Solskjær forbannet: – Dette er bare rør

Manchester United havnet under mot Everton, men takket være Bruno Fernandes snudde Solskjærs mannskap til seier.

Solskjær forbannet

IRRITERT: Ole Gunnar Solskjær ga klar beskjed om hva han syntes om å måtte spille lørdag formiddag etter en bortekamp i Mesterligaen onsdag.

Foto: Clive Brunskill / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Bruno Fernandes snudde totalt om på Manchester Uniteds prestasjoner og resultater da han kom inn i laget i januar. Når laget nå igjen er inne i en svak periode var det portugiseren som var lagets ledestjerne i den viktige seieren borte mot Everton.

Seieren var sårt tiltrengt for Manchester United som lå helt nede på en 15.plass i ligaen. Som flere ganger før i managerstolen i Manchester fikk Solskjær akkurat det resultatet han trengte da presset begynte å øke rundt ham.

Likevel var Solskjær ganske sinna etter kampen. Nordmannen hamret løs på kampoppsettet til Premier League

– Vi ble satt opp til å tape. Jeg sa det til deg tidligere at jeg ville snakke om kamptidspunktet. De satt oss opp gutta til å feile. Vi spilte i Tyrkia onsdag, vi har hatt masse kamper allerede og så er vi ikke hjemme fra Tyrkia før torsdag kveld, så skal vi spille lørdag formiddag. Det er bare rør.

Nordmannen var ikke ferdig.

– Disse gutta fortjener bedre. Luke Shaw ble skadet på grunn av det. Det er en hamstring og han kan være en lang en. Marcus Rashford sliter også. Ligaledelsen satt oss opp til å feile, hvem er ansvarlig for det? Vi har fått nok av det. Det er veldig slitsomt, mentalt og fysisk for spillerne denne sesongen, i i en pandemi. La oss spille søndag, det er en landslagspause etter helga. Dette er en vits, sa en forbannet Solskjær.

To scoringer av Bruno Fernandes og en av Edinson Cavani ga Manchester United tre viktige poeng.

Fernandes helt

Bruno Fernandes satte inn sitt fjerde og femte mål på sju kamper i ligaen denne sesongen. Fernandes har blitt en av de aller viktigste spillerne for Solskjær siden overgangen fra Sporting forrige vinter.

– I garderoben vet vi hva vi må gjøre. Alle spillerne må lede. Noen spillere kan lede med kroppsspråket, mens andre må snakke mer for å føle seg som en del av spillet. Til syvende sist handler det om å vinne for laget, sier Fernandes til BT Sport.

Med seieren har Solskjærs mannskap tatt 9 av sine 10 poeng på bortebane så langt denne sesongen.

Den norske United-legenden måtte svare på spørsmål om sin egen jobbsikkerhet i uka som gikk etter tapet mot Istanbul Basaksehir og rapporter om at klubben var i samtaler med Mauricio Pochettino.

– Vi spilte som dritt i Istanbul. Alt gikk galt. Det var viktig å få med oss noe fra denne kampen og det klarte vi, sier Fernandes i et intervju vist på TV 2.

Snudde i første omgang

Everton vant sine fire første kamper i ligaen og ledet Premier League. Siden har det gått tråere. To strake tap mot Brighton og Newcastle har satt en stopper på Liverpool-klubbens perfekte start.

Hjemmelaget fikk starten de hadde håpet på mot Manchester United. Det var driblevingen Bernard som satte ballen i mål mellom beina til Wan-Bissaka og i nærmeste hjørnet for De Gea.

Så kom svaret fra Manchester United og Bruno Fernandes. Først headet han inn et flott innlegg fra Luke Shaw. Etter en drøy halvtime sendte han gjestene i ledelsen da innlegget i retning Rashford gikk rett i mål.

Everton Manchester United

Fernandes feirer sitt andre med Marcus Rashford og Fred.

Foto: Carl Recine / Reuters

Debutantmål

Den andre omgangen viste hvor mye tre poeng betød for de to klubbene.

Selv uten publikum på tribunene ble det tråkket til skikkelig i duellene og ved flere anledninger lå spillere nede etter stygge taklinger. Både Jordan Pickford og Harry Maguire var heldig som ikke ga bort straffespark i hver sin boks etter hodeløse inngrep.

En knottetakling fra Fernandes på Allan fikk også gå ubemerket hen.

Edinson Cavani

Den uruguyanske stjernespissen Edinson Cavani satte spikeren i kista med sitt første mål i den røde drakta.

Foto: Paul Ellis / AFP

Godt på overtid sikret innbytter Edinson Cavani seieren med sitt første mål i Manchester United-drakt etter at han kom gratis fra PSG på overgangsvinduets siste dag.

Ole Gunnar Solskjær kunne dermed puste lettet ut og gå inn i landslagspausen med litt mindre press på sine skuldre.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp
 • Kristoffersen med knepent finaletap

  Henrik Kristoffersen har flere ganger sagt hva han mener om disiplinen, men fredag sikret han en sterk andreplass i parallellstorslalåm.

  Kristoffersen har aldri vunnet et parallellslalåmrenn. Han hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

  Alpinisten har flere ganger sagt at han ikke er noen tilhenger av disiplinen, som han mener handler mer om flaks enn om prestasjoner.

  Fredag så han imidlertid ut til å trives i parallell-løypa i Østerrike.

  Nordmannen kvalifiserte seg til finalen etter å ha vist svært sterk kjøring i semifinalen. I finalen møtte han Alexis Pinturault, som tok første stikk i duellen med 16 hundredeler.

  Franskmannen var også raskest i det andre møtet og vant dermed rennet. Kristoffersen ble slått med 11 hundredeler i østerrikske Lech.

  – Jeg er ganske fornøyd med dagen. Det er ingen skam å tape mot Alexis (Pinturault), men litt kjipt at det er i starten jeg ryker. Resten kjører jeg like fort som ham, men starten er tross alt en stor del av denne grenen, sier Kristoffersen.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Martti Kainulainen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal