NRK Meny
Normal

Van Gaal: – Noen ganger sparker jeg meg selv

Manchester United er i full sportslig krise etter nok et stygt tap. Nå sår Louis van Gaal tvil om sin egen United-fremtid.

Louis van Gaal

NEDTUR: Manchester United-manager Louis van Gaal går med innbitt mine forbi United-supporterne etter tapet mot Stoke.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Jack Butland

JUBLET: Stoke-keeper Jack Butland etter den første av lagets to scoringer.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Jeg er ikke overrasket engang. Det er det som gjør aller mest vondt, skrev tidligere United-spiller Rio Ferdinand på Twitter allerede etter en halvtime av kampen mot Stoke.

Da var det allerede 0-2 etter scoringer av Bojan Krkic og Marko Arnautovic, det første etter en klønete tabbe av Memphis Depay.

Resten av kampen ble fullført mens Stoke-fansen sang «boring, boring!» United har nå tapt fire kamper på rad i én sesong for første gang siden 1961.

Trekker seg?

Etter kampen fikk manager Louis van Gaal spørsmål om han tror han får beholde jobben.

– Vi tapte fire kamper på rad, så vi får vente og se, sa han og stirret rett i øynene til reporteren.

Manageren mener at lagets største problem er nerver og presset fra omgivelsene, som spillerne ikke ser ut til å håndtere, ifølge ham selv.

Nederlenderen sier at hans egne spillere «ikke tør å spille fotball».

– Jeg har prøvd alt, men det (presset) blir større for hver kamp, sier manageren, som også fikk spørsmål om han tror han kan lede spillerne videre.

– Det blir vanskeligere, fordi jeg er også en del av de fire kampene (tap). Så folk snur seg mot meg, og jeg må tåle det. Men det viktigste er at spillerne tåler det, fordi de skal prestere, sier van Gaal.

Etter intervjuet, som ble vist på Sky Sports, sådde manageren mer tvil om sin egen fremtid på pressekonferansen.

– Klubben trenger ikke sparke meg – noen ganger gjør jeg det selv, sa van Gaal til et samlet pressekorps.

Nå varsler han en prat med viseadministrerende direktør Ed Woodward, men manageren ønsker ikke å si om eller hva han har bestemt seg for, skriver The Guardian.

Artikkelen fortsetter.

Van Gaal

NEDFOR: Louis van Gaal satt flere ganger med hodet i hendene under kampen.

Foto: Carl Recine / Reuters

Mener det bare blir verre og verre

Han kastet inn Wayne Rooney inn til pause på Britannia, men kapteinen gjorde seg mest bemerket ved å kjefte og smelle på dommeren.

– Det de viser for tiden er fullstendig nitrist. Og det virker som det bare blir verre og verre for hver eneste kamp, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad i andre omgang.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Mourinho lusker i bakgrunnen

Før de andre lagene spiller senere andre juledag ligger United ni poeng bak Leicester på tabellen. Verre er det at de kun har tatt to poeng på de siste fem Premier League-kampene - i tillegg til at de har røket ut av mesterligaen.

Tapet kommer dessuten samme uke som manager Louis van Gaal skjelte ut engelsk presse og ba dem unnskylde seg i en lang monolog - og samme uke som ryktene har begynt å svirre om at José Mourinho kan være nestemann til å bli United-sjef.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Landslagsuttak for VM-kvalikkampene mot San Marino og Nord-Irland