NRK Meny
Normal

Ferry vant, Bjørndalen skuffet

Bjørndalen har mye å jobbe med fram til VM. Ferry kan glede seg over sin første verdenscupseier.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på en syvendeplass, men skuffet både på standplass og i sporet på jaktstarten i Anterselva lørdag.

Nett-TV: Sammendrag V-cup skiskyting, jaktstart menn, Anterselva 19.01.2008

Nett-TV: Ole Einar har lovet at han skal skjerpe seg

Nett-TV: Endelig kunne svenskene glede seg

Fem strafferunder

Bjørndalen pådro seg fem strafferunder, noe som vanligvis ville utelukke han fra medaljekampen. I dag ville han likevel hatt muligheten da flere av konkurrentene også fikk problemer underveis i løpet.

Nett-TV: Bjørndalen bommet to ganger på første skyting

Nikolay Kruglov og Michael Greis ledet ut fra den andre skytingen, men begge pådro seg to strafferunder på den tredje skytingen.

Björn Ferry grep muligheten. Han gikk ut som nummer seks, og bortsett fra en bom på den første skytingen skjøt han feilfritt. Da han gikk ut fra den siste skytingen hadde han et godt forsprang.

Björn Ferry går inn til seier i Anterselva

Björn Ferry tok sin første seier i verdenscupen.

Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Ingen kunne gjøre noe med forspranget, men kampen om de øvrige medaljene var ikke avgjort.

Tydelig skuffet

Den kampen kunne Bjørndalen tatt i vanlig form, men til tross for at han hadde tredje raskest tid i sporet, er det tydelig at han ikke har den samme spruten i sporet som er typisk for Simostranda-ekspressen.

Han klarte derfor ikke å hente inn de som lå mellom han og en pallplass.

Bjørndalens største problem i dag var likevel skytingen.

 - Jeg gikk brukbart på ski i dag, men skjøt altfor dårlig. Det var litt motsatt av det som skjedde på fredagens sprint, for da skjøt jeg stabilt og bra, men bommet litt i sporet på den siste kilometeren, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Han hadde det travelt med å komme seg vekk fra målområdet uten å ville forklare så altfor mye rundt løpet sitt.

Bjørndalen var tydelig skuffet etter lørdagens renn, der han etter de to bommene på første liggende fortsatte med en bom på hver av de tre siste skytingene.

- Jeg kan ikke helt forklare hvorfor det sviktet på standplass, men jeg ble ikke så veldig frustrert etter de to bommene på første skyting. Med fullt hus på de tre siste skytingene kunne jeg fortsatt ha vunnet, mente Bjørndalen.

Ferry vant til slutt en klar seier, 26,5 sekunder før Kruglov på annen plass og 28,7sekunder foran Michael Greis på tredje. Bjørndalen endte på en uvant syvendeplass etter å ha gått ut som nummer tre.

Bjørndalen har bestemt seg for å være med på alle rennene i verdenscupen. Han droppet høydetreningen for å få muligheten til å vinne alt.

Nå begynner det å komme spørsmål om det rett og slett blir for mye for gullgrossisten.

Ikke håpløst av Hanevold

Halvard Hanevold
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

 

Halvard Hanevold, som gikk ut som fjerdemann på jaktstarten, ble nest best av nordmennene på 10.-plass. Han pådro seg en bom på hver av de to første skytingene, men gikk seg opp etter å ha skutt to fulle hus i stående.

  - Jeg er ikke fornøyd med innsatsen min i sporet, men det er ikke helt håpløst det jeg presterte. Etter bommen på første liggende kom jeg litt på hæla, men det gikk bedre etter hvert, sa Hanevold til NTB.

Søndag er det fellesstart i Anterselva.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08