan handle om for eksempel upassende oppførsel mellom trenere og barn/ungdom i idretten.
Derimot gikk Reidar Bruusgaard, leder i påtalenemda i Norges Idrettsforbund, på talerstolen og syns det var en for stor endring av beviskrav i idretten.
-Det handler om hvor sikker vi skal være for å dømme eller vedta sanksjoner, sier han.
Han påpekte at dette handler om to ulike hensyn:
Hensynet til upassende atferd, at det kan reageres mot dette.
Rettsikkerhetsperspektiv
-Disse skal avveies, sier Bruusgaard.
Han ville i stedet ha en middelvei der varslingssaker skal ha en klar sannsynlighetsovervekt (75-80 prosent).
Dette støttet også Tomasz Edsberg i domsutvalget i NIF.
Eirik Sørdahl i Norges Volleyballforbund gikk inn for at bevisbyrden skal senkes svært betydelig fra talerstolen. Han var derfor uenig med juristene.
Han påpekte at det er få ting som opprører han i norsk idrett, men at upassene oppførsel og overgrep gjør ham fly forbannet.
- Jeg ser mange av de som har utført tingene slipper unna fordi bevisbyrden etter mitt skjønn er altfor høy. En sak er altfor mye, sier Sørdahl.
Han tror folk ikke melder inn saker fordi beviskravene er omfattende i varslingssaker.
Forslaget til studentidrettsforbundet, at bevisbyrden senkes til almmenlig overvekt av sannsynlighet (51 prosent), ble ikke vedtatt. Derimot ble det vedtatt at NIF senker kravet for bevisbyrden til klar sannsynlighetsovervekt (75-80 prosent).
I et intervju med Gazzetta dello Sport åpner evigunge Zlatan Ibrahimovic (41) for å fortsette karrieren til tross for store skadeproblemer de senere årene. – Alt jeg bryr meg om er å komme tilbake på banen. Det er som å gå på jobb, men ikke ha noe kontor å dra til. Jeg tenker ikke på å gi meg, en sånn person er jeg ikke, sier Zlatan i intervjuet, ifølge NTB.