NRK Meny
Normal

Ferguson støtter David Moyes: – Han trenger bare litt tid

Alex Ferguson (72) mener alt Manchester United-manager David Moyes (50) trenger for å lykkes er tid.

Alex Ferguson

Alex Ferguson tror David Moyes kommer til å bli en suksess i Manchester United, hvis han bare får litt mer tid.

Foto: Andrew Yates / Afp

– Han trenger bare litt tid. Jeg var der i 27 år, så med en ny manager tar det en stund å venne seg til endringen. Men det kommer til å gå bra for klubben, sier 72-åringen ifølge The Guardian.

Siden Moyes tok over for Ferguson 1. juli i fjor har ting gått trått for klubben. Etter å ha blitt seriemestere i Fergusons siste sesong som manager, ligger laget nå på sjuendeplass – 18 poeng unna topplassen og 12 bak den viktige fjerdeplassen – i Premier League.

 David Moyes

United-manager David Moyes har hatt en trøblete start i klubben.

Foto: Jon Super / Ap

Latterliggjort i britiske aviser

2-0-seieren mot Crystal Palace forrige helg ble en opptur for de røde djevlene – tapet mot Olympiakos i åttendelsfinalen i mesterligaen gjorde derimot lykken kortvarig. Etter kampen ble både mananger og spillere latterliggjort i britiske aviser.

Manchester-klubben kan faktisk sette bunnrekord som tittelforsvarer. Blackburn har den svakeste plasseringen (7.-plass) etter en Premier League-tittel, men samtlige tittelholdere har havnet blant de tre beste siden 1994/95-sesongen.

– Fortsatt i startfasen

Likvel ser klubbens tidligere manager lyst på framtiden, og tror Moyes til slutt kommer til å bli en suksess.

– De kommer til å klare seg fint. De er fortsatt i startfasen av Moyes tid i klubben, og det har vært en del forandringer, men det kommer til å bli bra til slutt, tror han.

Selv brukte 72-åringen fire år – fra 1986 til 1990 – på å ta sitt første trofé med United.

Lørdag møter United West Bromwich på bortebane i Premier League. Deretter følger to hjemmekamper mot Liverpool og Manchester City. Returmøtet mot Olympiakos på Old Trafford spilles 19. mars.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal