NRK Meny
Normal

Ferguson støtter David Moyes: – Han trenger bare litt tid

Alex Ferguson (72) mener alt Manchester United-manager David Moyes (50) trenger for å lykkes er tid.

Alex Ferguson

Alex Ferguson tror David Moyes kommer til å bli en suksess i Manchester United, hvis han bare får litt mer tid.

Foto: Andrew Yates / Afp

– Han trenger bare litt tid. Jeg var der i 27 år, så med en ny manager tar det en stund å venne seg til endringen. Men det kommer til å gå bra for klubben, sier 72-åringen ifølge The Guardian.

Siden Moyes tok over for Ferguson 1. juli i fjor har ting gått trått for klubben. Etter å ha blitt seriemestere i Fergusons siste sesong som manager, ligger laget nå på sjuendeplass – 18 poeng unna topplassen og 12 bak den viktige fjerdeplassen – i Premier League.

 David Moyes

United-manager David Moyes har hatt en trøblete start i klubben.

Foto: Jon Super / Ap

Latterliggjort i britiske aviser

2-0-seieren mot Crystal Palace forrige helg ble en opptur for de røde djevlene – tapet mot Olympiakos i åttendelsfinalen i mesterligaen gjorde derimot lykken kortvarig. Etter kampen ble både mananger og spillere latterliggjort i britiske aviser.

Manchester-klubben kan faktisk sette bunnrekord som tittelforsvarer. Blackburn har den svakeste plasseringen (7.-plass) etter en Premier League-tittel, men samtlige tittelholdere har havnet blant de tre beste siden 1994/95-sesongen.

– Fortsatt i startfasen

Likvel ser klubbens tidligere manager lyst på framtiden, og tror Moyes til slutt kommer til å bli en suksess.

– De kommer til å klare seg fint. De er fortsatt i startfasen av Moyes tid i klubben, og det har vært en del forandringer, men det kommer til å bli bra til slutt, tror han.

Selv brukte 72-åringen fire år – fra 1986 til 1990 – på å ta sitt første trofé med United.

Lørdag møter United West Bromwich på bortebane i Premier League. Deretter følger to hjemmekamper mot Liverpool og Manchester City. Returmøtet mot Olympiakos på Old Trafford spilles 19. mars.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale