NRK Meny
Normal

Ferry spøkte om Northug: – Det skilte vel noen promille

Den tidligere svenske skiskytteren kunne ikke dy seg da Northug spurtet til seier.

Bjørn Ferry

HUMORISTISK SVENSKE: Bjørn Ferry spøkte om Northugs fyllekjøring etter sprintseieren i VM.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det var veldig jevnt. Det kan jo ha skilt maks noen promille på slutten, spøkte Bjørn Ferry til SportExpressen, som klart og tydelig hinter til fyllekjøringen Northug gjorde i mai.

Bjørn Ferry, som er kjent for å sitte løst med morsomme kommentar, var dog mektig imponert over nordmannen etter maktdemonstrasjonen på sprinten.

Bjørn Ferry

KJENT FOR SLENGE MED LEPPA: Dette er ikke første gangen Ferry sier noe med glimt i øyet.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

– Han er magisk på sin egen måte, han er nesten mer enn hva Bolt er for friidrett. Og det er ikke som han blir pepet ut, heller tvert imot. Jeg tror at når det er ingen svensker med i finalen, så holder alle med Northug sa Ferry.

Les også: Svensk ekspert mente Northug jukset, men angret seg i ettertid

– Han må jo være fullstendig dum i hodet

I fjor ga svensken ut en bok med flere stikk mot nordmenn. I boken, «Ferry Tales – Inte så förbannat tilrättalagt», fikk blant Northug høre det.

– Jeg har i hvert fall ikke tenkt til å kjøre bil stupfull sånn som Petter Northug, han må jo være fullstendig dum i hodet – på ordentlig, skrev Ferry i boken.

Fotlenkesoning etter sesongen

Tidlig i februar ble det klart at Northug slapp å sone under VM. Dette ga han friheten til å satse inn mot VM, noe han sikkert setter ekstra pris på etter sprintseieren i VM torsdag.

– Vi har søkt om fotlenkesoning og det er innvilget. Når det gjelder soningstidspunkt, er ikke VM eller resten av sesongen i fare, sa Northugs manager Are Sørum Langås lettet etter han og resten av teamet fikk kjøre på mot VM i Falun.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal