Norge rappet VM-gull: Her trøstes svensk rival etter mareritt-reprise

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Marte Olsbu Røiseland sikret norsk gull på VM-stafetten etter en reprise av fjorårets intense duell mot Hanna Öberg.

GULL: Norge sikret gull etter reprise av fjorårets VM-stafett.

– Jeg får litt vondt av henne, jeg gjorde akkurat det samme selv. Da får jeg ekstra vondt av Hanna som hadde muligheten. Jeg vet at det er dritkjipt, jeg har vært der selv, men det er skiskyting, sa Tiril Eckhoff etter å ha trøstet Öberg.

For inn på den siste skytingen kom Norge og Sverige helt likt, akkurat som i fjor under VM i Östersund. Og akkurat som i fjor var det Røiseland som trakk det lengste strået mot svenskenes Öberg, som måtte ut i strafferunden.

Dermed ble det gull til Norge, mens svenskene havnet utenfor pallen.

– Jeg kommer inn og kjenner at det er akkurat her jeg vil være, jeg liker virkelig å stå i de situasjonene. Så vet jeg egentlig ikke hva som skjer, det er veldig vanskelig. Jeg forsøkte, men det gikk ikke, sa Öberg til NRK etter stafetten.

– Det kunne ha vært meg

I mål var det en knust Öberg som sank sammen. Mareritt-reprisen fra i fjor var et faktum og lagvenninnene strømmet til for å trøste. Det gjorde også de norske løperne.

– Det er veldig rart. For du har selvfølgelig lyst til å lykkes selv, men så synes jeg utrolig synd på Hanna, jeg gjør det. Det er ikke gøy å stå der og få runde i tillegg, sa Røiseland om hvorfor de trøstet Öberg.

Kj_IoMDsWIc

TRØST: Røiseland gikk rett bort til Öberg for å gi henne trøst.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Frolendingen som sørget for at Norge tok sin femte stafettseier for sesongen, samt sin sjette medalje av seks mulige så langt i dette mesterskapet, hadde ikke vanskeligheter med å vise medfølelse etter duellen som gikk i hennes favør.

– Jeg vet at det egentlig like godt kunne vært oss. Det kunne ha vært meg som stod der og skøyt bort seieren til Norge. Det er den verste følelsen å ha, men samtidig håper jeg hun skjønner at skiskyting er en lek og at det er en ny dag i morgen.

– Løpet jeg gruet meg mest til

Svenskenes skuffelse til tross, Røiseland klarte å glede seg over det norske gullet, men innrømmer at det var nerver før start.

– Det her er helt fantastisk. Jeg var skikkelig nervøs før start i dag. Dette var løpet jeg gruet meg mest til, for jeg viste at de andre jentene var så sugne på medalje, sa Røiseland til NRK etter at gullet var sikret.

YB3gHxbciCk

SIKRET GULLET: Marte Olsbu Røiseland sikret norsk stafettgull etter en superserie på siste stående.

Foto: TIZIANA FABI / AFP

– Hvordan klarte du å beholde roen på siste skyting?

– Jeg vet faktisk ikke helt, akkurat nå husker jeg ingenting av siste skyting. Jeg var så fokusert på å gjøre min jobb. Det var litt drømmesituasjon at det var akkurat slik vi kom inn i fjor, jeg og Hanna. Jeg hadde veldig lyst til å vise a dette kan jeg klare igjen.

Røiseland klarte det igjen, og superserien på siste stående imponerte lagvenninnen Ingrid Landmark Tandrevold.

– Jeg kommer aldri til å tørre å møte Marte selv på siste stå. Jeg skjønner at de andre blir psyket ut av det fordi det var helt rått, sa Tandrevold om Røiselands superserie.

FENOMENAL: Marte Olsbu Røiseland senket alle fem blinken på den siste skytingen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool snur - permitterer ikke

  Liverpool har fått kraftig kritikk for at de permitterte 200 ansatte lørdag. Nå melder klubben på sine sider at de snur og dropper permitteringene. Samtidig beklager klubben.

  – Vi mener vi kom til feil beslutning forrige uke. Vi beklager. Våre intensjoner var, og er fortsatt, å forsikre at hele staben skal unngå tap av inntekt i denne tiden, skriver klubben i en pressemelding.

  FILE PHOTO: Anfield General Views
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Fikk sparken på grunn av korona

  Ivan Jovanović har fått sparken som landslagsjef for De forente arabiske emirater, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Serberen rakk aldri å lede laget i en kamp.

  – Fotballforbundet har terminert kontrakten til Ivan og hans støtteapparat. Vi ønsker å takke han for hans innsats og ønsker ham lykke til videre, skriver de i en uttalelse.

  Jovanovic skulle lede oljestatene til store mesterskap, men på grunn av koronapandemien har VM-kvalifisering og Asia Cup-kvalifiseringen blitt utsatt på ubestemt tid.

  SONdxI8FGss. Ivan Jovanović, former UAE-coach.
  Foto: Robert Pratta / Reuters
 • Vil ha «El Clásico» for veldedighet

  Real Madrid-legenden Iker Casillas utfordrer Barcelona-legender til å bli med på en «El Clásico»-kamp til inntekt for personer i nød på grunn av koronakrisen.

  – Når dette marerittet er slutt, burde vi samle alle legendene fra noen år tilbake og spille en El Clásico av fin gammel årgang. Pengeinnsamling til folk som trenger det, tvitret den tidligere keeperen med 167 landskamper for Spania.

  tIDlxEAvQeY casillas, puyol
  Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal