Landslagssjefen om Løke: – Hun er steike god

FREDERIKSHAVN (NRK): Heidi Løke satte inn ni mål da Norge viste styrke mot Tyskland i åttedelsfinalen i VM.

Heidi Løke

STORSPILTE: Heidi Løke viste vei for Norge i seieren over Tyskland i åttedelsfinalen i VM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norge hadde god kontroll på Tyskland i åttedelsfinalen i VM. Norge jobbet seg opp en femmålsledelse til pause. Den ledelsen klarte aldri Tyskland å hente inn.

– Jeg er kjempestolt av laget. Jeg synes vi spiller en veldig god kamp fra start i forsvar, også står Grimsbø kjempebra. De er veldig flinke til å bruke meg på linja. De forer meg med baller, så da handler det for meg å sette de i mål, sier en ydmyk Løke om egen innsats.

Tyskerne klarte aldri å komme nærmere enn fem mål i den andre omgangen.

– Heidi er rett og slett en knallgod strekspiller. Hun jobber knallhardt i 60 minutter. Når forsvaret og keeperspillet også fungerer, så er vi veldig gode, sier Nora Mørk til NRK etter kampen.

Sluttresultatet ble til slutt 28–22 til Norge.

– Hun er en helt fantastisk spiller

Anført av en veldig god Heidi Løke tok Norge kommandoen fra start i oppgjøret.

Heidi Løke

NORGES BESTE: Heidi Løke var overalt i den første omgangen. Skåret flere mål selv og skaffet Norge flere straffer.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

De var tidlig opp en 2-0-ledelsen og det tok syv minutter før Tyskland skulle sette sitt første mål. Etter skåringen til tyskerne fulgte lagene hverandre tett en liten periode før Norge sakte, men sikkert dro ifra. Samtidig sto Kari Aalvik Grimsbø godt i det norske målet.

– Hun er en helt fantastisk spiller. Hun bidrar så mye fremover og bakover, og ikke minst med den fighterviljen hun viser, sier Grimsbø om sin lagvenninne.

Til pause var stillingen 15–10 til Norge.

Løke fortsatte storspillet

Den andre omgangen startet med to ivrige lag på banen. Spillet var de første ti minuttene preget av mange tekniske feil fra begge lag. I målprotokollen gjorde det ingen utslag på Norges ledelse. Tyskland slet med å hente inn noe på Norges ledelse.

Og etter hvert økte Norge ledelsen ytterligere. Og igjen var det Løke som skulle stå frem for Norge.

– Det betyr mye at vi har en keeper som fungerer og et forsvar som sitter. Når vi i tillegg har en strekspiller som er i form, så blir det bra. Heidi er steike god, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Strekspilleren var overalt på banen og tyskerne slet virkelig med å få tak på Norges stjernespiller. Ti minutter før slutt ledet Norge 25-17, ni av målene fra Løke.

Tyskland nærmet seg noe, men var aldri nærmere enn 25–20 i noen minutter.

Norge kontrollerte inn til seier 28–22.

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal